Red Bull, Mercedes Seçeneğini Doğruladı

yazar:

kategori:

Red Bull’un Mercedes motoruna geçmek istediği haberleri, geçtiğimiz hafta sonu Renault motorunun 2 defa iflas etmesinden önce de konuşuluyordu ancak son yaşananlar spekülasyonları arttırdı.

Bild’e konuşan takım patronu Christian Horner “Bir çok seçeneğimiz var ve Mercedes bunlardan birisi.” dedi.

Mclaren, Force India ve şampiyona lideri Brawn’a motor sağlayan Norbert Haug ise gelecek seneki tedarikçilik için 4 hafta içerisinde karar vereceklerini söyledi.

Bir başka haberde ise Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko, motor değiştirecekleri haberlerini doğrulayıcı açıklamalar yaptı ve kararı bir kaç gün içerisinde vereceklerini söyledi.

Marko “Renault’la devam etmek ya da Mercedes’e geçmek için iyi nedenler var.”

“Hafta sonu olanları gözden geçirmek zorundayız, bunun yanında bu sene hiç bir Mercedes kullanıcısı sorun yaşamadı.” dedi.

Bu senenin başında bir üreticinin 4 takıma motor sağlayabilmesi yönünde kural değişikliği yapıldı.


Yorumlar

  1. Devrim'den kastım şuydu. Motorlar markalara göre silindir, devir vb. sabitler ile Tork, HP, hızlanma, ebat ve ağırlıklar olarak ayrılırlar. Dev farklar olmadan bir birlerinden ayrılırlar. Yakıt ikmalleri ile desteklenen uygun ağırlık ile uygun sıcaklık altında max performans odaklı motor üretmek ile başından sonuna yakıt tasarrufu önceliği ile uygun sıcaklığı koruyabilen, başlangıçtaki ağırlık dezavantajı ile dayanıklı ve olabilecek en yüksek performansı verecek motor üretmek çok farklıdır. Bu yüzden devrim belkide söylendiği gibi evrim dedim. Kastım sadece motor ve bağlı organlarında (vites kutusu, aktarma organları vs.) yeniden tasarım ve sonuca ulaşma babındaki değişim idi. Spora göre epey uzun zaman önce yakıt tasarruflu motorlar kullanıldı. Şimdi bu kadar değişim sonucunda bunu en hızlı, problemsiz, uygulanabilir yapmak pek kolay bir iş değil. Difüzör gibi bir yorum olayı değil ama başarıya ulaşabilecek fikirlerin mühendislik olayı diyebiliriz. Açıkçası ben çok merak ediyorum olacakları o yüzden de kafaya takıyorum belki.

  2. merso, reno, ferrari, toyota tedarikçi gözükürken mercedes'in tercih edilmesi/edileceğinin iması gurur okşayan bir iltifatdır (önümüzdeki yıllar motor hakimiyetinin kimde olacağının tahminidir).

  3. kaan kaanhan avatarı

    2010 motor devrimi derken? 2008-2012 arası motor gelişimi donduruldu.
    2010 farkı;
    -sezonda 8 yerine 5 motora izin
    -17K devir, cosworth için 18K.
    en son böyleydi yanlış hatırlamıyorsam.
    diğerleride;dar ön lastikler,620kg min araç ağırlığı,yakıt ikmali yasağı,120KW gücünde kers kullanımı(kulanırlarsa), sadece 3 bölgede gelişime izin; ön, arka kanatlar ve taban. sonradan değiştiyse bilemiyorum.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Aslında en olası gözüken ProDrive kabul edilmez. RedBull Mercedes i seçecektir. Renault da williams a geçer. Benm tahminim böyle

  5. Güzel olur, 2 markanın da kalıcılığını arttırır. Bu sizin konuştuğunuz anlaşma bu sene tümden değişecekti Cosworth ün katılması, yönetmeliklerin revizyon ihtiyacı vb. sonra ne oldu takip edemedim.
    Ferrari'nin çok takıma motor vermesi taraftarı değilim zaten, diğer markaların vermesini daha çok isterim.
    Hem belli mi olur seneye olacak motor devriminde Mercedes dayanıklılık problemi yaşarsa diğerleri çok rahat olur 🙂

  6. brawn'ın özel izni uzatılabilir belki, force india ile 5 yıllık bir anlaşma yapılmıştı, onu bozmak zor olur ve dürüstçe olmaz, redbull veya prodrice arasında seçim yapmak zorunda kalıcaklar sanırım

  7. kaan kaanhan avatarı

    merco hissesi %51 olsa belkide McLareni saymazlardı, o kısımda bi detay var sanırım. 2 takıma verme kuralında ferrariyi sayarsak 3 takım kullanıyordu ferrari motorunu. McMerc-FI 5 yıllık anlaşmaları var.

  8. Mercedes Force India'ya "hasta la vista" diyecek o zaman.

  9. hayır mclareni de sayıyoruz 🙂

  10. yoksa ben mi yanlış biliyorum ya, şüphe ettim şimdi

  11. mclareni niye sayıyosunuzki, prodrive, redbull, brawn ve force india, tmm işte 4 takım oluyo.. bu seneki kurallara göre sadece 1 takıma motor verilebiliyodu, brawn'ın özel izinini saymassak, demekki mclaren hesaba alınmıyo, çünkü hissesi var mercedesin, yani motor sağlayıcısı değil sadece, bir ortak olarak geçiyor

  12. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ProDrive kabul edilse , motor veremeyecekler bu kötü olur.

  13.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    "Mercedes'e geçmek için iyi nedenler var"..Gerçekten de Mercedes Motoru En Hafif Motor Olmasinin Yaninda En Kolay Monte Edebilen,Kerse En Uyumlu Motorlardan Biri 🙂

  14. kaan kaanhan avatarı

    ewt 4 takıma izin veriliyor artık.

  15. Motor savaşları F1'in olmazsa olmazı. Keşke BMW de ayrılmasaydı da 4 motor yerine 5 motor olsaydı.

  16. evet kural değişmiş 🙂

  17. peki mercedes kabul etti diyelim o zaman hangi takımı bırakacak? 4 takıma izin verilir mi emin değilim. force india gönderilir öyle bir durum ortaya çıkarsa ama bakalım izin verecekler mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir