Briatore: "Yaşananlar Bu Sezonu Mahvetti"

yazar:

kategori:

Formula 1 bu sezon, bazı önemli kural değişiklikleri ile oldukça zor bir sezon geçirdi. Önce KERS’i bazı takımlar kullanmayı sürdürürken bazıları hiç kullanmadı. Ardından difüzör kavgası çıktı ve FIA, çift katmanlı difüzörlere izin verdi. Bir de FOTA ve FIA tartışmaları yaşandı.

Briatore tüm yaşananların sezonu etkilediğini düşünüyor.

Briatore “Bazılarının KERS’i oldu, bazılarının olmadı. Bu yüzden bu şampiyona karışık oldu ve her şeyden etkilendi. Mühendisler çalıştılar ve yaptılar ancak her zamanki gibi bir şey olmadı. Bu fikirleri öğrenmek için çok para harcadık ve sonuç önceki gibi oldu.” dedi.

İtalyan takım patronu, tüm bu tür politik oyunların bitirilip yarışların daha heyecanlı bir hale getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Briatore “Formula 1’i daha heyecanlı, gösterili yapmalıyız ve müşterileri yani taraftarları düşünmeliyiz. Her şeyi geliştirmeli, farklı planlamalı, televizyon ve taraftarları daha ilgili yapmalı ve daha önemli olmalıyız. Politika değil spor hakkında konuşmalıyız. Şampiyonluk için mücadele eden 3-4 pilot olmalı.”

“Heyecanlı yarışlar yapmalıyız, sıralamaları ve biraz uzun olan yarışları değiştirmeliyiz. Gelecek için önemli bir paket hazırlıyoruz. Şu anda olduğu gibi devam edemeyiz, gelişim göstermeliyiz. Daha kötüsü olmamalı.” dedi.


Yorumlar

  1. Önde olmayanlar memnun olmaz doğal olarak. Devamlı önde 2 takım görmek istemeyenler için bu sezon müthiş geçiyor. Misalen ben yaşanan mücadeleden bir çok seneden daha fazla zevk alıyorum.
    Doğru tespitleri var ama çok söyleyip boş söylenmiş çoğu.
    Sizi severim sayın flavio ama başka şeylere bakacağınıza biraz indy ve nascar'ı örnek alın.

  2. button şu şekilde bir kere daha rakiplerinin çok gerisinde kalır ya da puan alamazsa o zaman şampiyonada bayagı bir hareketlenme olacaktır kesinlikle. bakalım ne olacak

  3. "Şampiyonluk için mücadele eden 3-4 pilot olmalı."

    Bir tek bu oluyor diyebilirim son 2 yıl için. En azından "Mark Webber şunu kazanırsa, Button yarış dışı kalırsa" tarzı tahminler yürütüyoruz. 2007'DE VE 2008'de de benzer şekilde tahmin yapmıştık.

  4. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Bu adamı hiç sevmem ama böyle dobra dobra gerçekleri söylemesi hoşuma gidiyor.

  5. helal be flo bizim anlatamadıklarımız anlatmışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir