Button "Tutucu Değilim, Aptallık Yapmaktan Sakındım"

yazar:

kategori:

Button ayrıca bu hafta cuma günkü çalışmalarının kendileri için çok önemli olacağını düşünüyor.

Button Valencia’da 7. oldu ancak takımın performansı daha iyiydi ve geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda Brawn GP, son yarışlarda kendilerini etkileyen soğuk yarışlarda lastikleri ısıtma sorununu çözdüğünü belirten açıklamalarda bulundu.

Button, havanın serin olması halinde cuma gününün kendileri için çok önemli olacağını düşünüyor.

Button “Takım olarak bizim için gerçekten önemli bir gün olacak. Bugün sıcak ancak hafta sonu sıcak olacağını düşünmüyorumç Ancak 19-20 derecelerde olursa iyi olur.”

“Pistin bazı yüksek hızlı virajları ve sert fren noktaları var bu da lastik ısıtmak için iyi.”

“Ve eski pistlerde lastikleri ısıtamamız konusunda nedenleri bulduğumuzu sanıyorum ve umarım bu sorunları çözmüşüzdür. Ancak bunu yarın piste çıkana kadar bilemeyeceğiz.”

“Bu yüzden, bu tür pistlerde Red BUll’lar ile mücadele edip edemeyeceğimizi görme açısından önemli bir gün olacak ve eğer başedebilirsek onlar zor durumda kalacaklar.”

“Geçen hafta sonu çok iyi değillerdi, takım olarak hiç puan kazanamadılar. Biz bu sene hiç o durumda kalmadık. Burada son yarışa oranla daha iyimser geldiklerine eminim ancak aynı zamanda Silverstone gibi olacağını düşünmediklerine de eminim.”

“Onlar için çok fazla mücadele olacak. Parkta yürüyüş gibi olmayacak.” dedi.

Button ayrıca önceki yarışlarda tutucu davranmadığını, sadece aptalca şeyler yapmamaya çalıştığını söyledi.

Button “Tutucu bir yaklaşımım yok, olay bu. Eğer son 4 yarışa bakarsanız, bu dört yarışın üçünde bizim aracımız istediğimiz ve yarışlar kazandığımız günlerdeki gibi rekabetçi değildi.”

“Onların dışında son yarış benim için iyi değildi çünkü öncelikle sıralamalarda iyi iş çıkaramadım. Ardından yarışta eğer Vettel’in iç tarafında kalmış olsaydım ön kanadımı kırıp ona da hasar verecektim.”

“Bu tutucu bir yaklaşım değildir, bu sadece aptallıkları engellemeydi. Başka yolu yoktu.” dedi.

Button ayrıca son yarışlarda iyi sonuçlar elde edememesine rağmen baskı hissetmediğini ve kendisinin en iyi durumda olduğunu söyledi.

Button “Kendimi nasıl hissettiğimi biliyorum. Bir bakıma hayalkırıklığı yaratan bir hafta sonuydu çünkü bazı şeyler farklı olsaydı harika bir hafta sonu geçirebilirdik. Geçtiğimiz hafta sonunun bu sene geçirdiğimiz en kötü hafta sonu olduğunu söyleyebilirim.”

“Ancak ben öndekiler içerisinde en iyi durumda olanım bu yüzden baskı hissetmiyorum.” dedi.

Sezonun bitmesine 6 yarış var ve Button en yakın rakibi takım arkadaşı Rubens Barrichello’nun 18 puan önünde 1. sırada yer alıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir