Honda’nın Motor Programı Sıkışmış Durumda

yazar:

kategori:

Pazar günkü haberler Honda için hem iyi, hem de kötü şeyler içeriyor. İyi olanı, McLaren’ın sorunlar yaşayan yeni motor tedarikçisi 2015 motorları kilitlenmeden önce iki çalışma günü daha bulmuş durumda.

Kağıt üzerinde son tarih 28 Şubat, ancak bu tarih Cumartesi ve FIA Pazartesi gününe kadar çalışıyor olmayacak. Honda motorunu bu iki gün içinde de geliştirmeye devam edebilir.

Kötü haber ise McLaren’ın MP4-30 paketi ile ilgili. Ron Dennis güç ünitelerinin gelişiminde daha fazla gelişim puanı için zorlarken FIA rakiplerinden kalan puanların ortalamasını Honda’ya vermeyi uygun görmüştü.

AMUS’a göre FIA’dan birisi şöyle konuşmuş: “Honda için zaten bir ödün verdik ve Honda bununla mutlu olmalı. Daha fazlasına izin verebilmek için hiçbir kural yok.”


Yorumlar

“Honda’nın Motor Programı Sıkışmış Durumda” için 6 yanıt

  1. Büyük takımların bu sezon öğrenme deneme test sezonu gibi şeyler deme lüksleri yok. Bu seviyede tonlarca para dökülüyor… Ve Mclaren de yeni bir takım değil. Ama Ron Dennis Honda ile anlaşırken neyin kafasını yaşadı bilmiyorum. Motoru bedavaya getirebilmek için on takla attı. Mercedes’in sözde ikinci sınıf diye tabir edilen motoru bile Honda’dan çok daha iyi bir motordu.

    1. Nereden biliyorsun Mercedes motorunun Honda dan üstün olduğunu. Honda motorunu pistte mi gördün. Yarışa mı çıktıda bu kadar emin konuşuyorsun.

      Ron Dennis neyin kafasınımı yaşadı. Mercedes fabrika takımı varken Mercedes motoru kullanan başka bir takımın şampiyon olmasının mümkün olmadığının farkına vardı. Kendine özel bir motor üreticisini oyuna soktu. Çünkü şampiyon olmak istiyor. Yani şampiyonluk kafası yaşıyor. !!

      1. Geçen seneye göre kıyaslama yapıyorum. Geçen sene Mercedes’te ilk sezonundaydı bu yeni motoru üretmekte ama hiç böyle sorunlarla karşılaşılmadı. Ama Honda geçen sene o kadar süresi olduğu ve ellerinde mercedes motoru bulunduğu halde gözüken o ki hiçbir şeyden istifade edememişler. Mesele performans değil. Mesele dayanıklılık/performans oranını en iyi şekilde yakalayabilmek. Ron için bir bahaneydi belki de. Yılda 50 milyon dolar motor parası vermekten kurtulmak için Honda’ya geçiyoruz diyemezdi. Neden diğer takımlar şikayet etmedi. Mercedes motorlu takımlar içinde en kötüsü Mclaren’di ne yazık ki. Araç zaten motordan önce aero olarak çok zayıftı.

    2. Mclaren’inki şampiyonluk savaşı değil halen varlık savaşı. Ekonomik özgürlüğünü kazanmış durumda değil borçla hisse almakla olmuyor malum o işler ve geleceği kilit altındaydı. Mclaren’in hem pistlerde hem yol otomobillerinde yakın bir motor tedarikçisine ihtiyacı vardı kendi işini doğru, güzel yapıyor denebilir ancak ellerinde geleceğe rahat bakabilecekleri motor tedarikçisi olmayınca iki tarafta da işler yolunda gitmiyor. Marka halen varlığını sağlamlaştırmaya çalışıyor. Başarırlarsa ileride iki alanda da çok daha iyi olacaklar. Başaramazlarsa kısmını çoğu kişi biliyor yavaş yavaş bütçeler azalır ya birilerine satılmak zorunda kalınır yada kapıya kilit vurulur.

  2. Honda’ya yeterli kolaylık sağlandı.Fazlası artık rakiplerine haksızlık olur.
    Performansları konusunda yorum yapmak mümkün değil ancak dayanıklılık
    konusunda başlangıçları tam bir felaket. Umarım kısa sürede toparlayabilirler…

  3. Araç hızlı olacak, Mclaren bu sene yarış kazanabilir gibi demeçler verildi bu da beklentiyi büyük tutuyor bu demeçlerin verilmesi ne kadar mantıklı bilmiyorum ancak yanlış yaptıkları kesin

    Sıkıntıların yaşanacağı bariz belliydi uzun yıllar sonra tekrar pistlere dönen Honda motorunun bir anda iyi bir şeyler yapabileceğini beklemek biraz güç..Bu bir süreç işi herkes sabırlı olmalı bu sezon öğrenme sezonu..

    Bunlar öngülen şeyler beklentiyi düşük tutmak öğrenebilecek herşeyi öğrenmek ve orta sıralar bu sezon hedef olmalı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir