McLaren, Pit Stop Hatasından Ders Aldığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Takım Lewis Hamilton’ın son pit stopunu zamanında tamamlayamayarak belki de galibiyeti Barrichello’ya kaptırmıştı Valensiya’da. Yarış sonrasında durumu açıklayan Martin Whitmarsh ise bu hatanın sadece 2-3 saniyeye mâl olduğunu ve galibiyeti ellerinden almadığını söylemişti.

Takımın İdari Şefi Jonathan Neale böyle bir hatanın bir daha tekrarlanmaması için neler yaptıkları sorulduğunda, “Çok fazla şey. Çok agresif bir strateji oldu ve geç kaldık. Bunun sonuçlarını da gördünüz. Rubens’in önümüze geçmesi mevzu değil bu zaten olacaktı ancak kesinlikle Lewis’in Rubens’e daha yakın olmasını sağlayabilirdik.”

“Artık geride kaldı ve ileriye bakmamız gerek ama tüm verileri inceledim. Pit stopun videolarını yüz kez ya da daha fazla gözden geçirdim. Her saniyesinde kim ne yapmış kim ne demiş gördüm. Artık ne yapmamız gerektiğine bakıyoruz.” dedi.

Neale, hatnın takımın mekanikerlerinde olduğu iddiasını da kabul etmedi ve bunun bir pist duvarı hatası olduğunu söyledi. Ayrıca önümüzdeki yarışta yönetimin ve mühendislerin daha dikkatli olacaklarını belirtti.

 


Yorumlar

  1. Yaparsınız, yaparsınız 🙂 1 i yapan 2 yide yapar. 3 te alışmış olur artık herkez.
    Ferraride böyle diyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir