Teknik Analiz: McLaren – Honda Güç Ünitesi Yerleşimi

McLaren ve Honda birlikteliği çok zorlu bir test programı geçirdi. Takım test programı boyunca zamanını pistte geçirdiğinden daha fazla garajda geçirdi. Diğer takımlar geçen seneye göre tasarımlarını geliştirdi ve daha az problem yaşayarak sezona başlamadan önce büyük avantaj sağladılar. Bakalım MP4-30 nasıl bir güç ünitesi yapısına sahip.

McLaren ile Formula 1’e giriş yapmadan önce Honda için RA615H güç ünitesinin nasıl yerleşeceği hakkında birden fazla spekülasyon çıktı.

Taslak üzerinde Japon takımının başarılı bir sezon geçiren Mercedes gibi güç ünitesini yerleştirmesi düşünülüyordu. Geçe sezon Mercedes kompresörü (Mavi ile belirtilen) ve turboyu (Kırmızı ile gösterilen) içten yanmalı motorun her iki tarafına yerleştirmişti. MJÜ – I (Isı güç ünitesi) ortaya yerleştirmişlerdi. (Yeşil ile belirtilen)

Bu tasarımın en büyük avantajı rakipleri Ferrari ve Renault’un aksine – kompresör turbo ve MJÜ – I ünitesini motorun bitimine yerleştiren – soğutma ünitelerini yerleştirecek daha fazla alan oluşturdu ve bu paketleme anlamda büyük verim sağladılar.

Honda diğer üç üreticiye göre daha farklı bir yöntem seçerek, MJÜ – I ünitesini kompresör ve turbonun tam ortasına yerleştirdi ve MJÜ – K (Kinetik Enerji Kazanım Sistemi) ünitesini motorun ön tarafına yerleştirdi. Bu çözüm McLaren için avantaj sağlayabilir. Hala oluşabilecek problemler var, bekleyip göreceğiz.


Yorumlar

“Teknik Analiz: McLaren – Honda Güç Ünitesi Yerleşimi” için 7 yanıt

  1. ortada eneji ünitesi koymanın bir avantajı da
    trbo milinin balansının azaltıcı bir özelliğe sahip olması

  2. Autosport dergisinin 5 Mart sayısında Honda’nın da Mercedes tarzı turbo kullandığını yazmış ve bir kaç F1 fotoğrafçısı da Hondanın bu tasarıma sahip olduklarını gözleriyle gördüklerini söylemiş.Acaba honda bu sistemde mgu-k sorununu çözemedi ve 2.plan olarak klasik tasarımı mı kullandı?

  3. Başlarda bir foto üzerinden Honda’nın Mercedes tarzı motor yaptığı anlaşılmıştı. Burada da hata olabilir.

  4. görünen o ki en komplike hala mercedesinki.

  5. Honda, Mercedes motorunu kopyaladı diyenler için güzel bir anlatım olmuş 🙂

  6. eline sağlık Erdim 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir