Renault Patlayan Motorlar İçin Vettel'den Özür Diledi

yazar:

kategori:

Renault, bugünkü yarışın ardından bu hafta sonu 2 kere motor sorunu yaşayan Sebastian Vettel’den özür diledi.

Dünkü 3. antrenman seansında motoru iflas eden Vettel’in aynı şekilde bugünkü yarışta da Renault motoru dayanmadı.

Vettel’in bu sezon 6 motor kullandığı tahmin ediliyor ve sezon içerisinde pilotlara 8 motor kullanma hakkı veriliyor. Bu sayı sekizi aşarsa Vettel grid cezası alacak.

Renault’tan Fabrice Lom “Bu dayanıklılık sorunu nedeniyle Red Bull Racing ve Vettel’den özür diliyorum ve böyle bir sorunun bir daha gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağımızı temin ediyorum. Sezonun sonu motor bakımından Vettel için zor geçecek.” dedi.

Daha önceden Red Bull’un gelecek sezon için Renault ile yollarını ayırıp Mercedes ile anlaşmaya çalıştığı şeklinde haberler çıkmıştı.


Yorumlar

  1. arkadaşlar bu sezon en fazla puan toplayan motor mercedes ikinci renault üçüncü toyoto dördüncü ferrari beşini bmw inanmayan şu siteye baksın http://www.padokf1.com/puan-durumu.asp f1 de 10 takım var ve 5 tane motor üreticisi olduğuna göre ortalama her iki takım aynı motoru kullanıyor ama paylaşım bu kadar adaletli değil en fazla mercedes motoru var

  2. eğer 8 den fazla motor kullanılırsa ceza sıralama turlarında 10 sıra düşürülmektir

  3. umutbg bilgilendirdiğin için tşk ederim sen çıkıp güzelce izah edebilirdin ama sert çıkıştın bende sert çıkıştım kimse beni ilgilendirmezz ben kendi bildiklerimee göre yorum yaparım ok

  4. Geçtiğimiz yıllar diye bahsettiğin senin 2005 – 2006. Tamamen seni bilgilendirmek adına yazıyorum biraz bilgin olsun o bahsettiğin 2006 Japonyada yaşanan motor problemi Ferrari takımının 2000 yılından bu yana yaşadığı ilk motor sorunu. Bunuda öğrenmiş ol. O yılları izlemedigin bariz belli. İzlemedin bare araştır ve karşıma geç konuş. Böyle bilgin olmadan çok komik oluyor söyleyeyim kendini rezil ediyorsun.

  5. ferrarinin saltanatlığına kim son verdi desene bunlar gerçeklerr

  6. bmw motoru desen dayanıklı diuye anlıcam amaaa ferrari dayanıklı değil bunu geçtiğimiz yıllarda gördükk ha ferrarinin geçmiş yıllarına kimse laf edemez çünküü yaklaşan araba yok tıkii taki 2005 yılına kadar ama gördük

  7. umut bg kimin kapasitesi düşük se bellii adam gibi yorum yap şuraya ben seni gala alıp karşımda konuşmam bilee ok fazla bilmişlik yapmaaa ok yorumumu okuma batıyorsaaa gerçekler bunlarr

  8. Zaten Ferrari motoruna dayanıksız diyen biriyle burada kimse muhattap olmaz benim de yaptığım iş yani. F1 i bilmeyenle F1 konuşmaya çalışıyorum. Pardon benim hatamdı.

  9. Ya Hakan köş izlemişsin bir tek 2005 – 2006 sezonlarını gelmiş karşıma konuşuyorsun. 2005 den önceki sezonları izlemediğin açık. Senin gibi kapasitesi olan bir kişiylede tartışma sürdürmem kendimi yormamdan başka bir şey olamaz.

  10. umut bg senin ne kafar f1 geçmişinin olduğu belli oluyorr 2006 da scmahere ne oldu desene motor iflasındann yolda kalmadııı alonso yandan gelip geçmedimi desene bunu bütün ferrariciler konşur 2006 dıyla beraber motorlarımız dayanıksızlaştı diye 2008 macaristann son 3 tur kala ferrari motoruna ne oldu desene 2009 sezonun başında massa mıydı podyuma çıkacakken motor arzası nedeniyle yolla da kalmadımıı bunlar gerçekler daha sana bir çok şey saya bilirim ama gerek yokk

  11. Hakan Köş
    ''ferrari kadar dayanıksız motor mu varya''

    Diyerek ne kadar F1 geçmişin olduğunu göstermiş oldun …

  12. Seneye motorun önemi çok daha artıyor. Motor açısından devrim yaşanıcak. O yüzden tedarikçi olmayan tüm herkez tekrar düşünüp, görüşecek üreticiler ile. Bu işin geri dönüşü olamayacak çünki dayanıklıdan öte verimli bir motor üretemeyen, alamayan kaybedicek. Ferrari buna epey erken başlamış. Dönem sonuna kalmadan mükemmel şekilde hazırlarlar inşallah. Önceki sene ve bu sene çok aşırı motor patlatan görmedik ama seneye bolca görebiliriz bazı markalarda. Yeni firmaların işi çok daha zor şuankilerden. Bu sene aero yılıydı seneye motor yılı olacak. İyi motor üreteni, farkları göreceğiz. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

  13. ferrari kadar dayanıksız motor mu varya boş konuşuyorsunuzzz redbull renault a kalacak dırr göreceğiz bunuu willims da renault a görüşmeye başlamış önceliğimiz eski motor tedarikcimiz renault olacak demiş

  14. elif çivici avatarı

    red bull şampiyonlk istiyorsa renault motorundan kurtulmalı..mercedes veya ferrari işi kurtarır..hatta bmw çekilmeseydi bmw bile olurdu çünkü çok dayanıklı..

  15. 'Patlayan Motorlar'
    başlık süper:)

  16. vettel motor sorunu yasadı ama onun yarısnı bitiren etkenlerden biriside startıydı bence hatta button unda startta yawas kalmasını vettel sagladı =)

  17. Sana faydası olmayacak zaten Redbull için faydası olucak

  18. ulaş sen yarışı izlemedin galibaa benzin bırakamadılar arabaya pite tekarar girip çıktı 15 sırda gidiyorduu sence puan alabilirmiydiii ayrıcaa mclaren motoruna geçse bana ne faydası olacak renault motorunda kalsa bana ne faydası olacak ok

  19. Yani önümüzdeki sene için yeni motor şart yoksa çok özür mektubu yollanır

  20. Vettel'in yarışını belkş pompa bitirdi ancak bu motoru temize çıkartmıyor.Kalkışlarda da pek iyi değiller.Biran önce farklı motora geçmeleri gerekiyor.

  21. vettelin yarısını reno motoru degıl benzın pompası sorunu bıtırdı motor patlamasada 15.ydi ztn

  22. orasi oyle tabi ama yine de kimi'nin mclaren'de yaristigi sezonlardaki gibi de dandik otesi olmayacaktir motorlari, oyle tahmin ediyorum.

  23. Bu yıldan önceleri motor konusunda 2 güçlü ekip vardı Ferrari ve BMW. Şuan Mercedes ön plana çıktı. Seneye ne olacağını kimse bilemez.

  24. arkadaslar rbr'nin renault ile olan motor anlasmasi ne zaman bitiyordu?

    bu arada saglik olsun demissin de hakan kos "renault" motoru diye pek ses etmemissin galiba. rbr icin zaten kabus gibi bir haftasonuydu. webber nedendir bilinmez sadece kendi performansindan mi yoksa arac performansindan mi puan alamadi (siralamanin da cok etkisi oldu tabi), vettel de bir haftasonunda 2 motor feda etti. ki bir sezon icin toplamda 8 motor hakki oldugu dusunulurse durum cok ama cok vahim. ben "saglik olsun" luk bir durum goremedim.

    bir de dedigim gibi, motor anlasmasinin durumunu bilmiyorum ama mercedes motoru kullanacak takim sayisi cok cok artacak gibi. hizli ve dayanikli, hakkini vermek gerek. ferrari'nin 3-4 yil oncesine kadar elinde tuttuug "hizli ve dayanikli" motor unvanini yavas yavas mercedes ele aliyor.

  25. ne sağlık olsunu hakan adam şampıyonluğu kovalıyor bu kadar kolaymı sağlık olsun :))) bugn 5 puanı gitti vettelin yasık oldu redbull mercedes motoruna gececektr

  26. sağlık olsunn bunun burası motorr patlarda çatlardaa 2008 macaristan massaa son 3 tur kalaaa asla unutmam o yarışıı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir