Ferrari, Williams’ı Geçebilecek mi?

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 sezonu öncesinde 2 test seansı geride kalırken en büyük soru işareti Ferrari’nin nerede olacağı konusunda.

Geçen seneyi 4. sırada tamamlayan Ferrari, kış testlerinde şu ana kadar daha iyi bir görüntü sergiledi. Williams ise henüz zaman turu konusunda çok iyi dereceler yapmadı. Williams’ın Barcelona’daki en iyi derecesi sadece Mercedes ve Red Bull’un değil aynı zamanda Lotus ve Ferrari’nin de gerisinde kaldı.

Takımın baş mühendisi Rod Nelson “Mercedes’in şu anda herkesin önünde olduğunu söylemek mantıklıdır.”

“Red Bull açık olmayabilir ancak biz pek memnun kalmasak da nerede olduğumuzu, performansımızın nerede eksik olduğunu ve nerede ekstra çalışmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Valtteri Bottas “Ferrari geçen seneden daha iyi ve bunun bir bölümünün motordan kaynaklandığını düşünüyorum.”

“Onları göz ardı etmesek de onlar kış testlerinde genelde iyi oluyorlar. Yarışlar başladığında ise öyle olmuyor.” dedi.

Felipe Massa “Araç gerçekten iyi. Gelecek hafta yeni parçalarımız olacak. Şu ana kadar neredeyse yarım senelik araçla piste çıktık. İyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Williams’ı Geçebilecek mi?” için 6 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Bana göre de Mercedes > Ferrari = Williams > Red Bull > Mclaren > Lotus=Torro Roso=Force India=Sauber gibi bir sıralam göreceğiz. Bu durum sezonun ilerleyen bölümlerinde değişcebilir ve Mclaren= Ferrari=Williams= Red Bull olabilir. Ama Mercedes her zamanki gibi rakipsiz olacak ve sadece Rosberg ile Hamilton kedni arasında yarışacaktır.

  2. Bana Mercedes > Red Bull > Ferrari = Williams olacak gibi geliyor.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Geçebilir ancak Williams ile sezon başı kafa kafaya bile olsa yada 0.1-0.2s bile fark kalsa kafi.Geçen sene 1sn civarında olan farkı büyük oranda indirmek demektir ki gerisi gelişim ve pilotaja kalır.Ben,Ferrari pilot kadrosunu Williamsa göre daha iyi görüyorum.Umarım bu sefer onları mağlup edebiliriz

  4. Hız açısından geçen yılın sonuna bakacak olursak,
    1.Mercedes
    2.Williams
    3.Red Bull
    ve daha sonra diğerleri:)

    Bu yılda benzer bir tablo olacaktır.Kapalı kutu McLaren, geçen yıla göre iyi bir gelişim
    gösterdikleri ortada olan Ferrari ve Lotus eğer bekleneni ve arzu edileni verebilir ve
    Mercedes’e kafa tutamasalar bile Williams ve Red Bull’a yakın olabilirlerse sezon en
    azından ilk iki sıra haricinde zevkli, bol mücadeleli geçebilir ki umarım da öyle olur…

  5. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    mercedes motoruna çok güveniyorlar haliyle at çırayı yansın.Şuanki ferrari sebastian ve kimi ile kafa kafaya yarışacağınızı zannetmiyorum.Ayrıca [Onları göz ardı etmesek de onlar kış testlerinde genelde iyi oluyorlar. Yarışlar başladığında ise öyle olmuyor.” dedi.] Bu nasıl bir demeç ya herkes böyle düşünüyor herkesin dilin de söyleniyor.arkadaşım ferrari 2014’de tamam çok kötüydü de 2011 2012 2013 böylemiydi bıktım artık herkesin ferrari takımı ile yok testlerde iyiler felan geçin bunları ya 2014 testlerin de ne iyisinden bahsediyorsunuz ferrarinin ve redbulun bariz geride kalıcağı açıktı…

    1. Ferrari için doğru geride kaldı ama redbull geride kalmadı şampiyonayı 2. tamamladı unuttun galiba yani o kadarda bariz değilmiş testler fazlasıyla yanıltıcı mercedes resmen dalga geçiyor milleti uyutuyor çok hızlılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir