Whitmarsh, Alonso'nun Gitmesinden Dolayı Pişman

yazar:

kategori:

Martin Whitmarsh, 20 yıllık Mclaren kariyerinde Fernando Alonso’nun takımdan kötü bir şekilde ayrılmasından dolayı büyük pişmanlık duyduğunu söyledi.

Whitmarsh, 2007’de Ron Dennis ve Lewis Hamilton’la iyi bir ilişki kuramayan Fernando Alonso’nun ayrıldığı dönemde takımda CEO’ydu.

DPA’ya konuşan Whitmarsh “Alonso gibi bir yıldızı kaybetmek bana göre büyük bir pişmanlık. O en harika yarış pilotlarından birisi. Onunla birliktelik işe yaramadığı için üzgünüm: durumu idare edemedik.”

“Bu iyi bir takım ve o iyi bir sürücü. Elde ettiğimizden daha başarılı olmalıydık.” dedi.

Whitmarsh ayrıca Ron Dennis’e karşı Mclaren’in yönetim tarzının farklı olduğunu söyledi ve gelecekte Alonso’nun Mclaren’e geçme ihtimalini reddetmedi.

Whitmarsh “Bazen çok kibirli olduk, bunu kabul etmeliyiz. Şirkette ben her zaman çok açığım, benim tarzım tamamen açık olmak.” dedi.


Yorumlar

  1. daha önce alonso "mc laren e tekrar geçmem için mc laren de bi çok şeyin kökten değişmesi gerekiyor" gibi bi açıklama yapmıştı. şimdi Whitmarsh ın ayrıca Ron Dennis'e karşı Mclaren'in yönetim tarzının farklı olduğunu söylemeside ilginç olmuş açıkcası

  2. Alonso'yu tekrardan görmek isteyeceğim en son takım Mclaren'dir… 2007 de yapılan hatalardan hem Alonso hem takım büyük zararlar gördü, bunu çok kere söyledim tekrarlıyorum , eğer Mclaren, Alonso ile olan ilişkisinde daha olgun ve büyük bir takım gibi davransaydı, şuan da rüya takımla şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor olurdu… Eliniz de iki şampiyon pilot -ki gridin en iyilerinden ikisi- olduğu sürece karşılarında ne Ferrari durabilirdi ne de başka bir takım… Tabi ki Alonso'nun hataları olmuştur, ama her pilot takımıyla sorun yaşayabilir, bence bu noktada pilot'u idare etmesi gereken takımdır, çünkü pilot duygusaldır, pilot aracı emanet ettiğiniz milyon dolarlar harcayıp başarı için onun gözlernin içine baktığınız insandır, sen bu insana insan gibi davranmayıp, onunla zıtlaşırsan, ne ondan istediğin verimi alabilirsin ne de sen başarılı olabilirsin… Ayrıca Alonso'nun kibirli, kendini aşırı beğenmiş, takımdaki mekanikerlerle sorunu olan biri olmadığını hepimiz biliyoruz, sorun üst yönetimleydi(ron dennis diyelim şuna)… Ron Dennis 1,5 sene önceden Alonso'ya imza attırıp sonra onu vatandaşı için bir kalem de sildi… Bu ikiliyi aynı anda idare edebilseydi tıpkı Prost-senna döneminde ki gibi, tadından yenmeyecekti mücadelenin, heralde ilerleyen yaşla beraber Ron'un performansı da düştü(!) Hata Alonso'da:P bana sorsaydı söylerdim ona Mclaren'de ki soğuk ortamın ona göre olmadığını :)) Mclaren gerek tesisleri gerek mekanikerleri gerek tarihiyle grid te bulunan en iyi takım bence( özellikle tesisleriyle ), fakat Alonso ve Mclaren mi? Allah korusun, bu saatten sonra Alonso'nun Mclaren'i bir başka takımla yenmesini izlemeyi tercih ederim… kim bilir belki de kırmızı yarış tulumunun içinde

  3. Güzel açıklama. Geçmişe dair mantıklı bir geri bildirim veya görüş. Ron biraz agresif yönetimi tercih ediyordu. Bazen hataları oldu. Rakiplerine karşı kaybetti. Mclaren kibir le davranış sergiliyordu. Bunu görmek ve değiştirmeye ön ayak olmak çok güzel. Aynı tarz davranışı Luca da yaptı 2005 ve 06 'da çok zararını çekti. Çok da pişman oldu. Pişmanlıklardan erken dönmek güzel birşeydir.

  4. Malum dergideki bir roportajda Alonso'dan gelen bir cumle: "Ron Dennis'e ne mi sormak isterdim? Neden beni dinlemediğini?"

    Mclaren'in Alonso ile arasinda olduramadığı şey buydu bence. Lewis'den oteydi problem.

  5. Gökhan Demir avatarı

    Saçmalamış..

  6. Renault'ta neden gelişme yok ve aracı kötü?

    Dediğim gibi pilot, alıp eline anahtarı arabanın bir yerini düzeltmiyor. Önerileri dile getiriyor. Bunda Alonso'nun bir kabahati yok. Renault'un kabahati var. Ayrıca F1 o kadar dinamik bir spor ki, eğer sen sürekli geliştirmeyip aracını yerinde sayıyorsan; mutlaka geride kalırsın. Bu dediğim olay demeçlerde de örneklenmiştir. Ayrıca Hamilton'u da tebrik etmek lazım ki artan tecrübesi ile bu sıfatı ona da koyabiliriz. Keşke kariyerinde test pilotluğu da olsaydı da bu tecrübesi daha yükselseydi.

  7.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Alonso Tekrar Gelir Mi ki :=) Keşke… 🙂

  8. yaw biz alonsonun arac geliştirdiğini biliyoruz ama okadarda deil bazıları cok abartmış alonso bir mühendis gibi aracla ilgileniyor.renaultn tekrar önlere dönmesi zor gibi inş dönerler senye alonso takıdma olmıcak büyük bi ihtimal osaman ne olcak bakalım 🙂 ve whitmarsh cok doğru sölemiş

  9. hakan köş şimdi bizim Ron Amcamız kızmı oluyor senin tabirinle?

  10. alorai  || viva la vida avatarı
    alorai || viva la vida

    woouuw şaşırtıcı

  11. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Eğer Alonso hala mclarende olsaydı Alonso'da şampiyon olamazdı.2007'de olduğu gibi birbirlerinin puanlarını yerlerdi.2 kere şampiyon olmuş bir pilot mclaren koltuğuna oturuyor ve daha ilk senesinde olan bir çaylağa takılıyor.burda Mclaren suçluysa Alonso'da suçludur.Bana göre Mclaren Şampiyon bir pilottan daha çok sey beklerdi.Eğer alonso daha başarılı olsaydı belki Hamilton başka bir takımda olabilirdi

  12. ayrica hamiltoncular kizmasin ama alonso eger hala mc larende olsaydi hamilton gecen sene sampiyon olmazdi

  13. vega guzel yorumlar yazmissinda yorumlarina tam olmasada kismen katiliyorum ama anlamadigim renoult 2005 de superdi 2006 da ferrari yakaladi ve gecti renoultu renoult 2005 de 1999 ve 2000 deki mc laren gibi olmustu super hatta super otesi alonso ve fsiko yagmurda bile virajlarda rakiplerini disardan bile geciyorlardi sonra alonso mc larene gitti mc laren iyi oldu renoult resmen coktu sonra alonso renoulta geri dondu mc laren hala iyi gerci bu sene basinda kotuydu ama simdi yine iyi oldu ama renoult hala gerilerde iyide alonso arac gelistirmede bu kadar iyiyse neden 2 senedir renoultta pek de bir gelisme yok o zaman aklima su geliyor hamiltonda mi arac gelistirme konusunda bir yetenege sahip

  14. alonso mclarene gelse ben bundan memnun olurum, iki taraf da o yıllardan daha olgun durumda şuanda, lewis ve alonso çekişmesi benim izleyebildiğim en kıyasıya mücadeleydi iki takım arkı arasında geçen.. bu yüzden, takımda lewisi zorlayabilecek bir istiyorum en azından, ve siz de kabul edersinizki gridde böyle bir pilot bulmak zor

  15. fatih küskü avatarı

    alonsoyla ilgili tek eksiklik,takımdaki 2 pilotun çok yavaş olması olabilir olsa olsa,başka bir ekliklik giderebilecek durumda degil..
    bu sadece martin in istediği bir şey de değil ayrıca,her mclaren fanı,alonso nun da içinde bulundugu daha iyi sezonlar geçirmeyi dilerdi,suçlu aramanın kimseye bir faydası yok olan olmuş,herkes yoluna..

  16. Bu arada "araba geliştirmeyi bilen pilot" sıfatının yanlış anlaşıldığını düşünmekteyim. Çoğu kişi bu sıfatı yanlış yorumlamakta.

    Benim yorumuma göre; "araba geliştirmeyi bilen pilot" bir mühendis gibi değildir. Araba geliştirmeyi bilen pilot; aracın tepkilerini iyi ölçen, datalara hakim, bu ölçtüğü tepkilerin neden ve sonuçlarını anında düşünüp, sonra mühendislere doğru şekilde aktarıp eğer bir sorun varsa o sorunu çözmeye yardımcı olmaktir.

    Eğer bu açıdan yorum yapılırsa, Schumacher ve Alonso aklıma bunları yapan güzel pilotlar olarak geliyor. Yani Alonso'ya bu sıfatı takmak yanlış değildir bana göre.

  17. Alonso'nun McLarenda sakin bir kariyeri olsaydı, felfese uyuşmamasından dolayı doğan depremler olmasaydı ve o sene "casusluk skandalı" olmasaydı kendisi hala bir McLaren pilotu olarak kalabilirdi diye düşünmekteyim. Ama olmadı kısmet değilmiş.

    Burada 2 tarafın da kabahati olduğunu kabul etmek gerek. Alonso'Nun da McLaren'in de bu konuda hatası var. Ama artık geçmişte kaldı bunlar. Şimdi Lewis şampiyon yaptı McLaren'i, Alonso da oldukça mutlu Renault'ta (Ferrariye geçme ihtimali olsa bile).

  18. lewis gerçekten çok iyi bir pilot bunu inkar edemem.ama maden bu kadar olağanüstü senin takımın neden alonso nun bazı noktalarda eksikliğini hissedipde böle bi açıklama yapmış? demek ki bazı noktalarda lewis boşluğu dolduramamış.

  19. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    alonso suan f1 de bulunan 5-6 top surucuden biri herkes uzulur iyi bir pilotu kaybetmekten… ama … her bu tarz haberde alonso suan f1 deki en ii pilot denmesi bana gore biraz abarti..( en ii pilot dediginis pilot bana gore eger en ii olsaydi lewis i supurmeliyidi ama olmadi aslinda evet biliyorum lewis biraz olagan ustu 🙂 bu iyi bir ornek olamaz 🙂

  20. Alonso'nun gitmesiyle yalnızca iyi bir sürücüyü değil iyi bir pazarlamacıyı da kaybetti McLaren. Bu kadarla kalmadı, kendine bir rakip daha çıkarmış oldu. Ancak Renault'nun durumu ortada olduğundan Alonso geçen sezon Lewis – Massa çekişmesinin içinde olamadı. Seneye Ferrari ile McLaren'in ve Lewis'in en büyük rakibi olacağa benziyor.

    He ne var, suç tamamen takımda değil. "Ben çifte şampiyonum, kralını tanımam" tavırlarıyla hareket edersen çaylağın teki çıkıp seninle kafa kafaya mücadele ettiğinde mızmızlanmayacaksın, rekabet edeceksin. Neyse bu konuyu zaten yeteri kadar tartışmıştık tekrar açmaya gerek yok.

    Araç geliştirmeyi hiç açmayın. Sanırım kışın bu konuyu tartışmıştık. Günümüz F1'inde pilot araç geliştirmede neredeyse etkisiz eleman durumunda 🙂 Eğer Alonso araç geliştiriyorsa R29'u geliştirsin veya Lewis bu sezon F1'deki en büyük Ar-Ge profesörü oldu 🙂

  21. yazı tam olarak okunuyosa
    DPA'ya konuşan Whitmarsh "Alonso gibi bir yıldızı kaybetmek bana göre büyük bir pişmanlık. O en harika yarış pilotlarından birisi. Onunla birliktelik işe yaramadığı için üzgünüm: durumu idare edemedik."

  22. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Türkçe anlaşılıyorsa

    "Alonso'nun takımdan kötü bir şekilde ayrılmasından dolayı büyük pişmanlık duyduğunu söyledi."

    bundan herkes pişmadır zaten.

    ayrıca,
    Reno asalak mühendislere sahip olduğu için alonso olmadan şu haline gelemezdi heralde.Abartmayın geliştirme uzmanı yaptınız kimse ses çıkarmıyor diye.

  23. alonsonun en büyük özelliği aracı geliştirme konusunda takıma cok yardımcı olmasıydı ve gercekten alonso iyi bir pilot umarım gelecek sene için mclarene tekrar döner ve 2007 gibi olmaz

  24. böyle bi haberi görmek beni çok şaşırttı açıkcası. hatalarını kabul etmeleri ve bundan pişmenlık duymalarını okumak hoşuma gitmedi değil. demekki takım alonso nun eksikliğini bazı noktalarda hissetmişki böle bi açıklama yapılmış.

  25. kaan kaanhan avatarı

    hatalar karşılıklı yapıldı tek taraflı değil.

  26. Mclaren çok şey kaybetmişti Alonsoyu göndererek. Ama iyi tarafıda var bir bakımada Lewis'i kazanmış oldular 🙂

  27. bazı mclarenci arkadaşlara duyrulur.

  28. Whitmarsh helal olsun be erkek adammış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir