Aero Sürprizleri 2008'de de Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Takımlar 2008 sezonu hazırlıklarında henüz 2. haftalarını geride bırakıyor olsada daha şimdiden birçok yenilik araçlara dahil edildi.

Konu ile ilgili olarak ilk akla gelen BMW Sauber’in ön burun üzerinde kullandığı yeni boynuz kanatlar olsada, Mclaren’in yine dün Valencia’da ön tekerlerde kullandığı kapaklar iyi düşünülerek hazırlanmış bir sistem.

BMW aracını tanıttığı ilk hafta araca taktığı sidepod ve ön kanat ile yenilikçi bir yaklaşım sürdüreceğini belirtmişti. Şimdi ise takım ön burun üzerinden geriye doğru uzanan ve hafif yanlara açılan "boynuz" kanatları kullandı.

bmw_on_hor_burun_resim_221566167.jpgBu yeni kanatlar takımın daha önce kullandığı ancak yasaklanan ikiz dikey kanatlar ve motor kapağında kullandığı boynuz kanatların karışımı bir sistem.

Birçok takım köprü kanat sistemini aracında kullanırken BMW Sauber daha farklı bir çözüm bulmaya çalışıyor.

BMW bu yeni kanatlar ile arkada daha fazla yere tutuş sağlamayı amaçlıyor. Bu yeni aerodinamik parça daha öncek ullanılan "ikiz kuleler"den düşük seviyede olduğu ve pilotların görüşünü engellemediği için yasaklanacak gibi görünmüyor.

mclaren_on_kapak_resim_151798300.jpgBu arada Mclaren takımı da dün yeni ön teker karenajlarını test etti. Birçok takım bu kapaklardan kullanıyor ancak Mclaren’in kullandığı diğer takımların kullandığından biraz daha farklı.

Mclaren’in kullandığı ön teker kapaklarında iç ve dış olukların yerleşimleri farklı. İçerideki sıcak havayı dışarı çıkarması için kırmızı okta göründüğü gibi tekerleğin dönüş yönünde bir oluk tasarlanmış.

 


Yorumlar

  1. bu kapakları cart yarışlarında takımlar amerika,da 20 sene önce kullanmıştı.f1 daha yeni keşfetti :)şimdide kalkıp biri birini taklit edip duruyor deniyor.al birini vur ötekine 🙂

  2. jant kapaklarını 2007 sezonunda ilk ferrari denemişti yine köprü kanadı 2007 sezonunda ilk mclaren uygulamıştı. şimdi bu iki yeniliği de bir çok takım deniyor. her takım kendinden de bir şeyler katarak geliştiriyor.(yol otomobillerindeki yenilikler f1 araçlarındaki yenilikleri takip ediyor. jant kapaklarında ise tam tersi oldu:))

  3. Diyorduk zaten bir takım yeni bir icat bulmuşsa, bu icat işe yarıyorsa diğer takımlar da buna benzer şeyler yapar. Yapmayanda da sorun vardır diye. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir