Barrichello Bu Galibiyeti Asla Unutmayacak!

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, Avrupa GP’de aldığı galibiyeti asla unutmayacağını ve bugünün kendini için oldukça duygusal olduğunu söyledi.

Barrichello bu sezon ilk galibiyetini kazandı ve bu galibiyet Ferrari dışında ve Brawn GP ile kazandığı ilk galibiyet. Barrichello ayrıca 5 yıllık galibiyet hasretini de dindirmiş oldu.

Barrichello “Fantastik bir sonuç, özellikle de 5 senenin ardından asla unutmayacağım bir hafta sonu oldu, kazanmayı unutmamışız.”

“Zordu, yarışta her zaman zorluyoruz ve çok fazla zorlasak da aklımızdan geçen bir çok şey oluyor.”

“Bunu kendiniz için, ülkeniz için, aileniz için başarmak istiyorsunuz, aklımdan çok şey geçti. Araç mükemmeldi ve takıma bunun için teşekkür etmeliyim.”

“Umarım bu an sonsuza den devam eder… Tüm pazartesi burada olacağım ve uzun kalacağım.” dedi.

37 yaşındaki Brawn sürücüsü 81 yarış sonra gelen galibiyetin ardından şeytanın bacağını kırmayı başardı.

Yarış hakkında konuşan Brezilyalı sürücü “Harikaydı. Sürekli zorlamak zorunda kaldım. Yarış boyunca farklı lastiklere sahiptik, hangisinin hızlı olduğu konusunda bazı soru işaretleri vardı ancak kesinlikle benimkisi daha istikrarlıydı. Her tur zamanımı yapmayı başardım.”

“Harika bir gündü, sürekli zorlamakta zorlandım ancak sonuçtan keyif aldım ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Barrichello bu sezon yarış kazanan 5. isim oldu.


Yorumlar

  1. Çoğu kişi (tabi gördüğüm ve bildiğim kadarıyla) Barichello'ya kötü pilot gözüyle bakar. Podyumlarını görmezden gelir. Ben böyle bir görüşe karşı çıkmak için yazmıştım. Ama Barichello'ya hakkını veren biri gördüğüme sevindim "M1CHAEL ."

    Nelson konusuna gelince; başarılı olursa ne mutlu. Formula 1 genç bir yıldız daha kazanır. Önümüzdeki senelerde izleriz. Ama ben umutlu değilim. Berbat bir pilot değil, ama vasatın altında.

  2. Dua edilecek birşey yok. Biz onu hep sevdik. Ayrıldıktan sonra konuştuğunda bile niye diye sormakla beraber yinede sevgimizden, hatırasından vaz geçemedik.
    Biz onun o duygusallığını bazen hataları olsa bile karakter yapısını seviyoruz. (Massa 'da böyle bir yapıda Rubensden sonra herkez çok çabuk alıştı ona, duygusallar ilgi görüyor)
    Fakat hiç bir zaman ne takım nede taraftar ona karşı borçlu hissetmedik. O 2 nci olmayı göze alıp kabul etmiş bir pilot olduğunu tüm dünya ya
    göstermişti. Bunu her kez yapmaz, beceremez de ona olan saygı, sevgimizin nedenlerinden sadece bir tanesi de bu. Senna, Michael, Hakkinen gibi birinin yanında
    yarışma şansı veriliyorsa bunu ya kabullenip, spor adına tatmin olacaksınız yada o takımda bulunmayacaksınız. (Sakın Senna-Prost ve 80'ler döneminden örnek aramayın o çağda spor ve takımların iç dinamikleri, kıstasları farklıydı)
    Bunu yapabilecek birisi mutlaka bulunur. O devir de bu kişi Rubens'di diğer takımlarda başka kişiler. Bir firmada bireysel başarıyı da hedefleyen 2 mükemmel CEO barınamaz, olamaz. Yeni formula çağında da (98-2000 sonrası) iki mükemmel pilotlu takım olamadı, uygulanamadı.

    Bir kaç gün önce Mclaren'dan söylendiği, itirafı gibi malum pilotlarla denge sağlanamadı, bu becerilemedi.
    Görsellikten öte sportif başarıistiyorsanız zaten bunu yapmazsınız. 1 as'ınız olur sadece. (Keşke takım yapıları böyle olmasada bizde görebilsek daha zevk alsak)

    O dönemde Nelson Ferraride o günki araç ve şartlar altında olsa idi. Rubens'den mutlaka farklı olmakla birlikte çok da farklı olmaz yine başarılı olurdu. Şayet daha önde olmak istiyorum deseydi
    takım onu gönderirdi. Malum şartları kabul etseydi kalırdı. Nelson'u şuan berbat bir pilot olarak düşünüyoruz. Bence öyle değil. Tekrar başka bir güçlü araç ile yarışma fırsatı bulursa görürsünüz
    problemin tek başına onda olmayıp Renault'da da olduğunu. Sonuç olarak Michael'ın şampiyonlukları aynen olur, markalar şampiyonlukları o kadar büyük farklar ile olmaz ama daha ufak farklar ile yine olurdu.(Belki 1 eksik olurdu)
    Sonuç olarak Rubens'in şimdi şikayet etmesi manasız olduğu gibi Ferrari tarihinde altın harflerle ismi kazılı. Bir 10 yıl sonra bile bir çocuk baktığında vay be diyebilir.
    Ferrari'nin tarihinde yer edinmek kolay değildir ve bu sporun içindeki herkezin hayalidir.

  3. 2002 Silverstone neydi… Barrichello'yu ağzım açık izlemiştim…

  4. Ferrariciler dua edin Barichello'nuza. Hakkı ile puanlarını alıyordu ve çok iyi 2. pilotluk yapıyordu. Duble'lerin ayrılmaz ismiydi. Eğer Barichello değil de Nelson Piquet (küçük olanı) tarzı bir pilotunuz olsaydı, o marka şampiyonluklarını bulabilir miydiniz?

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    schumi ye ve ferrari ye yaptığı ihaneti ve söylediği sözleri ne affeder ne unuturum.schumi den sonra en sevdiğim pilotlar kimi-massa dır ferrari de.irvine ve alesi-berger in yeride ayrıdır.umarım yeni takımında mutlu olursun.tebrikler kazandığın için.lewis kazanacağına sen kazan.

  6. sonun da helal olsun be çok duygusall anlardı telsiz konuşmasıı

  7. Ne yarıştı ya. Neredeyse her tur 1 – 2 kişiyi geçmişti.

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2000 Hockenheimdaki yarışı unutamıyorum. Bu yarışıda unutmam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir