2. Barcelona Testlerinin Lastik Verileri

yazar:

kategori:

Pirelli tarafından 2. Barcelona testlerinde kullanılan lastik
sayıları ve atılan en uzun stintler.

IMG_20150302_141137

IMG_20150302_141131


Yorumlar

“2. Barcelona Testlerinin Lastik Verileri” için 5 yanıt

  1. Rai bu lastik koruma konusunda kendini gerçekten geliştirdi bunda rallinin bi katkısı var mıdır bilinmez özellikle 2013 lotus performası umutlandırıyor ama araç sıralamalarda ilk 6 nın içinde olursa beklenen podyumlar çoğalır, birincilik ise ekstrem durumlarda olabilir yarış dışı kalmalar, pistin ıslanması, kuruması vs. bakalım neler olcak…

  2. Barcelonada kullanılacak ana lastiklerin Medium ve Hard olacağını düşünürsek (bunu kafamdan söylemiyorum geçmiş yıllarda henüz geçen sene Pirelli’nin Barcelonaya getirdiği hamurlara bakarak söylüyorum) en uzun sürüşleri Ferrari motorlu araçlar ve özellikle Sauber yapmış. Medium Prototipe kış koşullarına uygun ; belki fazla hızlı tur derecesi yaptırmayan ama iyi bir test verisi elde etmenizi sağlayan lastik türü. Raikkonen o lastiklerle bunu başardıysa helal olsun. Gerçekten umutlanıyorum bu verileri görünce.

    Bence Allison Sauberin de lastik sürüşleri test etmesini istemiş garajdan garaja bunu uçurmuşlar. Öyle de olmuş. Sauberin şu elde ettiği verilerin hemen hemen %50’si Ferrarinin faydasınadır. Softu Avustralya için test etmiş Williams ve Mercedes bu kabak gibi belli oluyor. Ama Ferrari sezon için, sezondaki zorlu pistler için öteki Medium ve Hardları test etmiş. uzun vade için bir yatırım olabilir.

    Buradan çıkacak sonuç Mercedes ve Williams Avustralyada ilk 2 çizgide olmak istiyor. Ferrari sezonun ilerleyen aylarında yarış kazanmayı amaçlıyor. Ben böyle yorumladım.

  3. En uzun stint Kimi’den gelmiş, 2013 gibi saf hızda geri ancak lastik kullanımı ile fark yaratan bir araç Çıkmış gibi duruyor.James Allison ve Kimi’nin taleplerinin karşılanması doğrultusunda 2013 Lotus tarzında bir araç Çıkmış olabilir.Araç Kimi’nin stiline uygun olduğu için mutlaka lastiklere nazik davranan bir araç olacaktır.Uzun sürüşleri de övüldüğüne göre sıralama da değil ancak yarışta süpriz olabilir.

  4. rosberg in 1.22.7 lik turu süper yumuşakla mı yumuşakla mı gelmişti?

    birde 1.23 yaptı ya dün bottas o hangi lastikteydi

    1. Onur Gentas avatarı

      Rosberg yumuşak, Bottas süper yumuşak lastikle attılar o turları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir