Abu Dhabi GP'sinin Görevli Eğitimleri TOSFED'den

yazar:

kategori:

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın yeni ayağı olan Abu Dhabi GP’sinin yerel görevlilerinin eğitimini TOSFED üstlenecek.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, sporumuz için önemli bir adım daha atıyor. TOSFED’in, Formula 1 Türkiye Grand Prix’i esnasında her zaman FIA’dan övgü alan sportif yönetimi, federasyonumuzun Abu Dhabi GP’si için eğitmen olarak seçilmesini sağladı.

İlk günden bu yana Formula 1 yarışının sportif organizasyonunu tamamı Türk olan görevlilerle gerçekleştiren TOSFED, bu sene F1 takvimine yeni giren Abu Dhabi GP’si için Birleşik Arap Emirlikleri Turing ve Otomobil Kulübü – ATC ile anlaşmaya vardı. Buna göre TOSFED, 1 Kasım 2009 tarihinde yapılacak olan Abu Dhabi Grand Prix’inde görev alacak 250 yerel görevlinin, teorik ve pratik eğitimlerini üstlenecek. 25-26 Ağustos tarihilerinde Dubai’de yapılan toplantı ve çalışmaların ardından, Ekim ayında beş hafta sonu boyunca eğitimler yapılacak.  

Daha önceki yıllarda Hindistan’da yapılan Asya Pasifik Şampiyonası’na dahil ‘ MRF India Rally’nin ‘ eğitimlerini üstlenen ve komşu ülkelerimizle de benzer konular üzerinde görüşmelerde bulunan TOSFED’in, FIA’nın tavsiyesi üzerine ATC tarafından seçildiği belirtildi. Ayrıca yarışmanın direktörü Ronan Morgan, bu sene ziyaret ettiği 5 Grand Prix içinde, en etkili ve çabuk çalışan ekibi Türkiye GP’sinde gördüğünü söyledi. Bu anlaşma sayesinde, bu seneki Türkiye GP’sinden önce, verdiği eğitimler ve görevlileriyle ilgili basında asılsız haberler çıkan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, F1 takvimindeki 15 ülkenin içinden ‘eğitmen’ olarak seçilmiş oldu.

TOSFED’in eğiteceği 250 yerel görevli, Silverstone İngiltere’den gelecek olan 350 kişilik görevli grubuyla birlikte hareket edecek. ATC, ilerleyen yıllarda TOSFED’in de desteğiyle yerel görevli sayısını artırıp, yurt dışında gelen görevli sayısını azaltmayı hedefliyor.

Bilgilerinize sunulur

 


Yorumlar

  1. Bizden de görevli götürseler ya oraya. 2005'te Macaristan'a eğitim içn götürülmüştük. Bu sene de yardım için götürsünler 😀

  2. vay be gurur duydum. işini çok iyi yapanlarda varmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir