Massa: “Alonso 2-3 Sene Önce Ferrari’den Ayrılmaya Çalıştı”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, eski takım arkadaşı Fernando Alonso’nun Ferrari’den bir kaç sene önce yarılmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını söyledi.

2010’da Ferrari’ye katılan Alonso, 2014 sonuna kadar İtalyan ekip adına mücadele etti ve geçen sene ayrılarak bu sene McLaren’e döndü.

Massa “Fernando’nun ben takımdayken dahi, 2-3 sene önce takımdan ayrılmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını düşünüyorum.”

“Geçen seneki araç iyi değildi. Sonuçlar yoktu ancak o mücadeleye, takımı değiştirmeye çalışmaya devam etti. Ancak takım içeride çoktan değişiyordu ve Alonso’yu değiştirmeye bile karar verdiler. Yeni bir takım ancak asla gözünüzü kapatamayacağınız bir takım.”

“Sebastian nasıl kazanacağını biliyor ve bir çok şampiyonluk kazandı. Kimi de Fernando takımda olmadan çok daha iyi çalışacaktır. Bu yüzden takım daha iyi çalışabilir. Ancak aynı zamanda Fernando gibi harika bir pilotu kaybettiler. O çok hızlı ve şampiyonada nasıl çok fazla puan kazanabileceğini bilen bir sürücü. Daha iyi olup olmayacağını bekleyip görmemiz lazım.” dedi.

Kendi araçlarını değerlendiren Massa “Hazırlanıyor ve aracı öğrenmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar gerçek sorunlar yaşamadık. Performans açısından da orada olduğumuzu düşünüyorum.”

“Diğerlerine göre nerede olduğumuzu söylemek çok zor ancak aracın beklediğimiz gibi davrandığını söyleyebilirim.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Alonso 2-3 Sene Önce Ferrari’den Ayrılmaya Çalıştı”” için 7 yanıt

  1. Alonso Kariyerini Ferrari’de Sonlandırmak İstiyor

    Kimi de Fernando takımda olmadan çok daha iyi çalışacaktır.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Takımdan ayrılanların da olmuş bitmiş perde arkası olayları açıklamarı yok mu…Bu arada konuyla alakasız olarak Ferrari bir test yapıcakmış bugün itibariyle yada yapmış Catalunya pistinde reklam çekimi kapsamında

  3. Zamanında Red Bull veya Mercedes’e gidebilseydi,şimdi ondan mutlusu olmayacaktı:)
    Pilotaj kadar, şans ve strateji de bu işte çok önemli… Günümüzde artık bütün iş araçta
    bitiyor. Zira son dönemlerde artık en hızlı takımlar, diğerlerine ciddi derecede fark atıyor…

  4. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    2-3 yil once takimdan ayrilmak icin niyetlenmis adam 2011’de sozlemesini niye 5 yilligina uzatsin ? Hani 2013’de Alonso’nun yavas yavas ayrilmayi dusunmeye basladigini biliyoruzda, oncesi icin ayrilmayi dusundugunu iddia etmek ne kadar dogru olur bilemem. Bir de Kimi Fernando olmadan takimda daha iyi calisicaktirda ne demek ? Adam akilli Ferrari birinci pilot ayrimi yapmayacak desin, agzinda lafi geveleyip durmasin.

    1. Belki gidecek takım bulamadığındandır. Boşta kazanacak takım yokken neden başka yere gitsin ki?

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Olabilir ama Alonso o donemde yeni bir maceranin basindaydi. Umutlarin ve motivasyonun canli oldugu bir donemde Ferrari gibi bir takimi niye birakmak istesin Alonso ? Hadi diyelim ki baska bir takima gitmek istedi Alonso; gidecegi tek takim Red Bull. Ayrica Massa’nin dusundugu gibi Alonso Ferrari’den ayrilmaya calisip, baska bir takima gecmeye calissaydi, tipki Webber’in Ferrari’ye, Hamilton’in RBR ve Mercedes’e, Raikkonen’in de RBR ve Ferrari’ye transfer haberleri gibi Alonso hakkinda da transfer haberleri cikardi ama 2013 sezonu sonlarina dogru cikan McLaren haberleri haricinde Alonso hakkinda boyle bir haber cikmadi.

  5. Massa söylüyorsa durup bir düşünmek gerek artık, bence.

    ilginç :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir