McLaren'a Göre Pit Hatası Galibiyete Engel Olmadı

yazar:

kategori:

McLaren patronu Martin Whitmarsh Avrupa Grand Prix’sini kazanabilecek hızda olmadıklarını kabul etti ve Hamilton’ın pit stopunda yaşanılan hatayı önemsemediklerini belirtti. Whitmarsh sorun yaşanmasa da Hamilton’ın yarışı kazanamayacağını düşünüyordu.

“Yarışta olmamız gerektiği kadar hızlı olamadığımız bir gerçek. Rubens bizden daha ağırdı ve daha fazla fark açmamız gerekiyordu.

“Zorlamayı denedik ve bu yüzden ekstra tur atmaya çalıştık. Geç haber verildi ve lastikler zamanında hazır olmadı. Muhtemelen bize iki saniyeye mâl oldu ama yarışın gidişatını etkilemedi.”

“Gerçek şu ki kazanabilecek hıza sahip değildik. Bu yüzden limitleri zorladık çünkü ikinci olmak için orada değildik. Yakıt yüküne bakıyorduk ve ekstra tur atmayı istedik. Bu gecikme olmasaydı da bir değişiklik olmayacaktı.”

“Lewis’in 37. turda pite girmesi gerekiyordu ama biz 38’de girmesini istedik ki bu da pilotları pite giriş sırasının değişmesi anlamına geliyordu. Bu sırada Heikki Kimi ile, Lewis Barrichello ile yarışıyordu.”

“Son dakikada bu yarışı kazanmak için Lewis’in pite daha sonra girmesi gerektiğine karar verdik ve Heikki de erken pit stop yapacaktı. Pittekiler bekliyordu ama Lewis’in mi Heikki’nin mi geleceini bilmiyorlardı.”

“Araç gelirken lastiklerin hazır olmaması bir hata ancak bir tur için daha zorlamamızın sonucu bu oldu. Lastikler hazır olsaydı da bir şey değiştirmezdi. Belki birkaç saniye kaybettik ama pistten çıktığımızda yedi saniye gerideydik. Çok zorlamamız hata yapmamıza neden oldu. Eğer daha hızlı bir aracımız olsaydı daha kolay bir stratejimiz olurdu.”

Hamilton ise, “Yarışın büyük bölümünde liderdim, bazıları kazanır, bazıları kaybeder. Biz yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Bu çok büyük bir gelişim. Henüz en iyi araca sahip değiliz ancak yetişebileceğimize inanıyorum.”

“Yakıtı korumaya ve farkı artırmaya çalışıyordum. Ekstra bir tur atıp atamayacağım belirsizdi. O turda içeri gelmemi istediler ve ben giriyordum ancak çizgiyi geçtiğimde bir turluk daha yakıtımın olduğunu fark ettiler ve devam etmemi istediler. Ben ise pite yönelmiştim. Onlar ise benim bir sonraki turda geleceğimi düşünüyorlardı.” dedi.


Yorumlar

  1. Umarım bundansonra pit ekibimizin butür hatalaryla karşı karşıya kalmayız.sezon başından itibaren sonlarda süründüğümüzü düşünürsek aldıgımız 2 ve 4.'lüğe şükretmek gerek. önümüzde daha 6 yarış var ve inanıyorumki bigalibiyet daha kazanacagız.

  2. Bazı hesaplamalar yapılmış ama neye göre yapıldığı belli değil. Aldığım yarış kaydından tekrar izledim. 7 sn de lewis'in pit'i tamamlaması mümkün değil.
    Yakıt dolumu 8.3-8.4 tamamlanıyor. Toplam pit süresi 13.4 .Heikki'ye göre deseniz oda 8.1 ki yakıt yüklerini bilmiyorsunuz. Kıyas yapılamaz. Lewis'in 8.5 dan önce çıkması pek mümkün değil. Pit çıkışı Rubens ile fark 4 sn civarı. 11 tur kala fark 6 sn. Rubens 7. turda kasmayı bırakıyor. Turları normale dönüyor. Lewis 6 ncı tur itibariyle farkı kapatmaya başlıyor. Bu işin başındaki adam 2 sn civarı kaybettik diyor. Sonuç olarak Rubens yine kazanacak gibi. Ayrıca çok güzel çok ayrıntılı açıklama yapmış hoşuma gitti. Tabiki böyle hatalar yapılmasa iyi olur. Taraftar tabiki eleştirecek normal ve önemli bir konu.

  3. Ve sordugun sorununde yanıtını vereyim Barrichello daha hızlı olan BGP001'i ile + yumuşak hamurun verdiği avantaj ile farkı açardı giderdi. Bu pistte Kers'in starttan başka bir avantajı olmadı.

  4. Halil sen yarış sonundaki farka bakarsan ooo işin iş. 5sn de sabit tuttu Rubens ve son turda tabiki yavaşladı yarış sonudaki farka bakarak konuşulur mu hiç ?

  5. ya bırakın arkadaşlar takım patronundan daha iyimi biliyosunuz biraz az sallayın ya tamam mc laren gelişti ama bravn şu an en kuvvetli takım

  6. Hamilton pit çıkışında KERS e sonuna kadar asılırdı kesin buda ekstra bi avantaj sağlardı ona.

  7. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    8 sn olan fark yarış bitiminde 2 sn oldu.Pit çıkışında eğer hamilton bari'ye daha yakın olsaydı düzlükte bari'nin şansı ne olurdu sizce?

  8. rubens rahat önde çıkardı diyen arkadaşları anlıyamıyorum Lewisin ekstra 1 tur atıcağını varsayarsak en az 1 saniye avantajı olacaktı dolu depo ile attığı tura göre artı 6 saniyede pitte kaybetti 7 saniye Rubensle Lewis arasında 6 saniye fln vardı fark Rosbergin arkasında çıkmasıda Lewise artı zaman kaybı yaşattı Lewis önde olsaydı Rubensten yavaş kalsaydı bile geçilmezdi KERS var sonuçta araçta vede pist geçişe müsait değil olan oldu artık Spa'da rekabetçi olacağımızı düşünüyorum Red Bullar ön plana çıkıcaktır yine yakın bi mücadele olacak

  9. mclarenin gelişimi inanılmaz bunu kabul etmek gerek. ama bunu kabul etmekle birlikte yapılan hatanın da bu kadar küçük olamdığını da anlamak gerek. iyi ki şampiyonluk mücadelesi vermiyoruz bu sezon. o zaman ne olacaktı? yine de bu sezon nereden nereye geldiğimizi görmek gerek. ikinciliğe üzülmek -bu sezon için- gerçekten güzel…

  10. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    rubens zaten rahat önde çıkardı.kasmaya gerek yok heyecan oldu işte.

  11. evet normal bakacak olursak yarışı kazanabilecek bir hıza sahip değildi hamilton,barichello daha hızlıydı mclarene göre.AMA pitde o olay yaşanmasa 13 sanıye yerine 7 saniyede piti bitirmiş olacaktık.13-7 = 6 saniye ve rosbergin önunde olcakti hamilton.rubens pitten çıkarken aradaki fark 6 saniye. o kadarda değil martin efendi o kadarda değil,hata yaptınız hatanızdan ötürü yarış kaybedildi hızlı olmadığımızdan değil !!!

  12. Belli olmaz Şenol kesin konuşmamak lazım ki Rubensin ekstra turları vardı ve çok hızlıydı. İlk pitstoplarda gördük zaten 8 sn farkı 2-3 sn yeye düşürdü attığı turlarla.

  13. bu nasıl bi mantıktır bi kaç saniye deyip atıyor kabul etsene suçunu o ekstra turu atmasını sağlasaydınız şuan galibiyet sevincini yaşıyor olacaktık bide basite indirmişler yapılan hatayı yazık

  14. doğru söylemiş zaten rubens önde çıkacaktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir