Vettel: “2008’den Beri Ferrari’yle Görüşüyorduk”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Ferrari ile görüşmelerin 2008 senesinde başladığını ve bu seneki anlaşmanın tamamen yeni görüşmelerle olmadığını söyledi.

2012’de 3. şampiyonluğunu kazanan Vettel, aynı sene yaptığı açıklamada bir gün kırmızılarda olmayı hedeflediğini söylemişti.

La Gazzetta dello Sport’a konuşan Vettel “2012-2013 arasındaki kış döneminde gizlice Maranello’ya gidip Montezemolo ile görüşmüştüm.” dedi.

Vettel, gayri resmi ilk görüşmelerin 2008’de Stefano Domenicali tarafından başlatıldığını ve aynı şekilde 2010’da kendilerine yaklaştıklarını söyledi.

Vettel “Geçen sene ortasına kadar Domenicali gitmişti ancak görüşmeler Marco Mattiacci ile devam etti ve yine Montezemolo ile konuştum.”

“Anlaşma oldu ve Michael Schumacher’in menajeri Sabine Kehm’e fikrini sordum. Ne yazık ki Michael ile konuşamadım.” dedi.

Ancak Vettel, geçmişte bu konuyu Schumacher ile konuştuğunu kabul etti.

Vettel “Bir süre önce onunla Domenicali’nin teklifini konuştum. Bana, anlaşmayı kabul edersem orada hoş bir atmosfer ve büyük heyecan bulacağımı söyledi.” dedi.

Yeni sezon şanslarını değerlendiren Vettel, şampiyonluk mücadelesinin Mercedes pilotları arasında geçeceğini söyledi.

Vettel “% 50 – % 50 onların arasında olacak. Geçen sene Rosberg’in çok güçlü olmasını, özellikle sıralamalarda öyle olmasını beklemiyordum. Ardından yarışlarda da her zaman Hamilton’a yakındı.” dedi.

Vettel şimdiye kadar 139 yarışa katıldı ve toplam 39 galibiyet kazandı. İlk galibiyet 2008’de Ferrari motorlu Toro Rosso’da İtalya GP’de gelmişti.


Yorumlar

“Vettel: “2008’den Beri Ferrari’yle Görüşüyorduk”” için 34 yanıt

  1. Hayırlısı be gülüm sonun Alonso abin gibi olmasın dikkat et ama yinede başarılı olmanı isterim tıpkı Alonso’nun başarılı olmasını istediğim gibi çünkü siz bizim bizimle şampiyon olmuş pilotlarımsınız 🙂

  2. Haber fotoğrafında Vettel Domenicali’ye hareket mi çekiyor? 🙂

  3. Onur Gentas avatarı

    Konu Vettel ama kavga Alonso- Raikkonen kavgası gene:) Ben okumaktan bıktım siz yazmaktan bıkmadınız aynı şeyleri:)

  4. İnadına sebastian vettel inadına scuderia ferrari

    Marçionenin askerleriyiz biz

    bileğimizi kesseniz kanımız kırmızı akar

    hedef 2016 da şampiyonluk mührünü basmak

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Eyy TRF1 yorumcuları!

      Rambo, Mehmet Günaydın ve Kaptan Mağra Adamı her zaman 3 kişi olarak siteye giriş yapıp hep birlikte ortalıktan kayboluyorlar.

      Sözde Hamilton’cu ama Vettel fanlığı yapan kişiler de var. Şimdilik isim vermeyeceğim.

      Kaynak: TRF1 wikileaks

      1. Şimdi panelde bu yorumu görünce sizin ipnizi taratayım dedim. Ne zamandır aynı ip’yi kullanıyorsunuz ve rosberg power’dan önce Alonso’lu bir nick kullanıyormuşsunuz. Buna ne diyeceksiniz acaba?

        1. jhackrapunzel avatarı
          jhackrapunzel

          😀

        2. Şaşırdım şimdi 😀

          1. Onur Gentas avatarı

            Neyine şaşırdın Didem:) Farklı birşey mi bekliyordun:) Biraz daha eşelesen altından neler çıkar kimbilir:)

        3. (birşey diyemedi)

          Düşmanımın düşmanı benim dostumdur.

          1. Erg - SaikoRaiko avatarı
            Erg – SaikoRaiko

            Yada “cevab veremedi” 😀

        4. Sayın admin…bu kapak çok ağır olmuş valla 🙂 🙂

      2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Güldürme beni Power 🙂

  5. Mehmet ceviz avatarı

    Bileğimi kessem kanım kırmızı akar.
    Okadar ferrariciyim olayına dönmesini hiç istemem

  6. https://www.youtube.com/watch?v=Ywv1KZvsyR4

    2:26’da Webber ” Rai-Alo işe yaramazsa sonra ne olur, RBR’den Seb’i al ve oradan devam et” diyor 2013 yılının Aralık ayında.Yani herkes Vettel’in bir gün Ferrari sürücüsü olacağını öngörüyormuş.

  7. Alonso da 2009 için Red Bull ile konuşmuştu. Kabul etmemesi kendi sorunuydu.

  8. ferrari madem okadar parayı dökecekti neden bu adamı takıma aldı hala anlayamıyorum. rici varken bottas varken vetteli almak…

  9. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Vettel’in Ferrari pilotu olmasi kacinilmaz bir gercekti zaten. Yurekten bir sekilde Ferrari’yi desteklerkende bunu gorebiliyordum. O yuzden o donemde mumkun oldugunca az sovmeye calisirdim Vettel’e. 😀 Simdi benim icin Ferrari’de bulunmasi pek bir anlam ifade etmiyor ama Ferrari takim ve taraftarlarinin ust duzey bir pilot kazandiklari acik.

  10. Alonso abin gitmeye karar vermeden gelemedin yada korktun??

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Uçan Redbull varken Ferrari’ye mi gelecekti?

      1. Ucmayan Reddbuldan ucan bir Ferrariyemi gitti?

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Ferrari’nin uçmayacağını nerden biliyorsun?

          Sizin derdiniz başka Alonso’nun 5 yılda yapamadığını bu adam yapınca siz ne yapacağınızı düşünüyorsunuz haklısınız 🙂

          1. Ne alaka siz derken ? cumleyi tekil olarak yazıyorum bır grup adına değil ?
            Ayrıca sen olasılıktan yanı olmayan olup olmayacagı seye dayanarak konusuyosun, bende olmuş yanı 5 senedır ucmayan bır ferrarıden bahsedıyorum,
            sırf bıseyler yazmıs olmak ıcın bos bos konusan tayfanın basını cekıyorsun.

            1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
              Lewis-Hamilton(#TeamLH)

              Siz derken Alocuları belirttim ,sürekli Alonso’nun yapamadığını Vettel’de yapamaz gibi yorumlar yapıyorsunuz.

              5 sene Ferrari yavaştı (!) (2 şampiyonluk kaçırdı) diye bu senede yavaş mı olması gerekiyor.

              Son olarak Boş konuşuyorsam senin yorumlara yaptığım gibi okumadan geçersin !

              1. @Lewis-Hamilton(#TeamLH)

                Bence bunlarla uğraşmaya değmez…boşver, canını sıkma boşuna, gönüllerin şampiyonu onların ki 🙂

              2. Sen benim Alonsocu oldugumu nereden çıkardın ? ahbapmıyız ? veya bir forumda veya başka biryerde fanlıgımımı belirtmişim ? bilmiyorsun uydurma yada fikir beyan etme. Beni alakadar etmez Alonsonun fanlarının ne konustugu, kendi konustuguma bakarım baskalarını yorumuyla kalkıp bana cevap vermeye kalkman zaten başlı başına senın herzaman yapmaya calıstıgın seyi gösteriyor, laf altında kalmamak, ezilmemek, fazla içerliyosun, ınsanlara verdıgın her cevap bır tez yerıne altta kalmamak babında ve bundan sonra zamanımı almıcaksın merak etme, zaman kaybısın.

      2. 2008 de redbull un kanatları yoktu

        Öyle yada böyle şartlar olgunlaşmamış olabilir.

        Ama seb alonsoyla takım arkadaşı olursa kariyerinin sonu olacağını biliyor olmalı.Geçen senelerde kimin hatırlamıyorum, seb alonsoyla takım arkadaşı olmak istemez diye demeç vardı arayıp bulabilirsiniz.

        1. Bunun en büyük nedeninin performans olmadığını hepimiz iyi biliyoruz.Madem oyle 2010da Alonso Kimi abisini niye kovdurdu yemedi mi?

          1. Yemedi tabi bunu onlar da biliyor ama anlatamazsın..

            Alonso efendi o sene Kimi’nin yanına gelseydi, geçen sene olan şey kendi başına gelecekti çünkü, herşey Kimi’ye göre hazırlanmış olacaktı ve Alonso efendi ağlayacaktı haliyle…

          2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Alonso Massa’ya 1.5 yil boyunca yenilmis adamdan mi korkacak ?

            1. Alonso”nun geliş şekli ile Kimi’nin geliş şekli arasında dağlar var.Kimi takımda Alonso gibi 1 pilot olsaydı iki şampiyonluğu güle oynaya alırdı.2007 ve 2008 yılında hiçbir yarışta takim emri istemedi.Hatta yanlış stratejilerin genellikle kurbanı oldu.07 de Massanin şampiyonluk şansı bittikten sonra takim Kimi’ye yöneldi.

              Alonso ise daha geldiği çıktığı ilk yarışta takim emri verdirip Massayi kobay olarak kullandı.Bunlar çok önemli detaylar he sizin işinize gelmez o ayrı.

              1. massa’nın da geçenlerde dediği gibi italya’dan sonra iki pilottan raikkonen’in şampiyonluk için yarışmasına karar verdi ferrari. massanın şampiyonluk şansı bitince falan değil. puanları italyada eşitti zaten.

                diğer konu 2010 için alonso raikkonen söylentileri vardı, ancak ferrari onlar için yarışırken kaza geçiren massa’nın sözleşmesini feshedip 2010’da alo rai ile yarışıp massa’yı bırakamazdı. normalde massa gidecekti ancak kaza geçirdiği için rai gitti. bu da senin işine gelmeyen, veya farkedemediğin bir detay.

              2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
                Alonso.ElNano #ForzaJules

                Raikkonen’in gule oynaya sampiyon olabilmesi icin illa 1.pilot olmaya ihtiyaci yoktu. Araci gridin en iyisiydi ve sezonun genelinde takim arkadasinin gerisinde kaldi. Bunun bahanesi Alonso’nun sonra ki yillarda takimin lider pilotu olmasi olamaz.

                Alonso’da Ferrari’ye geldiginde 1.pilot pozisyonunda degildi. Oyle olsaydi Avustralya yarisinda podyumda olan Alonso olurdu, Çin’de pit yolunda takim arkadasini gecmeye calismazdi. Alonso Ferrari’den buyuk destek aldi, takimin 1.pilotuydu da ama o noktaya yarislarda Massa’nin onunde yer alarak vardi. Yani farkini ortaya koydu. Eger takim arkadasi Alonso’nun ulasabildigi noktalara ulassaydi zaten Alonso hem yonetim hemde taraftar tarafindan bu kadar degerlenmez, Massa’da taraftarlar tarafindan istenmeyen adam haline donusmezdi.

                Bir de Alonso Bahreyn’de nasil kobay olarak kullanmis Massa’yi ? Isimize gelmeyen ne ?

              3. Kimi’nin Ferrari’de ki asıl sorunu Monte ile arasındaki uyuşmazlıkta gizliydi.Schumi ve ekibini silmesinin nedeni de buydu.Monte kendine biad edecek pilot arıyordu.Kimi Massadan, Alonso”nun Massadan hızlı olduğundan çok daha hızlıydı.Arka arkaya kaldığı yarışlar da Kimi’nin Massadan kaç gömlek üstün olduğunu Alonso fanlari hariç bütün dünya gördü.2007 türkiye yarışında aynı arabaya sahip olmasına rağmen Massa ile top gibi oynadı ancak o zamanki kurallar da aynı aracı geçmek imkansız gibi birsey olduğu için geçemedi.Buna benzer çok yarışta Kimi geride kaldı.O zaman drs olsaydı yarış hızı mükemmel olan Kimi alayıni yine hizaya sokardi.Mesela açın iki pilotun önü açıkken birbirine karşı yarıştığı yarışlara bakın.2007 magnycoursta 1 2 giden Kimi ve Massa.Massanin Kimi karşısında acizliğini görürsünüz, keza türkiyede…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir