Rosberg: "Kısa Süre İçerisinde Podyuma Çıkacağız"

yazar:

kategori:

Avrupa Yarışından Yansımalar

Nico Rosberg: Bizim için istikrarlı bir hafta sonuydu. Bir kez daha araç çok iyi performans gösterdi ve bunu görmek güzel. Şu ana kadar her pistte istikrarlı oldu bu yüzden takımın çalışmasından memnunum. Diğer takımlara kıyasla gelişim bakımından da çok iyi iş çıkardık. Bu yarışta podyumda olmalıydık ancak Mclaren daha büyük bir gelişim kaydetti ve bu sinir bozucu ancak her zaman yakınız ve podyum kısa süre sonra gelecek. Umarım Kazuki Nakajima sezonun geri kalanında biraz şanslı olur çünkü bu hafta sonu çok hızlıydı ve lastiği patlamasaydı puan kazanabilirdi.

Kazuki Nakajima: Cumartesiden itibaren benim için kötü bir hafta sonu oldu. Sıralamalarda araçta sorun yaşadık ve Q2’ye geçemedim, 17.likte kaldım. İlk turda 3 sıra kazansam da oradan yükselmek için çok çalışmam gerekiyordu. 13. sıradaydım ve lastik patladığında 11.lik için mücadele veriyordum. O ana kadar iyi gidiyorduk bu yüzden sonuç çok kötü.

Valencia’dan sonra yapılanlar

Nico Rosberg: Bir planım yok. Monaco’daki evime gideceğim ve arkadaşlarımla rahatlayıp zinde kalma çalışmaları yapacağım.

Kazuki Nakajima: Belçika’ya gitmeden önce sadece bir kaç günümüz olacak bu yüzden fabrikaya gidip mühendislerimle birlikte simulatörde çalışacağım.

Spa Hakkında

Nico Rosberg: Spa takım için iyi olmalı. Burası yüksek hızlı bir pist ve Valencia’ya göre çok farklı ancak aracımız gerçekten her yerde iyi gidiyor. Bu pist özellikle aracımıza uyacak çünkü hızlı virajlar için güçlü bir aero paketimiz var bu yüzden yarış için sabırsızlanıyorum.

Kazuki Nakajima: Orta ve yüksek hızlı virajları ile Valencia’ya göre çok farklı bir pist. 2008’de biraz zorlanmıştım ancak bu seneki araç her pistte rekabetçi ve bu sefer iyi olmalı. Hava geçen seneki yarışı zorlaştırmıştı umarım bu sene daha istikrarlı olur.


Yorumlar

  1. rosberg bu sezon en azindan bir kere podyuma cikmali. cok istikrarli, masallahi var.. nazar degmesin.

  2. gokhan cinar avatarı

    haklısın :)) ama nakajimanın daha fazla çalışması normal nico nerede o nerede çok fark var ama nakajima da kendini geliştirdi geçen sene çok kötüydü

  3. "Bir planım yok. Monaco'daki evime gideceğim ce arkadaşlarımla rahatlayıp zinde kalma çalışmaları yapacağım" Rosberg

    "belçika'ya gitmeden sadece bir kaç günümüz olacak bu yüzden fabrikaya gidip mühendislerimle birlikte simulatörde çalışacağım." Nakajima

    F1'i izlememiş olan biri bu 2 demeci okuyunca Nakajima'nın çok kaliteli bir pilot olduğunu sanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir