McLaren Takımı Alonso’nun Kazasıyla İlgili Ayrıntılı Açıklama Yaptı!

McLaren takımı, Fernando Alonso’nun Barcelona testlerinin 4. gününde geçirdiği kazanın ikinci gününde ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Dünkü kazadan sonra hastaneye kaldırılan Alonso’nun bugün ciddi bir iyileşme kaydettiğini açıklayan takım Alonso’nun arkadaşları, ailesi ve hastane görevlileriyle konuştuğunu söyledi.

Açıklamaya göre Alonso kazanın hemen ardından yapılan ilk yardımda hastaneye nakil işlemi için ilaçla uyutuldu ve hastanede yapılan tüm kontrollerde Alonso’nun iyi olduğu görüldü.

Dün geceyi hastanede geçiren Alonso, dünkü tedavi ve uyutulma sürecini tamamen geride bırakması için bu gece de hastande gözlem altında tutulacak.

Takım Alonso’nun tam olarak iyileşmesi için bu hafta yapılacak testlere Alonso’nun katılmaması konusunu değerlendirecek.

Geride kalan 24 saatte McLaren, Fernando’nun kaza yaptığı ayrıntılı bir şekilde incelemiş. Araçta ve verilerde yapılan ayrıntılı analize göre Alonso sağa yokuş şeklinde olan 3. virajda genişten döndü ve pistin dışına doğru kaydı. Oradan çizgisine dönmeye çalışırken Alonso çekişin biraz kaybedilmesinin ardından araç stabilliğini kaybetti. Piste tekrar döndüğünde çekişin iyileşmesiyle duvara doğru yöneldi.

Takıma göre orada tahmin edilemeyen rüzgarlar kazanın bu şekilde olmasında etkili oldu. Carlos Sainz Jr’ın da benzer şekilde rüzgardan etkilenerek kaza yaptığı düşünülüyor.

Takım Fernando’nun aracında mekanik bir sorun olmadığını; kayıtlara göre aerodinamik basınç kaybı olmadığını açıkladı. Bunun dışında iddia edildiği gibi elektrik kaçağı gibi bir şeyin asla olmadığı dile getirildi.

Takım ayrıca kazadan önce Alonso’nun bilincini kaybettiği iddialarını da yalanladı. Verilere göre Alonso kontrolünü kaybedip duvara ilk vurmadan önce frene basıp vites düşürerek kazanın etkisini azaltmaya çalıştı. Sürücü o an bilinci kapalı olsaydı tüm bunları yapamazdı.

Takım son olarak Fernando’nun beton duvara önce sağ tekerleği ardından sol tekerleği vurduğunu; yanal etkinin çok fazla olduğunu belirtti.

İlk vurmanın ardından araç durmadan önce yaklaşık 15 sn boyunca duvarda sürüklenmiş. Temasların ardından tekerlerin araçta kalması nedeniyle karoserde hasar görünmediği söylendi.

Bunlar da Omnicorse’nin kaza yerinden çektiği fotoğraflar:

B-hKLpSIgAAxCSU B-hKP8hIUAALXmr ecco-i-segni-lasciati-in-pista-dall-incidente-di-fernando-alonso-59351


Yorumlar

“McLaren Takımı Alonso’nun Kazasıyla İlgili Ayrıntılı Açıklama Yaptı!” için 19 yanıt

  1. Torku kontrol edemedi heralde

  2. Tam ahmet çakar lık mevzu haaaa..:)
    Burnuma pis kokular geliyor beyler..
    Bakın şike var diyemem..:)))

    :)))

  3. bugün 3. gün ve çıktığına dair herhangi bir açıklama yok. Çıkacağına dair de ya da durumuna dair de. Çocuk mu kandırıyorlar bunlar? nedir bu olaydaki gizem? 80’li yıllarda mı yaşıyoruz?

    Normal bir test kazası dediler. Yıllardır normal kazaların nasıl sonuçlandığını biliyoruz. Araçtan tak diye çıkıyorlar ya da bir güne normal bir görüntü veriyorlar. Günümüz şartlarında “normal bir yarış kazasından” sonra 3 gün boyunca hastanede kalındığı nerede görülmüş?

    Olayı bu kadar gizemli yapan McLaren ve Alonso’nun menajerinden gelen “her şey yolunda. normal bir kazaydı. İyi durumda” tarzında gelen açıklamalar.

    Yaşananlar cidden gizemini koruyor. Çok tuhaf şeyler oluyor. İnşallah Alonso’nun sağlığında şu an için emin olunmayan ancak kötü olduğundan şüphe duyulan bir durum yoktur.

  4. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Kaç senedir F1 izliyoruz. Haydi kazanın gerekçelerini bir yere kadar makul bulalım. Peki ya Alonso’nun uyutulmasını ve 4 gündür taburcu edilmemesini nasıl açıklayacağız?

    1. 4 gün mü? Pazar’dan Salı gününe 4 günü nasıl hesapladınız?

      1. Kaptan Sparrow avatarı
        Kaptan Sparrow

        Hocam en iyi ihtimalle yarın tabur olacağı haberleri var. Hesap buna istinaden…

  5. Söyledikleri şey, yarış temposunda olsaydı gayet makul bir açıklama olabilirdi. 150 km/h hızda ilerlerken (Vettel) böyle bir “hata”yı en amatör pilotların bile yapması ihtimal dışı.

  6. ReyizHamilton avatarı

    Şimdi maldonado nun kazasını izledim çok daha yüksek bir hızla çarpıyor aynı şekilde olmuş olabilir . Ama testlerde çok daha düşük süratte sadece on kanadı kırarak sürücüye zarar gelmesine inanamam. Pilotlar zorlu virajlara girerken daha fazla g kuvvetine maruz kalıyordur. Diğer kazaları hatırlayalım hamilton almanya sıralama-raikkonen silverstone-gutierrez bahreyn-massa almanya bunlar çok daha şiddetliydi.
    var bi iş

  7. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Şu pistlerin virajlı bölümlerindeki yeşil boyalı yerlerin kerb olması lazım zaten. Dönerken boyalı alana taşıldığında spin kaçınılmaz hele apeks ters yöne doğruysa..

    Alonso hızlı idiyse kaza normal. Yavaşsa ve dışarı taşmamışsa başka bir iş vardır işin içinde artık direksyion kilitlenmesi midir elektrik çarpması mıdır bilemem. Rüzgar müzgar hikaye.

  8. Mclaren çok ciddi konuşur gibi yapıp yersen demiş. skers geçeceklerini sanmışlar galiba insanlarla he işin ayrıntısına vakıf olanı sustururlar o başka iş F1’de ilk defa olmuyor hepsi Ayrton’da ustalaştılar…
    Hiç yoksa 600 kilo df basan şeyi dolu dolu bi rüzgara kurban götürmüşler demek ki. aerodinamik basınç, yer etkisi kaybı yok ama bi rüzgara kurban gidiliyormuş demek ki gizli hortum var mış demek ki orada görememiş insanlar….her tarafını sıksan aero yürüyüşü etkileyecek hava boşluğu öyle 10 sn de kaybolmaz orada. Pilot hatası deseler dalgınlık deseler daha inandırıcı olur muş.
    İşin boyutu farklıysa bir daha kendini vererek yarışması zor olur canı burnunda pilotlar(insanlar) için.
    Bu zamanda çıkar biryerden işin aslı herhal çıkmazsa da garip karşılamamak lazım f1 böyle bir dünya.

  9. Rüzgar falan filan cidden inandınız mı? 1 sn arkadan gelen Vettel’e niye esmedi rüzgar? Tamam hadi rüzgar arabayı duvara sürdü, kaza da oldu diyelim; 15 saniye boyunca duvara sürterek gitmek nedir? Ona de Alonso kaza anında beyin sarsıntısı geçirdi diyelim. Aracın sadece ön kanadı kırılmış, açık bir şekilde hafif bir kaza. Formula 1 araçlarının süspansiyonları çok dayanıklı değil. Sağlam kaldılarsa kesinlikle yumuşak bir temas var. Kısacası Alonso’ya kazadan önce bir şey olmuş. Bu açıkça belli. O nedenle belki sağa doğru kırdı direksiyonu ve kaldı öyle. Refleksif olarak da frene basıp vites düşürmüş olabilir. Massa’nın 2009 Macaristan’daki kazasında da hem gaza hem frene bastığını görmüştük. Muhtemelen Alonso duvara çarpınca da direksiyonu sağda tutmaya devam etti ki bu şekilde 15 sn boyunca duvara sürterek gitti. İster Alonso bayıldı deyin, ister elektrik çarptı. Ama aklı fikri yerinde olan bir adam rüzgardan ötürü Alonso’nun beyin sarsıntısı geçireceği bir kazanın oluşmayacağını anlayabilir. Dileğim Alonso’daki sorun her neyse bunun en kısa zamanda giderilmesi veya tekrar etmemesidir.

  10. Alonso sağa yokuş şeklinde olan 3. virajda genişten döndü ve pistin dışına doğru kaydı. Oradan çizgisine dönmeye çalışırken Alonso çekişin biraz kaybedilmesinin ardından araç stabilliğini kaybetti. Piste tekrar döndüğünde çekişin iyileşmesiyle duvara doğru yöneldi.

    Yarış hızı ve limitler göz önüne alındığında fazlasıyla mantıklı bir açıklama.

    Ama 150 ile giderken bu olmaz. Başka bir iş var.

  11. ”Takıma göre orada tahmin edilemeyen rüzgarlar kazanın bu şekilde olmasında etkili oldu.”
    Everest mi ya da boğaz mı orası bilinmeyen rüzgar ne, saçma geldi bu kısım ayrıca o anda rüzgarın şiddeti nedir 50 km midir nedir…..

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Şimdi bir insan neden uyutulur.Sarsıntı gibi bir şey okumuştum.Muhtemelen kafa ile ilgili ciddi beyin travması muhabbeti.Normal de uyutulan bir insan da gerçekten bir sorun vardır.Bence gerçekler açıklanmıyor.

  13. Alonso neler yaşadığını anlatsın bence bu açıklama saçma geldi bana adam yavaş giderken neden araç dışarı doğru kaysın. Karışık ve saçma bir açıklama, iki şey geliyor aklıma yavaş gidiyorsa ya pite dönüyordur ya da lastiklerini ısıtıyordur. Pite dönüyorsa bu açıklamalar çok saçma pilot neden riskli hareketler yapsın. Ha eğer lastiklerini ısıtıyorsa sağa sola doğru yön verdiği anda dedikleri gibi kuvvetli bir rüzgarla kontrolü kaybetmiş olabilir ama Alonson’nun bu kadar saçma bir şekilde aracın kontrolünü kaybedeceğini düşünmüyorum.
    Ayrıca Seb’in açıklamalarına göre araç aniden sağa dönüp duvara çarpmış yani öncesinde pist dışına taştı gibi bir açıklaması yok.
    Birde en önemlisi Alonso’nun açıklaması ama daha yapmamış galiba.
    Şu kazayı gösteren hiç mi video olmaz taraftarlardan.

  14. Geçen sene Maldonado da aynı yerde kaza yapmıştı. Aslında kazanın nasıl olduğuna dair kafanızda bir şeyler canlanabilir.

    http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/53690-2014-ispanya-gp-siralama-turlari-maldonado-kaza-yapiyor.html

    1. yaptıkları açıklama maldonado nun kazasını anlatıyor tıpatıp anlattıkları şeyler ama vettelin söyledikleri bir hayli ilginç alonso yavaş ve aniden dönüyor diyor pist dışına taşmadanda bahsetmiyor

  15. Bu konu çok araştırılacak, Mclaren bir şeyler saklıyor bence de, bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum, en kötü ihtimalle nede resimlerde tek teker izi var diye sorgularım..

    Neyse bu konu zamanla aydınlanacaktır, tek tesellimiz Alonso’nun iyi olması..

  16. piste döndükten sonra niye duvara doğru yönelmiş hadi yöneldi o hızla nasıl duramadı söylenenlere göre çok hızlı değildi duvara vurup sürtürek gitmesi uyutulup hastaneye götürülmesi bana kuşkulu geldi .hiç tatmin edici bir açıklama değil. alonso ne diyecek bakalım merakla bekliyorum.şahsi fikrim ya araçta problem yada alonsoda sağlık sorunu olduğu yönünde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir