Raikkonen: "Üçüncülüğü Korumak Zor Olacak"

yazar:

kategori:

İtalyan ekip sezon başından bu yana araçta gelişim elde etmiş olsa da artık bu senenin aracı üzerindeki gelişimi durdurmaya karar verdi.

Rakip Mclaren’in şu anda dördüncü sırada olması ve Ferrari’ye göre daha fazla momentum sahibi olması İtalyan takım için bir tehdit.

Raikkonen bu konuda, “Yarış kazanmaktan zevk alıyorum ama üçüncülük bile kendinizi iyi hissettirebiliyor. Avrupa Grand Prix’inde altıncı sıradan başladık ve iyi bir startın ardından birkaç sıra daha kazandıktan sonra da podyumda bitirdik yarışı. Bundan fazlasını ummak zor olur. Kazandığımız puanlarla şu an hâlâ McLaren’in önündeyiz. Takım olarak hedefimiz bu ama aracın gelişimini durdurduğumuz ve gelecek sezona konsantre olacağımızı düşünüldüğünde bunu başarmak oldukça zor.” dedi.

Ferrari pilotubu hafta sonu yapılacak Belçika Grand Prix’sinde Valensiya’daki sonucu tekrarlayarak yeniden podyumda olma amacında.

“Hedefimiz son yarışlardaki standardı devam ettirmek. Bu da yeniden podyumda olmaya çalışacağımız anlamına geliyor.”


Yorumlar

  1. boyle formdayken rai ferrari'den giderse gelecek sezon, gercekten cok yazik olur.. su anda da tum takimi o sirtlamis durumda. luca disinda baska bir pilot bile gelse diger ferrari koltuguna, en az 1-2 yaris araca alismakla ugrasacaktir. hele ki oyle f3'ten, gp2'den falan pilot toplarlarsa, ohoo..

  2. tek araçla yarışınca tabiki 3.lüğü korumak zor olacaktır. ama kimi spa da iyi işler çıkara bilir. geçen sene yağmur her şeyi mahvetmişti. bu sene kazana bilir.

  3. Evet seneye çok şey değişecek. Tüm araçlar yeniden tasarlanacak. Bu seneki kadar olmasa bile bir çok değişiklik var. Teknik olarak araştırıp, düşünürseniz anlayacaksınız. Erkenden başlamak çok önemli. Yada başarılı olabilecek fikirler bulmak lazım.

  4. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    arkadaşlar ben bu adamı çok seviyorum.
    podyumda baktım adam gibi duruyor. sana herşey yakışıyor kimi…fakat çok bahtsızsın adamım. sen gittin mclaren yolda neredeyse hiç kalmayan bir araç yaptı. buraya geldin pit ekibi hataları sorunlu araçlar. sana dua ediyorum. şumi
    30 undan sonra 5 sefer şampiyon olmuş neden sen olmayasın seni çok seviyoruz…

  5. mustafa çakır avatarı
    mustafa çakır

    erdala katılıyorum para herşey var birşeyler gösterin seneye değişen bir şey yok zaten yakıt deposu mu tasarlıyacaksınız bütün sene spa kiminin yeri ama ben fazla ir şey beklemiyorum bu hafta sonu red bullarda yoktu ama spada bundan pek emin değilim.

  6.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Kimi Biraz Da Gönderme Yapmis Arac Gelisimi Durdu Yani Gecilirsek Fanlar Kusura Bakmasin Der Gibi 🙂 Ama Gercekci Ve Mantikli Bir Açıklama Yapmış

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yahu anlıyamadım su durdurduk kavramını.seneye aracla ılgılı kurallar cokmu fazla degıstı.sıfırdan aracmı yapıcaklar.seneye de bu aracın uzerıne koyulmayacakmı anlıyamıyorum.hanı 2008den 2009 a gecıstekı gıbı cok radıkal kural degısıklıklerı olsa anlarım.ama bole aman aman kural degısıklıgı olacagını sanmıyorum. bunu gelısır elde edebılecegının en fazlasını al arac zaten sezon sonuna kadar gelısır seneyede uzerıne koyarsın.
    zaten test yasagı var bırde durdurduk demelerını sacma buluyorum.

  8. benım gıbı ferrarıcı arkadaslar bu seneden umuduzu keselım ozaman gelısmeler durmussa bızı foce ındıa bıle qecer Cok SAcmaa!

  9. Keske devam edilseydi gelistirmelere, gelecek sezona konsantra olmakta ne demek cok klise bi laf hic anlamıyorum bu yoneticileri, butun kaynakları 2010 'a yonelttik falan, bırakın bu isleri, icinde bulundugunuz durumu bi halledin once,millet gelistiriyo geciyo, ama RAI'den umutluyum ve istikrarlı gidiyo helal olsun tek ayakta kalan adam su an icin SPA'da sevdigi pistlerden umarım iyi bi netice alır.

  10. Önemli degil. Kafanızı 2010 için yorun madem gelişim durduruldu düşünmeyin bu sezonu. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir