Trulli, Anlaşma için Paranın Ön Planda Olmadığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Jarno Trulli Avrupa Grand Prix’si sıralamalarının ardından Toyota ile anlaşma yolunda paranın sorun olmadığını söylüyor.

Toyota takım patronu John Howett bugün verdiği demeçte, gelecek yıl büyük ihtimalle Jarno Trulli ile anlaşma yenilemeyeceklerini söylemişti.

Trulli ise konu ile ilgili, “Para asla sorun olmadı. Takımın durumunu anlıyorum şu sıralar çok fazla harcama kısılıyor. Bu durumda pilotların da üzerine gerekeni yapması gerektiğini düşünüyorum. Benim için burası sadece bi takım değil aynı zamanda bir aile. Takımı korumamız gerektiğini anlayabiliyorum. Bu yüzden maaşımdaki olası bir kesinti sorun olmayacaktır..

Anlaşması bulunmayan pilot sayısının fazla olmasının durumu kendisi için daha da zorlaştırıp zorlaştırmadığı sorulduğunda ise Trulli, “Toyota takımının ne yapmak istediğine bağlı bu. Benim elimde değil. Tek yapabileceğim her zaman olduğu gibi elimden geleni yapmak. Geri kalanını takımla konuşup ne istediklerini anlamalıyız. Belki benden memnun değillerdir, bir fikrim yok. Bilmiyorum, para konusunu hiç konuşmadık.

Trulli tüm bunların ardından gelecek yıl F1’de kalmak konusunda umutlu olduğunu dile getiriyor.

“Öyle olmasını umuyorum ama bu ekonomik krizde hiç belli olmaz. Geçmiş yıllara bakarsanız, felaket gibi; Honda çekildi, BMW çekiliyor ve muhtemelen onlar son olmayacaklar.”

Trulli ile görüşmeleri sürdürdüklerini ancak bir karara varamadıklarını belirten John Howett ise karar vermek için pilot pazarının durumunu bekleyeceklerini söylüyor.

“Üç veya dört takım Alonso-Ferrari iddialarının doğru olup olmadığını beklediğini söyledi ve biz de öyle yapıyoruz. BMW pilotlarının durumunun ne olacağı da önemli. Herkes bekleyip görecek. Çok fazla değişiklik göreceğiz.”

 


Yorumlar

  1. One-Team-One-Aim - avatarı
    One-Team-One-Aim –

    Toyota bugün dünya otomobil devi. Dünya nın en sorunsuz, kaliteli ve teknolojik otomobillerini üreten bir dev. Bütçe konusunda en büyük ve rahat nakit para akışı olan bir üretici. Kuşkusuz böyle bir üreticinin Formula 1 için mükemmel kaynakları vardır. Ancak bu kaynakları iyi değerlendirmek iyi bir Formula 1 takım ekibinden geçer. Toyota nın mühendis ekibinin ciddi bir revizyona ihtiyacı var. Bir newey e ihtiyaçları var yada bir brawn a. Toyota nın formula 1 dışındaki motorsporları kariyeri çok mükemmel başarılarla dolu. Ralli de 80 lerde ve 90 ların sonunda bir efsaneydiler. Şu an tam olarak bilmiyorum ama başka birçok motorsporlarında da büyük başarıları var. Ralli de başarıya doyduktan sonra formula 1 e geldiler. İlk yarışlarında puan aldılar. 2005 yılında büyük bir yükselme oldu. Ama hiç istikrar sağlayamadılar. Trulli nin yerine Glock gibi genç ve başarıya aç, yetenekli biri getirilmeli ve iyi bir teknik ekiple birlikte bu dünya devini formula 1 de de bir dev olarak görebiliriz. Umarım bunu kısa sürede başarabilirler.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Toyota gibi takım, ayrılmamalı(krizden önce bile ihtimal vardı). Ama kesinlikle değişmeli. Önce italyan merakından kurtulmalılar. ferrariyi ferrari yapan italyan olması değil.Şu anda bunun öyle olduğunu göstermeye çalışıyorlar ama hatalarla boğuşup duruyorlar.
    Toyota da Trulliye ödediği gereksiz astronomik paraya artık son vermeli.Genç bir isim ya da bir bmw pilotu çok iyi olur. Newey gibi bir ismede ihtiyaç var.
    Toyota bir dev F1 ayağında böyle acemiler olmamalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir