2010 Sezon Açılışını Bahreyn Yapabilir

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre Bernie Ecclestone gelecek sene Formula 1 sezonunun açılışında değişiklik yapmak istiyor.

Avustralya 1996’dan bu yana 2006 sezonu hariç tüm sezonlar şampiyonada ilk yarışa evsahipliği yaptı ancak 2006’da da sezonun ilk yarışı Bahreyn’deydi.

Avrupalı izleyicilerin daha rahat yarışı takip etmeleri Melbourne’de yarışın başlangıç saati ileri bir saate alınmış ve yarış gün batımına yakın bir saatte başlıyordu.

Gelecek sene ise ilk yarışın planlandığı 28 Mart tarihi, saatlerin ileri alınacağı tarihe denk geliyor.

Sezonun martın sonlarında başlayacak olması nedeniyle bazı endişeler vardı ve Ecclestone bu yüzden daha önceki bir tarihte yarış yapılmasını istiyor.

Kaynaklara göre Ecclestone sezonun 14 Mart tarihinde Bahreyn’de başlamasını istiyor.

Bu konuda henüz kesin bir karar yok ve Autosport’a göre Avustralya GP yetkilileri sezonun ilk yarışı olmak için zorluyorlar.


Yorumlar

  1. Melbourne'de kalması bana göre daha mantıklı. Ayrıca uzak bir kıta ilk ile bir özellik verilmiş oluyor yine masrafların yükseldiği, ulaşımın daha yorucu olduğu uzak bir nokta. En baştan yarışıp sonra akla getirilmemesi güzel oluyor bence.

  2. Avustralya GP'nin ilk yarış olması her zaman en iyisidir. Jones ve Brabham (ilk 2 virajda) birbirine girmemek için uğraşan arabaları izlemek ayrı bir zevk. 2002 yılı kazasını hatırlayacaksınızdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir