Resmi: Honda’nın Başkanı ve Formula 1’e Dönüşün Mimari Takanobu Ito Görevinden Ayrıldı!

yazar:

kategori:

Honda’nın altı yıl sonra Formula 1’e dönmesini sağlayan Takanobu Ito’nun görevinden ayrılacağı iddia edildi.

Yeni güç ünitesinde ciddi sorunlar yaşayan Honda, testler boyunca en az tur atan motor üreticisi olmuştu.

Marca gazetesinin haberine göre Honda’nı başkanı ve Ceo’su Takanobu Ito’nun görevinden istifa edecek.

Haberde hatalı hava yastıkları nedeniyle araçların geri çağrılması sonucunda milyonlar kaybedilmesine sebep olan Takanobu’nun bu baskıya dayanamayıp istifa etmeye karar verdiği ifade edildi.

Honda’nın Formula 1’e dönmesinin mimarı, Takanobu Ito son aylarda McLaren-Honda ile resmi sunumlara yapıyordu ve yeni Honda motorunun sorunlar yaşamasına karşın proje hakkındaki en iyimser kişilerden birisiydi.

Ayrıca Ito, Fernando Alonso’nun McLaren’e katılmasını en çok isteyen kişiler arasındaydı.

Güncelleme: Honda Takanobu Ito’nun görevini resmen bıraktığını açıkladı ve bundan sonra takımın danışmanlığını yapacağını duyurdu.


Yorumlar

“Resmi: Honda’nın Başkanı ve Formula 1’e Dönüşün Mimari Takanobu Ito Görevinden Ayrıldı!” için 9 yanıt

  1. touchmytralala avatarı
    touchmytralala

    masallah daha ilk sezonları baslamadan yapılanma basladı 😀

  2. rosbergpower avatarı

    Bunu da Alonso çarpmış sanırım.

  3. Adamların farkı ortada bizde en yukardakiler hariç aşağıdan kelle alınmaya başlanır ortada kalır onlarda tepe de gidebiliyor.
    Hızla otomobil üretecez diye hepsi aynı hataları yapıyorlar sonra kârlarını böyle şeylere gömüyorlar arada canları yanan insanlar cabası oluyor. Düzgün bir dünyada en altından en tepesine bu hataların mimarları kasten cana kıyma ile yargılanmalıydı. Freni kilitlenen mi dersin motoru duran mı dersin kemeri yanlış sıkan mı dersin ne acayip katliamlar yapıyorlar şu son 10 yılda.

  4. Hondanın global sitesinde de bu haber yer alıyor. bugün alınan kararla doğrudan başkanın kademeli olarak değişeceği belirtiliyor. Umarım bu karar McLaren için hayırlı olur…

  5. Honda için maalesef işler yolunda gitmiyor bu durumu başka bir marka yaşayamaz mı kesinlikle yaşayabilir. Örneğin Renault 2014 kış testlerinde yaşadı lakin Renault’un iş gücü ağırlığı ile Honda’nın iş gücü ağırlığı arasında dağlar kadar fark vardı Rs dört farklı şasiye göre motor üretti Honda ise bir şasiye göre.

    Honda McLaren söylentileri 2011 yılının sonuna doğru gerçekleşti 2012 de netlik kazandı ve resmi açıklama geldi Honda motor departmanını yeniden aktif hale getirmiş çalışıyordu McLaren durum dan memnundu aynı şekilde de tek memnun olmayan Mercedes’di çünkü Turbo çağında McLaren takımı Mercedes’in motor bilgisini Hondaya aktaracağı düşünülüyordu Mercedes de veria kışını ve yıllar ortak olduğu motor sağladığı takıma sırtını dönmüştü.

    Honda motoru inşa ettiği dönem’de iki yıl içerisinde ne yaptı da bu kadar vasat bir başlangıç yaptı şampiyonluk mücadelesinden çıkmadı yarışmadı savaşmadı neden sorunlu doğdu proje ? Motorun dayanıklılığı maalesef hiç iç açıcı değil tüm umutlar sezon içerisinde dayanıklı hale getirmek için motorun bütün parçaları gelişime açık.

    McLaren geçici olarak Honda için şasi hazırladı Abu Dhabi de Honda motorlu test aracı piste çıktı ve o zamanda benzer sorunlar vardı ve o günden sonra kış testlerinin sonuna gelinmişken halen motor sağlayıcının sorunları aşamadığını görüyoruz. Japon devi umarım bu sorunlardan bir an önce kurtulur çünkü bu sorunları çözecek alt yapıyı ve teknolojiyi yeter ki iyi kullansınlar. Yöneticilerde bunun farkına varmış olmalılarki bu güzel yolun başlangıcında baskılara dayabamayıp istifa etmişler.

    Alman devi Mercedes’in en başından itibaren avantajı içten yanmalı güç ünitesini ERS sistemini çalıştıran bir tezgaha sahip olması ERS yi tamamen kendisinin üretmesi ama diğerleri maalesef ilk başta hataya düştüler ama bu sezon hatalarını telafi ettiler darısı Hondaya diyeyim. Güzel yürekli arkadaşların her şey istedikleri gibi olması temennim ile.

  6. Mclaren’in motoru bu adamlara emanet şaka gibi 🙂

  7. Arai duruyo mu? Hani ikide bir sorunlari cozduk diyen.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      O sorunları çözüyormuş 🙂

  8. Resmi ayrıldı.sadede danışmanlık görevi yapicak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir