Mercedes’ten Kokpit Güvenliği İçin İlginç Öneri

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu Mercedes, kokpit güvenliğini arttırmak adına ilginç bir öneride bulundu.

Motorsporlarında son yıllarda F2 yarışçısı Henry Surtees hayatını kaybetti ve Felipe Massa 2009 yılında ciddi bir kaza geçirdi.

Son olarak Jules Bianchi’nin geçen yıl yaptığı ciddi kazanın ardından kokpitin güvenliği yeniden gündeme geldi.

Alman Auto Motor und Sport’a göre Mercedes’in Teknik Çalışma Grubu, son F1 toplantısında sürücülerin kafasını koruyacak  yeni bir sistem önerdi.

Öneriye göre oval parça aracın önünden monokoka bağlı olacak ve pilotun kaskının hemen üzerinde yer alacak.


Yorumlar

“Mercedes’ten Kokpit Güvenliği İçin İlginç Öneri” için 20 yanıt

  1. Çalışmanın daha ciddi halini AMS vermiş.Bence özellikle yokuş aşağı inilip çıkılın pistlerde büyük sorun yaratır.

    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/bilder-von-kopfschutz-buegel-so-sieht-das-mercedes-konzept-aus-9288323.html

  2. Saçmalık. Sanki ağır bir kaza olsa bunu kırıp geçemeyecek. Hatta bu parça daha da tehlikeli olabilir.

  3. Bunu düşünen güya tasarlayanın akılcığını öpmek isterdim. Son yıllarda çok şakacı oldu güya koca koca mühendis beyinler. Yazıda bahsedilen o 2 kazanın benzer olasılıklarını bu önler sanki.
    Vicdansız felan değilim ortada ölüm riski yoksa zevkte, zirve olma da yoktur ne kadar ölüme yakınlık o kadar olağanın üstünde olma var her extreme olay için bu böyle. Göze alamayan başka şey sürsün. Deli aygırlara binebilenlerle eşek üstünde gezenler arasında fark var. Biz çocukken 4 değil ha 3 bilyali ahşap open whell open case bilyalılara güvenlik kaygısıyla binmezdik suratımız terminatör olurdu yinede vazgeçilmezdi kamyonların altından geçmek araçların yürüdüğü yokuştan inmek zevk en önde bitirmek başarıydı.
    Fiber giydirilmiş camekanlı 10 hp’lik kart’larla çocukların yetişeceği bir yarış dünyası düşünemiyorum.
    Şu kokpitleri kapatma gayreti kadar ahmakça birşey göremiyorum şu makinelerin dünyasında. Bana göre yanlış gözyaşlarına boğulduğumuz halde Ayrton öldü diye kokpit duvarlarını bu kadar yükseltmekle başladı…. Hadi onu anladık sindirdik kabul ettik daha ötesine çalışmaları cezbi öldürüyor.
    Hayali starwars dünyasında hayali pod’ları dahi her bir tarafı açık çizittirdiler limiti, üstünlüğü öyle anlattılar… O demir de ne yahu..

  4. Şu kokpiti kapatın bitsin bu konu. Milletin ‘tarih’ özentisine daha kaç tane pilot kurban gidecek?

      1. E karting araçları nispeten(!) hafif ve daha yavaşlar. Sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

        Sonuçta LMP1 araçları da kapalı kokpit ama yine de yaralanabiliyorsun içinde. Ama elbette benzer durumlarda çok daha azı olur.

        1. Hızları öldürmek için yeterli değil mi? 2 hp lik motora insan derisi veya kemiği ne kadar dayanabilir?
          Tr de amator ve sosyal karting de sürüş halinde kaç kişinin öldüğünü yada ağır yaralandığını biliyor musun mesela? federasyona gidip gelen birinden duyunca ve dev ihmallerle kafası kopan gencin zamanında araştırınca şaşırmıştım. Hadi tr de yokta superkart larla dünyada kaç kişi ölmüştür acaba ?
          Bu civanmertliğine ve becerisine doyamadığımız adamlar zevk ve neşe ile kullanıyor onları. Hafif siklet bi superkartla virajda takla atmak gayet yeterli ölmek için öyle herkes Hans felan da kullanmıyor.
          Indycar da mı daha çok adam ölüyor nascar da mı bence araştırmak lazım. 🙂

  5. bunu tasarlayan tasarımcıya buradan nasıl sövsem bilemedim. Allah akıl fikir versin.

  6. Bunu tasarlayan arkadaşa boşuna para veriyorlar. Bide utanmadan toplantıda paylaşmışlar. Geçende sürücüsüz Formula 1 aracı diye paylaşılmıştı onuda onlar mı tasarladı bilmiyorum ama Mercedesin aracıydı. Gerçekten çok saçma fikirler üretiyorlar.

  7. touchmytralala avatarı
    touchmytralala

    sadece saffaf bi sper olsa etrafta daha iyi.

  8. iyi düşünmüşler de eksik olmuş

    1. Daha kucuk yapip kaska ekleyebilirler.
      Saka gibi olmus

  9. Aslında bana çok kötü bir fikir gibi gelmedi, bağlantı noktası ortada değilde aynalara yakın ön tarafta 2 adet olsa hem daha sağlam olur hemde görüşü pek etkilemez. Ama her halukarda bu parçanın çok çok dayanıklı ve monokok dan asla kopmaması gerekir. Yoksa sakat..

    1. Asıl dediğin gibi olmamalı. Pilot önüne bakarken zaten o demiri görmez. Virajı dönerken yanlara bakıyorlar ve senin demirler görüşü engeller 🙂

      1. Yapma be.. Patentini alcaktim, zengin olcaktim, tum umutlarimi yiktin bea 🙂

        1. Ayna direklerinin oraya koysam? Hani pilotun bakis acisina gore aynanin diregine denk gelse? he kurtarmami? 🙂

  10. şu tasarım pilotun görüş açısını kapatıcak ha yukarda olsa bile daire onu tutan ayaklar kapatıcak hadi onu geçtim jules un kazası gibi olsa giyotin gibi kesip atıcak arkadaşlar kokpiti kapatma fikride aynı şekilde daha ufak kazalarda pilotların kafalarına ciddi sıkıntılar verebilir formula 1 in güvenlik anlamında tek açık noktası burasıdır ve değiştirilmesi de imkansıza yakındır. Zaten açık kabini değiştirmek f1 in ruhuyle tamamen zıt olayda bu sporun riski burada

  11. Kokpiti kapatın daha iyi bu ne böyle.

  12. Hoş bir görüntü olacağını düşünmüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir