Raikkonen: "Spa'da 44 Tur Yeteli Değil!"

yazar:

kategori:

Spa Francorchamps’ta genellikle iyi yarışlar çıkaran Raikkonen, F60’ın Spa’da galibiyet mücadelesi verebileceğine inanmıyor ve hedeflerinin podyum olduğunu söylüyor.

Raikkonen Spa’da daha önce 2004, 2005 ve 2007 yıllarında kazanmış, geçen sene ise son bölümde galibiyet mücadelesi verirken kaza yapmıştı.

Raikkonen “Bir kaç gün sonra Belçika GP için tekrar pistte olacağız. Temel hedefimiz son yarışlardaki standartı korumak yani podyuma çıkmak olacak.”

“Spa’da her zaman yarışmayı sevdim ve küçük serilerde kariyerime başladığımdan bu yana bir çok kez kazandım. Burada sürmeyi gerçekten seviyorum: 44 tur yeterli değil!”

“Geçen sene yarışın son anındaki yağmur nedeniyle her şey duman oldu ve duvara vurdum: kazanmaya odaklanmıştım ve kaybedecek bir şeyim yoktu. Bu sene durum biraz daha farklı çünkü en yüksek seviyede mücadele edebilecek bir aracımız yok. Ancak iyi bir sonuç kazanmak içib her şeyimizi vereceğiz.”

“Spa’da hızlı virajlar için iyi ayara ihtiyacınız var. Bu sene geçiş çok fazla olmuyor bu yüzden iyi bir sıralama geçirmek önemli olacak. Startta her zaman KERS’imiz olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. umarım kimi bu haftasonu güzel bi yarış izletir bize.

  2. biz de üniversitedeyken bizi satan arkadaşlara bestseller diyorduk 😀

  3. Olsun Sinan Spa da çok satan bir kitap 😀

  4. gokhan cinar avatarı

    valla yagmur her zaman keyif verir olsa iyi olur :)) kötü bir kaza olmasında, böyle spinler görelim veya arabalar birbirlerini takip ederken ki sprey etkisini görelim hepsi çok keyifli ve süprizlerede acık

  5. :)) "bestseller pist" güzel yakıştırma ama, bestseller çok satan kitaplara denir:)
    bakarsınız yağmur felan yağar, ortalık karışır:D ne dersiniz

  6. Tamam pistn uzunluğu 7km falan ama keske 50 tur civarı falan olsaydı.

  7. Raikkonen gerçekten haklı, yarışlarda esnek süre limiti kullanılmalı. Spa gibi tanınmış ve bestseller pistlerde daha fazla tur atılmalı. Sonuçta ne kadar seyir zevki o kadar seyirci demek. Seyirci izleyince TV'de veya pistte, FOM-takımlar-FIA daha çok para kazanacak. Böylece izleyen de düzenleyen de mutlu olacak. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir