Ecclestone: "Spa Başının Çaresine Bakmalı Yoksa…"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, oldukça sevilen Spa Francorchamps pisti dahil finansal olarak zorluklar yaşayan Avrupa yarış pistlerine indirime giderek yardımcı olacağı düşüncelerini reddetti.

Spa’da yapılan Belçika GP’nin büyük ününe rağmen bu hafta sonu yapılacak yarış için henüz 55.000’in altında bilet satıldı ve sonuç olarak organizatörler Formula 1’in sahiplerine gerekli parayı ödemede zorlanıyorlar.

Diğer Avrupa yarışları da benzer zorunlarla karşı karşıya ancak Ecclestone, zorluklar yaşayan pistlerin yerlerini korumak için kendi başlarına mücadele etmeleri gerektiğini söylüyor.

Ecclestone “Belçika’yı seviyorum ve Spa’yı takvimde tutmaktan memnuniyet duyarım, burası takvimdeki harika geleneksel yarışlardan.” dedi.

Spa’nın 2012’ye kadar anlaşması olduğuna inanılıyor ancak Walloon hükümetinin organizatörlerin kayıplarına destek verip vermeyeceği büyük bir soru işareti.

Ecclestone “Bu normal. Diğer ülkelerin hükümetleri daha fazla ödüyorlar ve Avrupa dışında yarış için en az 5 teklifim var.”

“Formula 1’in değeri yüksek. Eğer Mercedes sürmek istiyorsanız paranızı kazanmak ve açık bir şekilde ödemek zorundasınız.” dedi.

Belçika GP’nin kurtarılması için bir seçeneğin, 2013’ten itibaren Nurburgring ile dönüşümlü yarış yapılmasının olduğu söylentiler arasında.

Ecclestone “Bu çözümü düşünüyoruz ancak henüz karar verilmedi.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu gidişle birgün sadece cadde ve yapmacık kurmacık pistlerde yarışacaklar. O zaman anlayacak dünya ah biz ne yaptık bitti bu f1 diye.
    Adam gibi ve tarihi pist olmadan motor sporlarımı olurmuş. Kafayı yiyor bunlar.

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Bu adamın dünyası para üzerine dönüyor

  3. Sakın Spa'yı tekrar kaldırmasınlar yoksa Belçika hükümetinin ve FOM'un başı çok ağrır F1 taraftarları tarafından.

  4. yoksa naparsın spayıdamım çıkarır yerine dandik bir pist koyarsın. gerçi sen yaparsın. 2 sene sonra oralara seyirci gelmediğinde napacaksın. şu hala ilk çağları yaşayan kayıp insan topluluklarının yaşadığı bölgelerde yaparsın artık.

  5. spa'yi da kaybedersek.. seni kiniyorum ve sana laflar hazirladim ecclestone.. monza, spa, monaco, suzuka, montreal.. bunlar hep takvimde olmasi gereken pistler. ama sirf sen cebine girecek parayi dusundugun icin, bizim seyir zevkimizin de icine ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir