Mclaren 2010'a Güvenle Bakıyor, Hedef Şampiyonluk

yazar:

kategori:

Son haftalarda tekrar eski formuna dönen Mclaren Mercedes, gelecek sene şampiyonluk kazanabilecek araç üretebileceği konusunda kendisine güveniyor.

İngiliz takımı sezona oldukça sorunlu bir araç ile başladı ve araçtaki sorunları bulmak ve aracı anlamak oldukça fazla zaman aldı.

Ancak uzun süren çalışmaların ardından Mclaren, sonuncu sıralarda yer alabilen aracı galibiyet kazanan bir araç haline getirmeyi başardı ve takım, bu araçtan öğrendikleri ile gelecek sene daha iyi olma konusunda kendisine güveniyor.

Jonathan Neale “Eğer önümüzdeki aylarda sunacağımız gelecek senenin aracı öncesinde hâlâ gridin gerilerinde mücadele ediyor olsaydık, o zaman şu an olduğumdan çok daha fazla endişeli olurdum.”

“Ancak bu çok rahat olduğumuz anlamına gelmesin. Aracımızda yaklaşık 0.3 sn değerinde KERS olduğunu unutmamalıyız ve çok iyi bir motor paketimiz var.”

“Eğer diğer takımların şasilerini dikkate alırsak, rekabetçi bir pakete sahip olsak da şu anda şasi ve aero bakımından referans alınabilecek seviyede değiliz.”

“Bu yüzden ismimiz ile oturmayacağız; bu senenin aracında iyileşme çalışmalarını sürdürüp gelecek seneki araç için güçleneceğiz.” dedi.

Neale ayrıca MP4 24’ün berbat bir araçtan yarış kazanan bir araç haline gelmesi ile, araçta tasarım bakımından bir kusur olmadığını kanıtladıklarını söyledi.

Neale “Bu çok fazla çalışmanın bir sonucu ancak aynı zamanda sezon başında söylemiş olduğum, araçta yanlış bir şeyin olmadığı sadece yeteri kadar iyi çalışamadığımız sözlerinin doğrulayıcısı.”

“Eğer araçta tamamen yanlış bir yol izlemişseniz, onu tekrar düzgün bir hale getirmek zordur.”

“2010’a olan güven konusunda kurallar farklı olacak ancak devrim değil evrim şeklinde olacak.”

“Aerodinaminin temelleri aynı olacak. Büyük değişiklikler aracın ağırlığında olacak çünkü tüm yarış ihtiyacımız olan yakıtı taşımak zorunda olacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. Kesinlikle seneye ŞAMPİYON olmak için mücadele edicez bu sene yaşanan hayal kırıklıgından sonra başka bir seçenegimiz olabilirmi.takımıma sonuna kadar güveniyorum seneye McLaren Mercedes'in yılı olucak inş.

  2. Başka bir konuda şöyle demiştik.
    Devrim'den kastım şuydu. Motorlar markalara göre silindir, devir vb. sabitler ile Tork, HP, hızlanma, ebat ve ağırlıklar olarak ayrılırlar. Dev farklar olmadan bir birlerinden ayrılırlar. Yakıt ikmalleri ile desteklenen uygun ağırlık ile uygun sıcaklık altında max performans odaklı motor üretmek ile başından sonuna yakıt tasarrufu önceliği ile uygun sıcaklığı koruyabilen, başlangıçtaki ağırlık dezavantajı ile dayanıklı ve olabilecek en yüksek performansı verecek motor üretmek çok farklıdır. Bu yüzden devrim belkide söylendiği gibi evrim dedim. Kastım sadece motor ve bağlı organlarında (vites kutusu, aktarma organları vs.) yeniden tasarım ve sonuca ulaşma babındaki değişim idi. Spora göre epey uzun zaman önce yakıt tasarruflu motorlar kullanıldı. Şimdi bu kadar değişim sonucunda bunu en hızlı, problemsiz, uygulanabilir yapmak pek kolay bir iş değil. Difüzör gibi bir yorum olayı değil ama başarıya ulaşabilecek fikirlerin mühendislik olayı diyebiliriz. Açıkçası ben çok merak ediyorum olacakları o yüzden de kafaya takıyorum belki.
    —————————

    Takımın geleceğe dair açıklamaları çok oturaklı ve güzel çok hoşuma gitti.
    "Aerodinaminin temelleri aynı olacak. Büyük değişiklikler aracın ağırlığında olacak çünkü tüm yarış ihtiyacımız olan yakıtı taşımak zorunda olacağız." 2010'un ilk yarısı bu tartışma ve mücadele ile geçecek. Test döneminde belkide bu seneki kadar durumlardan haberimiz olmayacak. Verileri pek göremiyeceğiz. 2010 güzel olacak, bence bol bol motor patlatan ve yakıt alakalı sorunlar ile kenara çekenleri göreceğiz.
    Sorun sadece tüm yakıtı uygun ağırlık ile taşıma değil, yakıtı tasarruflu kullanan, hafif ve dayanıklı motor yapmakta. Bunu en iyi başaranı önde göreceğiz.

  3. tamam taraftarız, fanatiğiz de araç kötüyken gerçekten izlemesi çok zor bir spor dalı.
    lakin şimdi gelen bu güzel netice ve haberler adamı çocuklar kadar mutlu yapıyor.

  4. bana ve birçok kişiye göre f1'in en iyi takımı şuanda mclaren mercedes

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    iyiki test yasağı var yani, birde olmasa:D

  6.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Harikasiniz Çocuklar…2010 un Temelleri icin nerdeyse herseyi anlamis vaziyetteler 🙂 Seneye cok iyi bir paketle Basliycaz Gibi Gözüküyor..Mclaren Teknoloji Merkezindeki herkese tesekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir