Hamilton Pit Stop Hatasında Takımını Suçlamıyor

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Avrupa Grand Prix’si galibiyetine mâl olan pit hatasında McLaren takımını suçlamadı.

İkinci pit stopa kadar yarışı lider götüren Hamilton pite geldiğinde lastikleri hazır olmadığı için yerini Barrichello’ya kaptırdı. Hamilton bunun ardından keyfinin kaçmadığını tam tersine son yarışlarda harcanan çabadan memnunu olduğunu söyledi.

“Birlikte kaybeder, birlikte kazanırız. Takım buraya gelmek için inanılmaz bir çaba harcadı ve bu yüzden ikincilikle yetinemezdik ama kazanamdığımız için de hayal kırıklığına uğramamalıyız. Olağanüstü bir hızımız var son yarışlarda ve ben hâlâ herkesin inanılmaz çaba sarf etmeye devam edeceğine inanıyorum.”

“Bu tarz şeyler olur ve şimdiye kadarki yarışlarımda sadece iki kez başıma geldi. Takım, tüm yapılanlar için övgüyü hak ediyor. Bizden daha hızlı olduklarını düşündüğüm bu adamları (Brawn) yakalamalıyız.”

Hamilton, son turlarda Brezilyalı pilot Barrichello ile farkı kapatmış ancak geçme fırsatı bulamamıştı.

“Yarışı ilk bölümü kontrol altındaydı ve istikrarlıydım. İkinci bölümde lastiklerde sorun yaşadım ve Rubens’in hızına yetişemedim, özellikle de hızlı virajlarda. Oralarda bana yaklaşıyordu. Zorlamaya devam ettim ve son bölümde sert lastikler benim için daha iyiydi. Zorladım, zorladım ve sıralamalardaki gibi turlar attım, duvarlara çok yaklaştım her seferinde. Artık elimden geleni yaptığı bildiğim için rahat edebilirim.”

Hamilton’ın ikinciliği ve Kovalainen’in dördüncülüğü sayesinde Mclaren takımı şampiyonada dördüncü sıraya yükseldi.


Yorumlar

  1.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Destekliyici açıklaman icin tesekkürler M1CHAEL 🙂

  2. işte LEWİS HAMİLTON sana olan sevgim daha çok arttı. MCLAREN MERCEDES'te oldugun için çok şanslıyız iyiki varsın Lewis seninle gurur duyuyorum.

  3. Morlboro Project sporu en güzel anlatan cümlelerden birisini yazmış zaten. Sonuç olarak pilotların basına şikayet etme lüksleride yok. Taraftarların gerekli tepkileri vermeleri yeterli zaten.

  4. "Birlikte kaybeder, birlikte kazanırız''

    10 numara adamsın Lewis.

  5. işte bu ya kimse gıcık olamaz artık lewise daha ne yapmasına gerek varki

  6.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Hamilton un bu sozünü begenmeyen arkadaslar icin "F1 Takimlar Bütünlügüdür..Pit Ekibi,Strateji Ekibi vs.vs Herseyi Birlikte Basarir Ve Birlikte Kaybederler" Pit Ekibi Zaten Yeteri Kadar Sucluluk Duygusuna Düsmüstür..Hamilton ise onlar icin en iyi olacak motivasyonu verecek cümleleri soylemistir..Tebrikler Lewis Oldukca olgun ve gerçekci konusmussun.

  7. Çok doğru… bu tarz hatalar olmuyor değil aklıma Irvine geldi :))
    Hamilton bu sene çok olgunlaştı geçen seneki hali hiç mi hiç yok… kendini bu kadar geliştirmesi kendisini gözümde başarılı ve sempatik bir pilot yapmaya yetiyor… da artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir