Raikkonen Podyumda Olmaktan Memnun

yazar:

kategori:

Avrupa Grand Prix’sini üçüncü sırada tamamlayan Kimi Raikkonen, 2009 sezonunda elde ettiği üçüncü podyum finişinden memnun olduğunu belirtti.

Yarışa altıncı sıradan başlamasına rağmen iyi bir start alan Raikkonen, Barrichello’nun yalnızca 15 saniye gerisinde üçüncü olarak tamamladı yarışı ve Ferrari’nin bu sezonki en güçlü yarışını çıkardı.

Raikkonen, yarış boyunca zorladığını ancak Ferrari’nin hız olarak rakiplerine göre yine de geride olduğunu söyledi.

“Her zaman %100 zorlamamız gerekiyor. Araçta kendimi iyi hissediyordum, cuma gününden bu yana uzun sürüşlerde iyiydi ve yarışta da öyle olacağını umuyordum zaten ve öyle de oldu.”

“Olmamız gereken yerde olmadığımızı biliyoruz, biraz gerideyiz ama araç iyi olduğunda yarışta ilginç şeyler olursa üçüncülük için mücadele edebiliyoruz.”

“Benim için iyi bir hafta sonuydu ve podyumda olmaktan mutluyum.”

Raikkonen yarış içinde mücadeleye girdiği Heikki Kovalainen’i geride bırakmayı başarmıştı.

“Onu yakaladığımı gördüm,biraz trafiğe takılıp zaman kaybettim ancak sonra iyi turlar attım ve pitten önde çıktım. Son bölüm sadece üçüncülüğü korumakla geçti ve aracı kullanmak gerçekten güzeldi.”

 


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Uğur yanlışın var Ferrari 2005'te düşüş yaşadı. 2004'ü büyük üstünlükle domine ettiler.

  2. UGuRaikkonen  avatarı

    Ferrarinin 2004 teki düşüşünü hatırlayın bu sene de ona benzer 2010 süper olacak tabii kimi gitmezse..

  3. UGuRaikkonen  avatarı

    Ferrarinin 2004 teki düşüşünü hatırlayın bu sene de ona benzer 2010 süper olacak tabii kimi gitmezse..

  4. F60 diğerlerinden çok az daha geride ancak Kimi Raikkonen yarışta bu açığı bir nebze de olsa kapattı ve yapabileceğinin en iyisini yaptı. Teşekkürler Kimi. En kötü yarışın böyle olsun..

  5. Kimi herkezi memnun edecek bir sonuca imza attı. F60 diğerlerine göre kötü bir araç değil ayrıca. Sürelere ve yakıt yüklerine bakarsanız ilk sıralardaki araçlardan olduğunu anlarsınız. Bugün ki gibi piste uyumu sağlamaları lazım. İyi bir strateji ve ufak güncellemeler ile en önde olmasına bir engel yok.

  6. gokhan cinar avatarı

    kimi harikaydın koçum sana söyleyecek baska sözüm yok. bu arada kimi nin 2 yarıstır artan performansı beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. gerçek raikkonen pistlere dönerse f1 o zaman harika olur.ferrari de keske geliştirmeye devam etse aracı ilerde galibiyet ve podyumlar için bunları yapmalılar. bu arada haftaya spa var kimi spa da çok iyi belki orda kazanır biraz zor olsada…

  7. memnun olunmayacak bi şey yok ki. kimi harika iş çıkardı.

  8. Adam F60 gibi ortalama bi araçla 3.oluyor, podyum çok iyi bi başarı 6.lıktan 3.lük Valencia'da çok çok iyi, hep böyle ICEMAN*.

  9. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Ferrari'nin bir an önce sıralama turlarındaki hızını geliştirmesi lazım, arabada zaten daha gelişim yapmazlar… Yarışın 2. yarısındaki hızımız süperdi, Aslanım buz adamımın yaptığı en hızlı tur zamanı Lewisinkinden 0.2 saniye daha iyiydi. Felipe Massa'nın aracını Marc Gene'ye veya bir başkasına vermezlerse Luca Badoer'le devam ederlerse bu kendi elleriyle markalarda 3.lüğü Mclaren'a teslim etmeleri demekitr, Ferrari'nin acilen Luca Badoer'i yollaması gerekiyor…

  10. görkem keşke 3. lük tehlikede zaten gelişmeyi durdurdular

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    İçimden keşke Massa'da olsaydı diyorum. Macaristan'daki ve bu yarışı 3-4 bitirebilirlerdi. En azından takımlar şampiyonasında 3.lük için puanlara ihtiyaç var.

  12. sonuna kadar hakettin aslanım benim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir