FIA, Kask Tasarım Değişikliği Yasağını Onayladı

yazar:

kategori:

FIA, 2015 Formula 1 sezonundan itibaren uygulanacak kask tasarımı kurallarıyla ilgili detayları açıkladı. Buna göre pilotların sezon içerisinde kask tasarımını değiştirmesi yasaklandı.

Geçen ay çıkan haberlerde, sürekli olarak kask tasarımını değiştiren sürücüler olması nedeniyle bunun yasaklanacağı belirtilmişti.

Bu şekilde sürücülerin tek kask kullanmasını sağlayarak taraftarların onları daha kolay bir şekilde tanıması hedefleniyor.

FIA, Sportif Kurallar’daki yenilikleri açıkladı. Yeni kurallara göre pilotlar tüm yarışlarda, büyük ölçüde aynı kask renkleri ile yarışmak zorundalar.

Bu kurala göre büyük değişiklikler yasaklansa da sürücülere yeni sponsor olması halinde ya da küçük değişikliklere izin verileceği anlaşılıyor.

FIA ayrıca pilot numaraları konusunda da bir şeye açıklık getirdi. Formula 1’den ayrılan sürücülerin numaralarının kullanılıp kullanılamayacağı merak ediliyordu. FIA, art arda 2 sene yarışmayan sürücünün numarasının artık kullanılabilir olacağını duyurdu.

FIA son olarak sezon bittikten sonra takımların yeni, yani o sezon kullanılan araçla gösteri sürüşleri yapabileceğini açıkladı.

Test yasakları nedeniyle mevcut araçla gösteri sürüşleri yapmak yasaktı ancak bu kural da yumuşatılmış gibi görünüyor. Ancak bu sürüşler 15 km ile sınırlı olacak ve sadece gösteri lastikleri kullanılabilecek.


Yorumlar

“FIA, Kask Tasarım Değişikliği Yasağını Onayladı” için 4 yanıt

  1. Küçük değişikliklere izin varmış. Vettel ufak ufak değiştirerek sezon içinde 2-3 tasarım kullanabilir 😀

    1. Onur Gentas avatarı

      🙂

  2. Vettel’in kask tasarımcısının ekmeğiyle oynanıyor. 🙂

  3. Bunlar hep Vettelin yuzunden 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir