Vettel, Son Nefesine Kadar Mücadele Edeceğine Söz Veriyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel 2009 şampiyonluğu için son nefesine kadar mücadele edeceğini söylüyor.

Alman pilot bir hafta içerisinde yaşadığı ikinci motor sorunu nedeniyle yarış dışı kalmıştı ve şimdi altı yarış kala Button’ın 25 puan gerisine düştü.

Vettel, “Bu hiç iyi değil ancak şampiyona için son nefesime kadar mücadeleye devam edeceğim. Birilerini takip ediyorken ve rakibinizden daha fazla puan almak isterken yarış dışı kalmak hiç iyi değil. Yapabilecek pozisyondasınız ama yarışı tamamlayamıyorsunuz.” dedi.

Vettel, pit stopta yaşanan yakıt pompası nedeniyle yarış içerisinde de geriye düşmüştü ve puan alabilecek pozisyonda değildi.

Bu konuda ise şöyle dedi; “Bugün en büyük problem ilk pit stopta yaşandı. Araca yakıt yüklemeyi başaramadık ve bu yüzden yeniden pite girmek zorunda kaldım. Yarış zaten bu noktada kaybedilmişti. Ardından birkaç tur sonra motorda sorun yaşadım ve yarış dışı kaldım.”

Red Bull takım patronu Christian Horner da hatanın kendilerine pahalıya mâl olduğunu ve Vettel’in şampiyonluk umutlarını azalttığını kabul etti ancak mücadeleye devam edileceğini söyledi.

“Araştırmalı ve ne olduğunu anlamalıyız ama bize pahalıya patladı. Matematiksek olarak kazanmak mümkün olduğu sürece yarışın içinde olacak. Ancak sezon sonuna kadar sadece iki motorun kalması da durumu zorlaştırıyor. Biraz daha baskıyı artırıyor.”


Yorumlar

  1. 6 yarışta kalan 2 motor hakkını düşündükçe, vettel için şampiyonluk hayalden öteye geçemez. renault motoru zaten kuvvetli değil, bir de ceza almamak için dayanıklılığı artırıp performanstan ödün verilmesi gerekecek. bence bu saaten sonra – zaten puanı daha fazla olan- webber üzerine yoğunlaşmalı red bull.

  2. vettel gerideyken iyi mücadele edemıyor poleden baslayıp kazanacak tipte bir pilot vettel ben hıc gerıden mucadele ederek yukseldıgını gormedm tmm vettel iyi güzel hosta arkaya dustumu konsantrasyonu kopuyor

  3. umudu yitirmemek gerek ama raikkonen'in 2007 sampiyonlugu gibi bir sey beklemek fazla iyimserlik, belki de saflik olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir