Mclaren, Kısa Mesafeli Dingil Konusunda Esnek Olacak

yazar:

kategori:

Mclaren takımı geçtiğimiz hafta sonu Valencia’da yeni kısa mesafeli dingilini piste çıkarmış ve Lewis Hamilton bu arça ile yarışmıştı.

Ancak takım bu sistemin sağladığı faydanın ardından Belçika’da her iki pilotuna da bu güncelleme ile yarışma olanağını tanıyacak.

Mclaren Yönetim Müdürü Jonathan Neale “Bu hafta sonu kullanacağımız paketin devrim değil evrim olduğunu söyleyebilirim.”

“Spa son haftalardaki pistlere göre farklı downforce gereksinimine sahip var bu yüzden araçta her iki pilotumuz için yeni kanatlar olacak. Ancak bunlar performans kazanma değil de aracı piste göre dengelemesi amacıyla kullanılacak.”

“Her iki pilot ya da mühendislik takımları için kısa mesafeli dingil mümkün olacak ancak dün akşam Pat Fry’a yeni dingili ne zaman analiz edeceğimizi sordum ve bunun bu hafta sonu olabileceğini söyleyebilirim.”

“Cuma sabah pistin durumuna göre her iki yoldan (kısa ya da uzun mesafeli dingil) da gidebiliriz, tek bir yöne ya da araca bağlı değiliz. Her iki pilot için de mümkün olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Aynen senin gibi düşünüyordum massathebest. F2007'nin monaco gibi pistlerde zayıf olduğu, spa gibi hızlı pistlerde güçlü olduğu bir yapısı vardı. Bence McLaren iki versiyonu denedikten sonra Valensiya'dan önceki kullandıklarında karar kılacaklar yeni kanatlarıda bunda kullanırlar.

  2. mclaren'in başarılı olmasını ben de isterim ama, uzun ve hızlı virajlarda kısa dingilin dezavantaj yarattığı çok bilinen bir gerçek. spa da hızlı virajları bol bir pist, kısa dingilin kullanımına hiç de müsait değil. 2007'de uzun dingilli ferrari burada tüm rakiplerini adeta yutmuştu. ama macaristan monaco singapur gibi yavaş ve dolambaçlı pistlerde de kısa dingil avantaj.

  3.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Başarili Olmamiz Dilegiyle… 🙂

  4. sabırsızlıkla bekliyorum hafta sonunu.

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    spa dada başarılı oluruz

  6. Güzel bir haber umarım başarılı olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir