Alonso Kazanın Ardından 13 Yaşında Olduğunu Söylemiş!

Son çıkan iddialara göre Fernando Alonso, Barcelona testlerinde geçirdiği kazanın hemen ardından ciddi bir şekilde hafıza kaybı yaşamış.

El Pais gazetesinin haberine göre 2 kez dünya şampiyonu olan Alonso kazanın ardından 1995’te yani 13 yaşında olduğunu ve kartingde mücadele ettiğini söylemiş.

Habere göre Alonso olay yerindeki doktorlara “Ben Fernando. Kartingde yarışıyorum ve Formula 1 pilotu olmak istiyorum.” demiş.

Aynı haberde Alonso’nun geride kalan 20 yıldaki hatıralarını bir haftada hatırladığı söylendi.


Yorumlar

“Alonso Kazanın Ardından 13 Yaşında Olduğunu Söylemiş!” için 27 yanıt

  1. Malumun ilani sonunda yapildi…

    McLaren şok iddiayı doğruladı!
    Barcelona test haftasında kaza geçiren Fernando Alonso’nun son yapılan kontrollerinde geçici hafıza kaybı yaşadığı söylentilerine cevap veren McLaren takım yönetimi, “Alonso geçici hafıza kaybı yaşadı, şuan her şey normale döndü” açıklamasını yaptı.
    Konu ile ilgili detaylı bilgi veren McLaren takım patronu Eric Boullier, “Kaza ve sonrasında yaşananlar medyada çıkan haberler gibi o kadar dramatik değil. Sarsıntı nedeni ile geçici hafıza kaybı yaşandı. Şimdi ise Alonso normale dönmüştür. Doktorların tavsiyesine birlikte uyma kararı aldık Malezya GP’sine kadar Alonso dinlenecek. Malezya GP’si öncesi kendisine küçük testler yapılacak ve Alonso %100 hazır olarak takımla birlikte olacaktır” açıklamasını yaptı.

  2. spa 2000 üstad geçenlerde bu kazanın ardından Diazın geçmişte yediği naneleri unutacağını söylemişti

    harbidende çıktı

  3. Fernando kazadan sonra Alba Düşesi Cayetana Fitz’i annesi sanıyormuş.

  4. Gülesim geldi ha 😀 Bu yabancı medya yemin ederim bizimkinden de komik çıktı 😀 Yarın da birisi çıkar ”Ben Fernando, 5 yaşındayım, İspanya’dan geliyorum, araba sürecem” dedi diye haber yapar 😀

  5. geçmişe döenebilmek herkese nasip olmaz.tabiki kalıcı olmasını istemem.ama benim istediğim 13 yaşındaki o çocuğa seslenip gözünü aç sevdiğinide okulunuda bırakma derdim.

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bari deselermiş ki “Alonso HSBC bankasındaki gizli hesaplarını örtbas etmek için hafızasını kaybetmiş numarası yapıyor.”

  7. Ben basına çok fazla kızmıyorum basın bu zaten her zaman laçkalığın bini bin para ancak şimdi bunları yapmaları olumlu. Açıklaması gerekenler açıklamıyorsa adam gibi, kör noktaları gidermiyorsa yalan yanlışta olsa vurmak lazım ki konu zirvede kalsın/kalabilsin, birileri üzerine borç bilsin. Williams konusu 10 yıl sürdü ancak başından sonuna işin koltuk sahipleri hariç kimseyi tatmin edemediler basın da çok fazla vuramadı vurmak lazım. İslam hukukunda da mesullere karşı her duyulanı sormak, hesap kesmek, üzerine gitmek iftira hüviyetinde değildir. Yönetilenin, yönetene yani izleyicinin, idarecilere bunu yapmaya sonuna kadar hakkı var. Sadece her hakkı, müsaadeyi kullanmak yüksek seciye değildir o var.

    Mclaren sadece bir şikret, Fernando ise pilot deyip geçilecek değil “insan” … Bizler insanlar gider, sömürülür şirketler baki kalır zamane kanununu kabul eden insanlar değiliz.
    Hangisi olursa olsun bunlar sadece marka, aslolan insandır. Ron Denis’in insanlığını konuşmuyoruz şirketini konuşuyoruz hata varsa Ferrari de Mercedes de olsa köküne kibrit suyu. Fanatizm böyle zamanlarda ayıklar insanları. İspatlamamakta ısrar ediyorsa benim kafam bu kapitalist düzende ispatlanıncaya kadar masum değil ağırlıkla suçludur diye çalışır. Bu hakkında acayip haberler çıkıp duran insanın varlığından daha değerli değil mclaren’in hisseleri felan. Schumacher ayrılığı, Williams dava kararları sonrasında ne söylediysem daha azını söylemem bu şirket için. Kaç gün geçti daha bir tane olay simulasyonu hazırlayıp yayınlamadılar F1 fan’larından daha acizler demek ki.
    Mclaren bir manada 1 yıllık zaman zarfı dolmadan 2 olayla dibe battı insanların gözünde 1. Button anlaşması 2. Fernando kazası… Bu tip şeyleri tamir etmek için milyon $ lar harcıyar şirketler.
    Yani herşeye o karar veriyorsa diğer önemli ataklarında yüceltildiği gibi bu manada yanlış yönetiyor, batırıyor.
    Luca’yı aldılar dik kafalılığıyla Ron’u alcak da kimse yok. 🙂 içe doğru batırır durur.

    Acımayın vurun arkadaşlar. 🙂

    1. McLarenist® avatarı

      “Yalan yanlış da olsa vurmak lazım”

      Anlatmaya çalıştığım mantalite tam da budur. Önceki yorumda da anlatmaya çalıştığım. Biz McLaren’in kasten haklılığının ön plana çıkarılması yandaşı değiliz. Basının görevi verilerle sorgulamaktır, yalan yanlışlar ile kişi veya kurumları zan altında bırakmak değildir. Eğer ortada McLaren’in suçu varsa bu ortaya elbette çıkmalıdır, ama vurdulu kırdılı hakkaniyetle bağdaşmayan yalan yanlış bir mantaliteyle değil, yani sizin hem yapıp hem teşvik edip hem de tasvip ettiğiniz gibi!..

      1. Mantalitenin sadece işine gelen taraflarını almamak lazım. İzahını yaptım bu meseleyi çözüp, ayrıntılayacak olan McLaren, basın yada izleyiciler değil. Onlar işini yapmıyorsa başkalarına başka haklar doğar. Halifenin yakasına pek tabi yapışılır. Haklı ise cevabı alınır haksızsa zaten namelerine devam eder, kendince bir yol bulur. Mertebeler belli hayat mahkemedir bazen, insanlar vs insanlar yok bu durumda meraklılar savcı makamında bu görüntüyü sergileyenler savunma makamında olmalı. Kaçak savunmayla meseleler temize çıkmaz. Sonucunda herkes haksız olabilir aksini söyleyen yok.
        “Biz McLaren’in kasten haklılığının ön plana çıkarılması yandaşı değiliz” ancak markaya karşı yaklaşım bu alışılmadık sonuçları olan meseleye yaklaşımın önüne geçiyor geçmemeli.
        “Basının görevi verilerle sorgulamaktır” F1 de basın daha araçların tam HP değerini veremiyor. Basının görevi verilerle sorgulamak değildir böyle bir durumları yok F1 padoğu tamamen kapalı bir dünya verilere ancak içerden birileri açıklar, kulak kabartırlarsa sahip olabiliyor hemen hemen herkes. Basını ekseri zaman savunmam burada da savunmuyorum ancak nasıl ki erken transfer söylentilerinde ateş olmayan yerden duman çıkmaz yaklaşımı gösteriyorsa tüm dünyada ki F1 izleyicileri ve zevkle itibar ediliyorsa okunuyorsa burada da okunur aynı derecede itibar edilir zira yine aynı şekilde duyumlarla yazılıyor herşey.
        Verilerle konuşacak olan belli ya takım, sorumluları yada federasyondur başka kimse verilerle konuşabilecek düzeyde değil motorsporlarında. Şu ana kadar tatmin edici veri sunmadılar.
        Bu araçların her tarafı sensor dolu. Bu işin herşeyini ortaya dökmek en fazla 2 gün alır sadece. Takımların elinde bırak yarış simulatörlerini (pilot sim. kastetmiyoruz mekaniklerin test edildiği softwareler) kaza simulatörleri dahi var zaten bunlar sayesinde takla ve güvenlik kafesi yapılarını daha az test ile üretebiliyorlar.
        F1’in şu döneminde soğutucular daha güzel çalışıyor 🙂 soğutmamak lazım yoksa iş itiraflara kalıyor 2008 singapur gibi.
        Ortada 30G lik alengerli rüzgarlı şu kadar günlük hastanede yatılan vurdu kırdı varken daha büyük vurdu kırdı yoktur.
        Güzel kardeşim mesele senle yada burdan biriyle Fernando arasında olsa yaklaşımım farklı olurdu.
        Singapur’un sonunda burada ki insanlar dahi bu işte bi acayiplik olduğunu gördüler F1’in başında ki adamlar bizden daha ahmak değil itiraflar gelinceye kadar iç ediliyor mesele olay bundan ibaret.
        Benim real hayatta da piste çıkacak adamların ölümü umursamaması, umursamadığımı bilirler ancak bu kadar şey yapmışsın 95 den beri miç etmişsin herşeyi birşeyler kasten yada acayip şekilde yapılmaya devam ediliyorsa bu F1’i bu kadar yavaşlatmanın alemi yoktu. Benim öfkelendiğim kısımlar asıl bunlar. Birşeyler kırılmış uçmuş gitmiş Felipe’ye tazminat ödediler mi mesela.
        Atıyorum bunun dönüşünü beğenmiyorum şunu şurdan kaynatalım dese bir pilot bunu yapmayacak olan o işin sorumlusu riski göze alıp da yapıyor incir çuvallarını berbat ediyorsa en erkeninden cezasını çekmeli. Yaklaşımlar bu kadar basit.
        Zan devlette, şirketlerin idarecilerinde, sözün sahiplerinde olmaz şahıslarda, küçük bireylerde olur. Bunların rakamlarla kendini maksatları varsa temize çıkarması kolaydır.

        1. McLarenist® avatarı

          Kendinizce tutturduğunuz ağdalı edebi dil maalesef yine “zan”dan ötesini taşımıyor. Ne kadar ağda o kadar kitabe ifadeler, ancak her biri dönüp durup aynı şeyi haykırmakta: “saldıralım, yalan yanlış saydıralım, doğru böyle çıkar.” Size bu yaklaşımınızla mutluluklar, umarız bir gün daha adilane yaklaşımın objektif sorgulamadan geçtiğini hesaplarsınız. Mutlu günler.

  8. MyN1Fernando avatarı

    29 Mart’ta da yarışırken göremezsem bu adamı artık yaşadığına dair bir inancım da kalmayacak.İnşallah sağ salim döner şu pistlere.

  9. Tamam ekmek parasi ama birazda şu adamı rahat bırakın. ..

  10. abi süper ya sanki keml sunal repliklerine benzemiş şakamı gerçek mi anlayamadın ama espiri olsa süper olurdu bu ne ya ben fernando 13 yaşındayım formula 1 de yarışmak istiyorum …

  11. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ilginc ve uzucu bir durum gercekten.

  12. Alonso 13 yaşında Ferrari’de yarışıyormuş beyler.

  13. Esasen bu mümkün. Kısa süreli hafıza kaybı darbe sonrası olabilen bir şey.

    Mevzuya dönersek, basın yem atıyor.

  14. McLarenist® avatarı

    Gerçekler söylenmiş olabilir, olmayabilir de. Ancak toplumumuzun genel tavrı olan “iddialardan suçlu üretme” ne yazık ki bu platformda da ayyuka çıkmış durumda. Tüm şüpheler sabit oluncaya kadar iddiaların ucundakini yerden yere vurmak hakkaniyetle bağdaşmaz. Buradaki ağırlıklı yorumcuların da yaptığı o. Al McLaren’i vur yerden yere. Bu olay elbette küçük bir olay değil. Elbette hepimiz altındaki gerçek nedenler konusunda derin kuşkulara sahibimiz, Alonso sevilse de sevilmese de önemli bir pilot, onda bu travmayı yaratan nedenin ne olduğunu “resmi” raporlarla öğrenmek tutkunlar olarak hakkımız. Ancak iddialara dayanarak eleştirirken dozumuzu yerinde tutmamız gerekiyor. McLaren takımını hüküm giymiş bir cinayet suçlusu gibi yerden yere vurmak adilane bakış açısı ile bağdaşmıyor. İddialar duygularınızı bu kadar nüfuzuna almasın. Etraflıca değerlendirin, yorumlayın ama takım hakkında gerçek suçlu olduğu konusundaki kesin kanaatlerinizi olabildiğince sorgulayın, şu aşamada haksızlık etmek doğru olmaz.

  15. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Kötü bir şey olsa şimdiye kadar resmi açıklama gelirdi.

    İnsan düşünüyor ;

    –Reklamın İyisi Kötüsü Olmaz.

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Ben arabama asla pirelli alıp takmam. Reklamın kötüsü de olur.

  16. Gel artık kendine lütfen…

  17. Alonso onlar için daha çok para demek 🙂 ne derlerse okunur şu dönemde ancak bazen cidden iyice cılkını çıkarıyorlar. Birisi 13 yaşında olduğunu söyledi diyor, bir diğeri Ferrari pilotu olduğunu söyledi diyor vs vs. Şu gerçekleri tam olarak açıklasalardı da bu kadar ayağa düşmeseydi yaşananlar

  18. Şakamı bu 😀 “Ben Fernando. Kartingde yarışıyorum ve Formula 1 pilotu olmak istiyorum.” ahaha

  19. Kendimden bir örnek vermek istiyorum;
    Zamanında ortalama bir hızda giderken bisikletten düşmüştüm. Kafama 3 dikiş atmışlardı- doktorların gözünde önemli olmayan normal bir düşüştü. Ancak o düşüşümün hemen ardından 2-3 sene görmediğim lisedeki servisçi abimin benimle konuşup su verdiğini hatırlıyorum. Halbuki bana su veren bambaşka bir insandı. Eve kadar bisikleti sürdüğümü hatırlıyorum-sonradan bisikletin tekerleklerinin hasardan dönmediğni gördüm. En önemlisi düşüşümden 15-20 gün önce babamı kaybetmiştim, düşüşten sonra eve gidince anneme sorduğum ilk şey “babam öldü mü” olmuştu. O soruyu sorana kadar babamın hala hayatta olduğunu sanıyordum.
    Normal sayılabilecek bir darbede bunları yaşadım, ne kadar az hızla da olsa alonsonun kazasında garip bir darbe bu sonuçları doğurmuş olabilir, normaldir yani. Elektrik çarpması vs olsa yanıklar veya geçici felç belirtileri de olurdu.
    Visor arkadaşın dediği gibi o an denk gelen doğal bir sorun da olabilir, çok mantıklı geliyor bana.

    1. Sizin düşüşünüzdeki travmada babanızı kaybetmenizin de etkisinin çok olduğunu düşünüyorum.

      1. Yapısal olarak olaylara sakin yaklaşıp kabullenen biriyim ancak bilinçaltımda ne olduğunu bilemem, haklılık payınız var o yüzden. Belki Alonso’da da bu kadar etkileyebilecek bir durum vardı, kimbilir.

  20. Bu ne ya saka gibi, Mclaren adam akilli aciklama yapsin bu kadar vurdumduymazlik olmaz hergun yeni bir spekilasyon..

  21. Bu ipucu tanıdık geldi, bir arkadaşıma olmuştu, bir pıhtı beyin damarlarından birini tıkamış sonra kendiliğinden açılmış ama bir süre eskiyi hatırlayamamıştı, ama bellek yavaş yavaş geri gelmişti. Alonso’ya da böyle birşey mi oldu acaba..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir