Renault, Red Bull'daki Motor Sorunları Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Şu an gridde 4 araç Renault motoru kullanıyor ancak sadece Sebastian Vettel motorunda sorunlar yaşadı.

Auto Motor und Sport’a konuşan Fabrice Lom “Sorunların niçin Red Bull ve Sebastian Vettel’e olduğunu gösteren açık nedenler yok.”

“Red Bull’daki motorlar Renault ile aynı sıcaklıkta çalışıyordu. Vettel’in sürüş stilinin de bununla bir bağlantısı yok.” dedi.

Vettel şu ana kadar 6 motor kullandı ve geriye kalan 6 yarış için 2 motoru kaldı. Vettel, 8’den fazla motor kullanmak zorunda kalırsa her bir motor için 10 sıra grid cezası alacak.


Yorumlar

  1. arkadaşların söyledikleri çok mantıklı geliyor ama, neden aynı sorunu aynı aracı kullanan webber yaşamıyor?? başka bir şeyler olmalı..

  2. kesinlikle "mclaren mercedes" arkadasıma katılıyorum newey motora cok yüklenen araclar yapıyor.Mclarende newey gittikten sonra pek motor sorunu görmedik.Tesadüfde denilebilir.Ancak Mercedes motorundaki geçmişteki sorunların nedeni bu mu diye düşünmeye başladım.Vettel aynı haftasonu 2 motor patlattı.Renaultta sorun bulamadığına göre sorun kimde merak ettim.

  3. Neweynin tasarımının motorlar üzerinde etkisi olduğuna inandım artık ben hep hızlı araç yapmıştır Newey ama bir türlü dayanıklı olmamıştır bu araçlar neden böyle oluyor bilmiyorum ama motor soğutması işini tam başaramıyor herhalde dizaynlarında 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir