Raikkonen İlk Kez Ayrılıktan Bahsetti

yazar:

kategori:

Ferrari’den ayrılması durumuda ralliye geçiş yapacağı düşünülen Fin pilot F1’de kalacağına işaret etti.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Raikkonen, “Eğer bazı nedenlerle gelecek sezon Ferrari’de olmazsam padokta başka bir takımda koltuk bulabileceğimi biliyorum. Sorun değil. Diğer takımlar beni ister.” dedi.

Ferrari ile Raikkonen arasında barışçıl bir ayrılığın muhtemel olduğu ancak bunun İtalyan takıma milyon dolarlara mâl olacağı söyleniyor.

Raikkonen, “Emekli olmak için çok gencim. Ferrari ile gelecek yıl için anlaşmam var. Eğer gelecek yıl yarışmak istemeseydim anlaşma imzalamazdım.” diye devam ediyor.

Alonso’nun Ferrari’ye geçmesi durumunda Renault takımında da bir koltuk boşalacak ancak McLaren’ın Raikkonen için daha iyi bir seçenek olacağı da konuşuluyor F1 çevrelerinde.Raikkonen 2002-2006 yılları arasında McLaren ile yarışmıştı.

Lewis Hamilton’a yeni takım arkadaşının kim olabileceği sorulduğunda İngiliz pilot, Heikki Kovalainen’den memnun olduğunu belirtmişti.


Yorumlar

  1. Her türlü kendini izletir Kimi. Sorun yok. Ferrari mclaren reno. fark yapmaz. belki alınan derece değişir ama Kimi değişmez. 🙂

  2. Yavuz Balcı avatarı

    Lewis in takım arkadaşı hakkındaki görüşü inan umurumda bile değil didem.McLaren heikki olduğu sürece tek pilotla yarışıyor.eğer rosberg e de kimi den iyi pilot diyorsanız orasıda sizin sorununuz.kimse alınmasın ama şu an raiyle eşdeğer tutacağım tek pilot alonso.o da gelmeyeceğine göre.griddeki en iyi 3 pilottan ( lewis-rai ve alonso ) ikisini takımda görmek istemeyen birileri varsa buda onların sorunu.

  3. ben duydum radyo konuşmasını hangi yarıştı bilmiyorum ama kersle ilgili bir konuşmaydı ilk yarışlarda ve kiminin cevabı tam olarak hatırlamıyorum ama "her seferinde kersin nasıl kullanılacağını söylemeyin" gibi birşeydi ki yanlış anlaşılmasın o aralar massa kers kullanımıyla ilgili sorunluydu biraz. kimi her zaman takımıyla uyumlu olmuştur. işler kendi istediği gibi gitmese bile.

    ayrıca kimi de ferrariye bir şampiyonluk kazandırdı, ferrari de bunu inkar etmez ve herhengi bir aptallık yapmaz umarım.

  4. Birde düşünün bakalım neden 5 sene şampiyon olamadı McLaren de.. neden araba dökülüyordu,, ne kısmetse bu Kimi gidince aniden duruverdi (aynaları kopuyordu McLaren'in)
    Ferrari ona Şampiyonluk verdi,, bunuda umarım inkar etmez

    hocam nasıl bi mantık bu ya güldürme beni yani mclaren süper araba yapıyoduda kimi bozuyodu aracı
    2004te gazetecinin biri mclaren yarış kazanırsa bu sene pistte çırılçıplak koşucam dedi daha ötesi varmı o yılları anlatmak için? 2003 te şampiyonluk kovaladı ama mclaren o kadar yavaştıki 2 mclaren toplam sadece 2 pole aldı buna rağmen 1 puanla kaybetti şampiyonluğu kimi ve mclaren motorlarından bahsettiğin kadar adrian newey-motor ilişkisinden bahsetsen nasıl olur red bull sürekli motor patlatıyor
    burdaki tüm arkadaşlara sesleniyorum bir pilot bir aracı bozmaz veya bir aracı geliştiremez bunlar padok efsaneleridir elinsaf dünyanın en iyi mühendisleri çalışıyor bu sektörde onlar dururken pilot ne yapabilirki
    kiminin diğer pilotlardan en büyük eksikliği çalışanlarını bir arada tutamaması bir ekip olma çabasına girmemesidir ben sadece yarışırım mantığındadır buda schumiden sonra ferrrariye ters gelmektedir bugün bu dedikoduların nedeni budur

  5. Bora Subaşı avatarı

    Arkadaşlar,, siz hiç Kimi'nin radyo kunuşmasını dinlediniz mi ?? ben duymadım.. Acaba garajdan gelen isteklere ne yanıtlar verir nasıl tepki gösterir ?? Bunlar sanırım takımdaki uyumun bir gereğidir,, eğer takım emirlerine uyumsuz olursanız sanırım takım içindeki konumunuz ne olursa olsun, eninde sonunda hakettiğiniz yere gelirsiniz…
    Bence Kimi bunu anladı ve daha istekli son yarışlarda; önünde 1 yıllık daha anlaşması var ve bunu iyi değerlendirmeli.. Kim ne derse desin, eğer seneye gider yada gönderilirse karizmayı fena çizer… Ona yakışmadığını söylediğiniz kırmızı tulumları mumla arar…

    Birde düşünün bakalım neden 5 sene şampiyon olamadı McLaren de.. neden araba dökülüyordu,, ne kısmetse bu Kimi gidince aniden duruverdi (aynaları kopuyordu McLaren'in)
    Ferrari ona Şampiyonluk verdi,, bunuda umarım inkar etmez

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kimi nın gıdecegıne pek ıhtımal vermıyorum ama gıderse eger mc laren e gıtmesını cok ısterım.
    ferrarıye gelmesını ıstememıstım sımdı de gıtmesını ıstemıyorum ama gıdecekse eskı takımına gıdıp yarım bıraktıgı ısı bıtırmesını cok ııstıyorum.
    mc laren yıllarını hatırlıyorumda kopan kanatla aynalar arızalar patlayan motorlar.ıkı kez sampıyonlugun esıgınden donmeler.yasadıkları gercekten cok sansıızdı.yanlıs zamanda yanlıs yerde oldu.sımdı yıne kurallar degısecek vs vs bu yuzden gıtmesını hem ıstemıyorum hemde ıhtımal dısı goruyorum.

    kımı nın yerıne alonso gelecekse bence yıne massa sampıyonluk goremıyecektır.ustelık ferrarı massa ya oynayacaksa neden alonso yu getırsınkı.massa nın yanına genc gelecek vaad eden bır pılot koysun massa ya oynasın.ama yok ferrarıde bılıyor massa da bu potansıyelın olamıycagını.
    ınsallah sglıgına kavusur da gerı donup koltuguna oturur.ama bu travmadan cıkabılecekmı eskı erformansını verebılecekmı oda suphelı.cunkı cıddı bır kaza ve amelıyat gecırdı.schumı nın gerı donusu muhtesem olmustu ama schumı sadece ayakları kırılmıstı.beyınden gozlerınden sorun yasamamıstı.ıkısı aynı sey degıl bana gore.
    belkıde ferrarı monza da kımı alonso ıkılısını acıklıyacak kım bılır

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Zaten uzun yıllar başarı sağlamak kolay birşey değil. Massa 1 kez de olsa şampiyon olabilir bundan bahsediyorum. Herkes Michael Schumacher gibi olamaz tabi. Daha doğrusu Schumacher gibi 5 sezon arka arkaya iyi otomobile sahip olma şansıda olması gerekiyor.

  8. pardon Görkem kusura bakma shifte bastım ama küçük harf çıkmış :))

    ben massa düşmanı değilim. sadece antipati oluştu dedim. yinede takımımda olduğu için desteklerim. napalım kaderimizse çekeriz. hala aynı fikirdeyim bana göre massa ferrarinin istediği gibi uzun yıllar başarı sağlayacak potansiylede birisi değil. dediğim gibi ferrari yönetimi de benim gibi düşünmeseydi kimi ve alonso gibi seçeneklere yönelmezdi. massa ferrari için heidfeldin gelişmiş bir versiyonundan ibaret. tabi buna katılırsın katılmazsın o da senin görüşün saygı duyarım ama takımımın iki pilotunu da desteklerim dediğine göre kimiye karşı massa fanatiklerinin yazdığı haksız yorumlara da tepki göstermeni beklerdim.

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Schumii. İsmimi yazarken küçük harfle başlamışsın ama ondan sonraki gelen 'Schumi' büyükle başlıyor :)) İşime geldiği gibi konuşmuyorum. Raikkonen düşmanıda değilim. Takım tutuyorum 2 pilotunuda desteklerim. Ama sende Massa'da şampiyon olma potansiyeli yok deme 2008'i izlemişsin işte.

  10. burak senide çıldırttılar ya helal olsun.şu mübarek ayda kimsenin gönlü incinmesin arkadaşlar biraz daha sakin lütfen.

  11. lütfen kişisel hakaretler içeren yorumlar yapmak yerine seviyeli tartışmalar yapalım!

  12. renault a gelse keşke hızlı bir araba ile neden olmasın kıymetini bilmeyenler utansın kimi

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı raıkonnen ıste.abı bu cocuk farklı bu cocukta seytan tuyu var.son 5 saate 20 haber geldı gıttı.kımınde 1 kımınde 2 bazılarında yorum yok.
    kımı ıkı cumle konusuyor arkasından kıyamet kopuyor demekkı bu adamı kıyaslamıyacaksınız baskasıyla. son 5 saatte eklenen haberlere ve altındakı yorumlara bakın yeter.
    kımı senınle gurur dyuyoruz ıster mc laren ıster toyota nereye gıdersen gıt arkandayız

  14. mclaren kesınlıkle qıtmelı ben ferrarı fanıyım ama raıkkonen mclarende cok daha basarılı olacaktır ferrarıde ıs yok artık adamlar daha sezonun yarısında gelecek seneye bakıo bu nedemek bız bu seneden vaz gectık artık seneye demek cok sacma!

  15. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    kimi nerde biz orda..isterse gelip İett şoföru olsun…

  16. Yeyin bir birinizi, uzaktan izlemesi zevkli oluyor 😀
    Uzaktan böylesiniz birde sizi aynı odaya koysalar ne olacak acaba, kan çıkar kan.
    Zaten bir avuç insan var. Onlar da böyle yaparsa, sonra şikayet ediyor herkez. Futbol kültürü ile bakmayın şu motor sporlarına, sonra istanbulpark'ı dolduramıyoruz elde gidiyor diye çıldırıyor herkez. Normaldir gider…

  17. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    valla kımı nın nereye gıdecegı benım umrumda degıl.mc larenede gıtse toyotayada ben kımıyle berabaer gıderım.olmadı bu ıs wrc ye kkadar gıder.sonucta ben ferrarıcı degılım.o yuzden kımı ha toyota da ha mc laren de hıc farketmez.o f1 de kalsın adamlıgı ıle yarıssın yeter.

  18. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Raikko 🙂 Seni Mclaren de istemeyecek Fan cok azdir…En kötü dönemlerimizde bile hic sikayet etmeden şampiyonlugu kovaladi..keske geri gelsen,seni beyaz tulumlar icerisinde görmeyi gercekten cok ozledik..Seyir zevkimize de doyum olmaz o zaman Alonso&Hamilton olmadi ama Kimi&Hamilton neden olmasin..Tıpkı eski günlerde ki gibi Senna&Prost tarzi bir mücadele izleriz 🙂

  19. Ben Kimi'den soğumadım ki bu nerden çıktı.Ben pilot tutmam takım tutarım o takımda Ferraridir.Siz bence sevgiyi abartıyorsunuz adamı sahiplenmişsniz bu yüzden olaya mantıktan ziyade duygusal bakıyorsunuz.Dozu var herşeyin ben sadece sizin kadar çok sevmiyorum.Nasıl ki siz bir takım arkadaşlarım yorumları yüzünden bir pilottan soğuyorsanız bende soğuyabilirim ancak soğumadım.Ancak aşırı fanatiklere karşı kendi doğrularımı savunmaktan yoruldum.Yani siz istiyorsunuz ki kimse Kimi hakkında tek olumsuz laf söylemesin veya gidicek demesin.Yapmayın lütfen Schumi gitti ya kaldı ki Kimi 10 yıl daha yarışmaycak herhalde.Oda birgün bırakıcak.Yani Martin Whitmarhs bile çıktı Alonso 2010 da Ferrari de herkes biliyor dedı karsı çıkmadınızda bunu biz taraftarlardan duyunca neden zorunuza gidiyor.Ayrıca Fiat krize rağmen kar eden ender üreticilerdendir.Bir araştırın bakalım personel alan kaç üretici var fazladan.Tazminatsa tazminat yılda 500milyon dolar bile harcar istese o takım 30mılyonun lafını mı yapıcaklar.Santander anlaşması ne kadar para getirecek biliyor muyuz.Ferra'nin bütçesini yada.Bu takım 2000li yılların bşaında 444milyon dolar harcadığını biliyorum ben yapmayın lütfen

  20. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    aynen schumii..ben de yazdıklarının hepsine katılıyorum..bu arkadaş hepimizi massa'dan soğuttu…

  21. Schumii, aynen katılıyorum.

  22. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ya zaten kımın geldıgı kımın gıttıgı bellı degıl kı.herkes varsayımlar uzerınden ve tahmınler ve kendı umıtlerı uzerınden yorum yapıyor.kımı gıtmedı.alonso gelmedı.massa sakat evınde.hersey bu kadar ortadayken kımının gıtmesı alonsonun gelmesını bu kadar kesın yazan arkadasları anlamıyorum.

    f1 ı kımıden ıbaret sanmıyoruz massathebest.kendı nıckıne bakarsan f1 ın neden ıbaret sandıgınıda gorursun.bu kara koru korune neyı savunuyorsun anlamıyorum.

    ben yorumumda massanın bır travma gecırdıgını ve kımıyı bu kadar para vererek gonderecegıne massa yı dondurur kımının sozllesmesı bıtene kadar alo kımı yı 1 sene yarıstırıdım demem sana neden bu kadar koydu acıklarmısın.

  23. Luca ile kırmızı hattan görüşüyosun heralde nerden biliyosun massanın kesin kalacağını kiminin kesin gönderileceğini. bunlar basının uydurması reytingi fazla olduğu için. bak bi habera kaç yorum yazıldı.

    ben Schumi hastasıyım. kimi ve alonsoyu severim sadece bu kadar o yüzden kiminin gönderilenbileceği gerçeği beni hiç rahatsız etmiyor. Schumi bile gönderildiyse herkes gönderilebilir buna massa da dahil bu yüğzden bu kadar emin olma.

    geçen sene sonuna kadar massayı da severdim şampiyonluğu kaçırdıı için çok üzülmüştüm. ama sağolasın sayende massaya karşı çok büyük antipati oluştu bende.

  24. gören de raikkonen'i takımdan benim gönderdiğimi sanacak 🙂 bana laf atan arkadaşlar, yazılarınızı keyifle okuyorum. yıllardır formula1'in raikkonen'den ibaret olduğuna inanıp, yarıştığı takımdan tazminat yolu ile isteği dışında gönderilmesi ihtimalinin artmasının, bu şekilde düşünen insanlar için sarsıcı bir ruh hali yaratması gayet normal. görüldüğü gibi, bu piyasada vazgeçilemeyecek, isminin üstü çizilemeyecek pilot yokmuş. massa'yı savunduğum için bana saldıranların bu feryat figan etmeleri, benim massa'yı tuttuğumdan daha çok raikkonen delisi olmalarından kaynaklanıyor. kardeşlerim, alonso için raikkonen gönderiliyorsa, massa da böyle ağır bir kaza geçirdiği halde komple takım olarak arkasına desteği ve güveni alıp seneye de yarışması kesinse, sorunun nedenini başka yerde arayın.

  25. görkem Schumi 99dan sonra muhteşem bir dönüş yaptı ama bahsettiğimiz kişilier schumi ve massa arada çok fark var. 2008ide izledik evet yok hortumdu patlayan motordu. massa sorunlar yaşadı da hamilton için herşey güllük gülistanlıkmıydı. Spada ham ve rai çekişirken massaya beleşten gelen ekstra 4 puanı hesaba niye katmıyosunuz. 2006da schuminin de alonsonun da motoru patladı, macaristanda yağmurdan sonra alonso pit hatasından dolayı schumide yarışta süspansiyondan dolayı sorun yaşadı. bu tür sorunları her takım ve şampiyonluğa giden her pilot yaşıor. ama alonso diğer yarışlarında yapabileceğinin en iyisini yaparak 2006da şampiyon oldu. o yüzden bana 2008de yok hortumdu yok motordu diye gelmeyin. diğer yarışlarda o hataları telafi edecek puanları kazanabilseydi o zaman. 2008 performans açısından kiminin en kötü, massanın ise en iyi yılı ve kimi 3. massa 2. gerisini siz düşünün işte. birde 2 sene içinde massa kimiden daha fazla puan almış açıkça baskınmış işinize geldiği açıdan bakın tabi, o zaman en genel sonuca bakarsak 2 sene içinde kimi 1 şampiyonluk aldı massa ? hiç. kim daha başarılı o zaman. massacı arkadaşları çok iyi anlıyorum 2008de açıkca massa desteklenmedi diye şampiyon olamadığını düşünüyorlar ve karın ağrılarından dolayı bu tür haberlerin altında hemen kimiyi ferrariden gönderiyorlar. ama 2007de de kimi açık şekilde desteklenmedi halde bileğinin hakkıyla şampiyon oldu. kiminin ölüsü massanın dirisiyle başabaş mücadele ediyorken kiminin düzelmeye başladığı bir sezonda ferrari asla kimiyi gönderme aptallığını yapmaz. o yüzden boş yere çırpınmayın kimi en az bir sene daha ferraride. sizin umutlarda başka bahara artık.

  26. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana gore raı cok guzel ve mantıklı konusmus.sozlesmem var 1 yıl daha yarısmak ısterım.yarısmak ıstemesem sozlesme yapmazdım.kaldıkı sartlar gıtmemı gerektırırse benı ısteyen bır cok takım var. bunların hepsı cok dogru.

    bır kere ferrarı 25 mılyon euro odeyerek kımı nın sozlesmesını feshetmez.usteune bır okadar koyup alonsoyu alacak malıyet 2 3 katı.ya bu adamlar gerızekalımı.ustelık santander gelsın dıye alonso gelecekse bence gıdecek olan pılot massa dır.cunkı basından cıddı bır kaza gectı ve kendıne gelebılecegını eskısı gıbı yarısabılecegını dusunmuyorum.sakat ne olacagı bellı olmayan massa nın yaınana alonsoyu getırecegıme sozlesmesı devam eden kımının yanına getırım daha mantıklı ve daha ekonomık olur.uselık geledecegı ıddıa edılen alonso massa dan cok kımı ıle daha ıyı anlasır.mızac ve karekter bakımından kımı hıc bırseyı kafasına takmayan sorun yapmayan bır adam.gecen sene bunu gorduk.

    ha ıllakı gıdecekse de bende mc laren e gecmesını ısterım.mc larendeykende kımıcıydık ferrarıye beraber geldık.ferrarıden x takıma da beraber gıderız kımı ıle.mc larene donerse yarım bıraktıgı ısı tamamlıyabılır.dobemının en dayanıksız aracıyla harıkalar yaratan kımı saglam bır mc larenle neler yapmazkı…

    sonuc:bnce massa bu travmadan kolay kolay cıkamıyacak ve onun yerıne alonso+santander gelecek.kımı kalacak cunkı ferrarı hem 25 mılyon eurosunu kasasında koruyacak hemde 2 samp pılot ıle 1 sene de olsa sorunsuz yarısabılecek.

    sız olsanız hangısını yapardısınız?

  27. ayrıl ferrariden. zaten sana kırmızı da yakışmıyor. sana daha adlaetli devranan gerçek 1. pilot sen olmana rağmen 2. pilot gibi davranmayan bir takımda daha başarılı ve daha mutlu olursun.

  28. Götürende Montezomolo olucak zaten emin ol

  29. M.Gökhan Demir merak etme grid'de kaç pilot oldugunu ve gecmislerini gayet iyi biliyorum, nerden cıkardıysan artık öyle bi iddiam yok şahsi gorus bunlar 🙂 alınmışsın Massa fanısın herhalde yine, aklı basında bi cevap degilde.

  30. peki burak arkadaşım onu ferrariye getireninde montezoleme olduğunu gayet iyi biliyosundur buraya yazıyorum rai 1 sene daha ferraride kimse kafasını yormasın

  31. Evet haklısın Ferrari sponsor için pilot getirmez?Bir kere bunu neye dayanarak söyledin?Burası f1 burda ticari anlaşmalar işin ekonomik boyutu çok önemlidir.Ferrari bir taşla iki kuş vurma derdindedir bakarsan takıma katacağı pilot hiçte Kimi'den aşağıya kalır değil.Son derece hırslı ve içinde başarıya aç bir adam var.Ayrıca Ferrari piloltarımız iyi anlaşıyor o zaman ahengi bozmayalım diye pilot almaz.Önemli olan başarıdır.Schumi ile yarışanlar çok mu memnundu sanki.Ama takımda başarı vardı.Fiat çalışanı dediğin adam ise evet çalışanı ve bizzat başkanı.F1 deki en sözü geçen adamlardan birisi ve Ferrari'nin sahibi büyük İtalyan ailesi ile çok yakın bir ilişkide.Onun aldığı her karar takımda uygulanıyor neredeyse bunu biliyor musun?Birşey daha insanlar burada fikir belirtiyor,ihtimallerden bahsediyor.Bunca sene sen eğer f1 izlediysen olayları kestirebilirsin.İleri görüşlülük kahinlik yada f1 doktorluğu anlamına gelmiyor.Bizde seviyoruz onu gitmesinin ne kadar iyi olacağını bilmiyoruz.Ancak senin doğrun referans noktası değildir ve dünya kanunu değildir.Öncelikle bir pilotu bu kadar aşırı sevmeyin çünkü fikirlere kapalı oluyorsunuz.Objektiflik ayrıdır bu ayrı.Annesi bile bu kadar düşünmüyor adamı yahu biraz yavaş arakdaşlar

  32. Kimi McLaren'a dönsün. 4 sene önce yaptığı hatadan da dönmüş olur böylece.. McLaren'ın en hızlı ve en güvenilir arabaya sahip olduğu dönemde ayrıldı, şimdiye 3 şampiyonluğu olmuştu, açık ve net.

  33. vay behhh bakiyorum da herkes bir anda falci f1 otoritesi f1 doktoru ve takim patronu olmus aninda yeshisi koymus hatta ve hatta neredeyse operasyonuda yapmislar ya kardesim su an burda yorum yazanlarin cogu bu haberi okumamistir bile sadece basliga bakarak ahhaa tam yorum yazilacak haber atlamislar baliklama ya kardesim ferrariyi yonetenleri siz ne saniyorsunuz sadece luca di montezemelodan ibaretmi ya kardesim luca da bir fiat calisani unutmayin kimiyi bu takimin basina getiren de o degil bunu bir anlayalim luca ferrari f1 takiminin patronu ferrari ve ya fiatin degil o yuzden hiccccccc heveslenmeyin alonsocular sanki ferrari sponsorlar istiyor diye pilotunu degistirecek ya su an daki durum 2006 da schuminin gonderilme olayiyla ayni degil 1. si kimi schumi kadar yasli degil 2. kiminin daha 1 yil sozlesmesi var 3. su ferrari sunu iyi biliyor ferrari hic bir f1 takimina benzemez takim iyi biliyor ki sorun ne massada nede kimide ayrica iki pilotta bir birleriyle iyi anlasiyorlar en azindan islerini yaparken sorun olmuyor o yuzden ferrari gelecek sene arabayi iyi yaptimi hic bir orun olmayacagini iyi biliyor bosuna yorulmayin

  34. Kimi güzel konuşmuş ve fikirleri bana mantıklı geldi.Zaten pekçok kişinin beklediği budur.Öncelikle ne kadar onu sevsenizde kabullenmek ve gerçekçi olmak zorundayız.Kimse bir takımda yada f1 de kalıcı değil.Herkes gelir geçer ve ben 2010 için onun Ferrari adına yarışacağını sanmıyorum.Bu iş kısa süre içinde en geç sezon sonu taraflar arasında barışcıl bir şekilde çözlüp yollar ayrılacak gibi görülüyor.İhtimaller neler?Bana en yakın gelen hep söyledim;"WRC" ancak çok gencim ve 1 yıl yarışmak istiyorum sözlerinden en az bir yılı farklı bir takımda geçirebileceğini görüyoruz.Bu Renault ya da Mclaren olabilir.Ben geri dönmesine pek ihtimal vermiyorum ancak f1 bu herşey olabilir.Bakalım hayırlısı herkes için mutlu son olur umarım

  35. gokhan cinar avatarı

    bence kimi lewis arası hiçbir zaman alo lewis gibi olmaz rai asla takım arkadası hakkında konusmaz. alonso yenilince aglıyor. kimi ile alonso yu bu konuda aynı kefeye koymayalım.gerçi ferrari den bu sene ayrılacagı ile ilgili konusmamıs yine. bence ferrari de bir sene daha kalcak gibi ancak mclarene gecerse cok daha mutlu olurum

  36. helal olsun be kimi kmiyi severim yetenekli ve hızlı bir pilot mclaren de dayanıklılık anlamında çok sıkıntılar çektii mclarenden ayrılırken ron denis sana kapımız her zaman açık istediğin zaman geri döne bilirsin demiştii şimdi ben kiminin renault a gelmesini isterim orda bir pilot olurr ama mclaren geçerse 2007 alonso hemılton 2 lisi gibi zorluklar olur ama görecez

  37. her ikiside startlarda birbirlerini bol bol sıkıştırırlar. alonso 1.pilot istekleriyle gelirse iş daha da vahim olur.massa da ateşli bir pilot kısacası kavga kaçınılmaz:)
    raikkonen mclarene gidebilir zira sözleşme feshinden alacağı para +sözleşme parasıyla bu sene kazandığından daha çok kazanır. eğer böyl birşey olursa ben mclarene gideceğini düşünüyorum zira kimi böyle açıklamalar yapmazdı hatta ferrari son takımım olacak demişti hırs yapmışsa ferrariyle baş edebilecek tek takıma gider yani mclarene ve seneye süper bi sezon seyrederiz

  38. her ikiside startlarda birbirlerini bol bol sıkıştırırlar. alonso 1.pilot istekleriyle gelirse iş daha da vahim olur.massa da ateşli bir pilot kısacası kavga kaçınılmaz:)
    raikkonen mclarene gidebilir zira sözleşme feshinden alacağı para +sözleşme parasıyla bu sene kazandığından daha çok kazanır. eğer böyl birşey olursa ben mclarene gideceğini düşünüyorum zira kimi böyle açıklamalar yapmazdı hatta ferrari son takımım olacak demişti hırs yapmışsa ferrariyle baş edebilecek tek takıma gider yani mclarene ve seneye süper bi sezon seyrederiz

  39. öncelikle massathe best kimse kimseyi ezmiş değil
    iki pilotun 2007-2008 sezonlarında aldığı toplam puanlarda massa 6 puan önde sen bunu ezmek olarak nitelendirirsen bilemem
    2007 nin ilk yarısı massa baskınken ikinci yarısı kimi baskındı.2008 de ise roller değişti.
    massa ilk iki sene sıralama performansı olarak üstünken bu sene macaristana kadar sıralamalarda kimi öndeydi
    senin yorumlarını okuyunca massa hayranlığın bariz şekilde görülüyor bunada saygım var ara sıra kimiye de giydiriyosun senin düşüncendir ama massa alaonso ikilisi olursa seneye özellikle yorumlarını okuyacağım
    zira bu ikili çok kavga eder çokkk
    alonso kaybetmeye başladığını hissettiğinde takımı ve arkadaşlarını suçlayan bir yapıdır 2006 çinde 2007 macaristanda bunu kanıtladı

  40. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ya massathebest arkadaşım.massa dansoğumamak için bundan sonra senin yorumlarını okumayacağım.umarım ferrari de kimi ve massa klır.su kim iyi tartışmalarıda bırakın
    en komple pilot:alonso
    en hızlı pilot:kimi
    en agresif ve keyif veren:lewis
    en hırslı ve gelişen:massa
    en geleceği parlak olan:vettel
    dir bana göre.yok 1 inci pilot yok 15 inci pilot yok the best falan bunlar karın doyurmaz.kimi hangi takıma giderse gitsin kişiliğyle demeçleriyle iyi bir insandır.burda kimi den bile fazla içen insanların adamı alkolik ilan etmesiki(içki kötü bir şey değildir) yada sürekli olarak schumi onun için gönderildi diye sızlanmasındanda bıktım.tekrar söylüyorum keşke kimi-massa devam etse ama yok olmayacaksa kimi-alonso, yada alonso massa olsun isterim.tabiki rakibiminde en iyisi olmasını isterim lewis in yanında rosberg-massa-kimi veya alonso olabilecek seçeneklere göre.kimi de herkes gibi bir insan ve griddeki herkes gib bir pilottur.ne hız tanrısı nede listeye alınmayacak kadar vasıfzıdır.yorum yaparken burda diğer insanlarında başka pilotları sevdiğini ve onlara gönül verdiğini unutmayın.yoksa bir gün gelir button mı webber mi şampiyon olacak diye vakit geçirdiğimiz 2009 gibi çok zevkli! sezonlara muhtaç kalırız.

  41. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Allahım ne cok kimi düşmanının yanı sıraa (ki bu insanlar Massa ya karsı daha yetenekli oldugunu görmemekte ısrarcılar) Mclarenden ferrariye gectiğinde Kimi ye lanet eden ancak şimdide gelme ümidinin sezisi bile onları heyecanlandırmaya yeten Mclaren taraftarı varmış :)))

    Kimi gayet güzel bir acıklama yapmıs kendine yakısır şekilde konusmus şartlar neyi gerektirirse o olucak demiş çeşitli sebeplerden dolayı gelecek sezon gridde kırmızı tulumlarla olmaması demek baska takımında bünyesinde olamayacak demek değildir. Nasılki Ferrari bir gurur tablosu gibi takım için adı gecen pilotları acıklamıs ise eminim Gridde Kimiyi takımına istemeyen tek bir takım olmayacaktır buna gene ferraride dahildir. Hezimet yıllarının başrollerini paylaştıgı mclarene geri dönüş olmayacaktır bence ayrıca 2010 dada ferraride olacagına hala inananlardanım bunun olmaması dahilinde ise sanırım reno olucaktır tercihi ama bu onun için gerekeninde reno oldugu anlamına gelmez.

    Tek temennim Ferrari 2006 da Schumiyi gönderip takıma Kimiyi alıp dogru yaptıgını düşünerek bu yılda schuminin bırakması kayıptı vs. gibi söylemlerde bulunurken, 2009 yada 2010 dada Kimi ye karsılık Alonsoyu tercih etmesi durumundada umarım 2 yıl sonra aynı serzenişte bulunmaz (ki Massa ve Alonsonun takım arkadası olma ihtimalinin her iki pilotunda yapısını az cok bilen biri ne sonuclar dogurur tahmin eder artık)Her ikiside geride kalmayı sindiremeyecek pilot olmaktan ziyadee yapı olarak aykırılar birbirlerine ( Ki kimide geride kalmayı sindire bilecek bir pilot değildir söylendiği gibi eger öyle olsaydı ferrari Schumili yıllarında raikonenin ilk tercihi olurdu).
    Massa ve Alonso ikilisine karsılık Kimi Ve Alonso ikilisinin cok daha iyi işler cıkaracagına inanıyorum bu iki pilottaa yeteneklerini ve basarılarını heralanda ortaya koymus pilotlar. Uzun lafın kısası Umarım Ferrari yağan yağmurun Nimetinden faydalanmayı bilirde Gurur tablosu olarak sundugu pilotlardan en iyisi olduguna inandıgım iki pilotuda birbirine tercih etme yoluna gidip 3 yıl önceki hatasından ders cıkarmanın aksine üstüne bir hata daha eklemez.

  42. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    galiba avatar'ı değiştirme zamanı geldi..umarım gideceği yer mclaren olur.

  43. Bahse girerim o hiçbiryere gitmeyecek Ferrari Alonso için Raikkonen in bırakmaz. Şimdiye kadar hep alonso ferraride yarışma şöyledir böyledir diye konuştu.

  44. Yavuz Balcı Lewisin ne söylemesini bekliyordun yok ben heikkiyi sevmiyorum o gitsin başkası gelsin ıyyyyy igrenç bir takım arkadaşı mı?demeliydi heikki iyi performans sergilemediyse Lewisin suçu ne?

  45. Emir Çolak gridde iki pilot varken F1 konusunda ne kadar bilge olduğunu bize gösterdin.Teşekkürler.

  46. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''ferrari de biliyor massada şampiyon olabilecek beceri potansiyel karimza olmadığını bu yüzden kimi devri kapanıyo beklentisiyle o kadar sevinmeyin çünkü hiçbir zaman massa devri başlamıycak.bu saatten sonra massadan iş çıkmaz ferrari büyük takım napacanı bilir.''

    Massa değilde, Ferrari biliyor yarışta böyle hatalar devam ettikçe şampiyon olamayacaklarını vede Massa'yı şampiyon yapamayacaklarını. Schumii büyük lokma yutmuşsun hiç birşey belli olmaz. Schumacher 99'da kaza geçirdiğinde 6 yarışta olmadı. Ama dönüşü muhteşem oldu. Ben daha na kadar yazıcam buraya 2008 sezonunu izlemediniz mi diye. Massa'da potansiyel yokmuş :))))

  47. son yıllarda McLaren-Mercedes ve Ferrari gibi takımlarda yarışmış olan bir pilot Renault gibi bir takıma gitmez diye düşünüyorum.Yaptığı hataya rağmen evine McLaren' e dönebilir.Ki hata olduğunun zannediyorum kendiside farkında.

  48. McLaren'nin yeniden kimi'yi takıma kazandıracagına hiçmi hiç ihtimal vermiyorum McLarenin genç yetenekli başarıya aç rekabetçi ve Lewis ile uyum içerisinde olan takım arkadaşına ihtiyacımız vardı ve buda Rosberg bu artık kesin haug çoktan anlaşmıştır rosberg ile bu saatten sonrada vazgeçeceklerini sanmıyorum kimi için gridde seçenek çok şuan yolun acık olsun KİMİ RAİKKONEN umarım hakkında hayırlısı olur.

  49. Siz bu habere nasıl böyle yorumlar yaptınız, duygusallığa düştünüz anlayamadım.
    Ropörtajdan ayrılacağına dair bir şey anlaşılmıyor. Sanırım siz basının ve üyelerin yorumlarıyla hareket ediyorsunuz.
    Habere atılan başlıkta zaten bir yorum. Ayrıca hatalı ayrılma konusundan ilk kez bahsetmiyor. Ki söylediklerinde ayrılacağına dair ufak bir şey olmamakla beraber, sıkılgan kimi'nin dışında arzulu, iyi bir takımda olacağını hisseden bir kimi görülüyor.

  50. sevgin mutlu avatarı

    Shumii çok güzel konuşmusun diyecek bi şey yok bence başka
    Ama zaten Massa ve Alonso tekrar söylüyorum herhangi biri geriye düştüğünde ortalık karışır. Çünkü ne Massa nede Alonso Kimi gibi değil

  51. massa öyl dediğin gibi the best falan olsaydı ferrari gibi büyük bir takım schumiden sonra kimiyi kimiden sonra da alonsoyu(geleceği belli ama zamanı belli değil) getirmez direk massanın yanıa bir çaylak getirerek 1. koltuğu massaya devrederdi. ferrari de biliyor massada şampiyon olabilecek beceri potansiyel karimza olmadığını bu yüzden kimi devri kapanıyo beklentisiyle o kadar sevinmeyin çünkü hiçbir zaman massa devri başlamıycak. massayı o kadar seviyosan ve 1. koltuğu hak ettiğini düşünüyosan yerinde olsam başka takıma gitmesini isterdim çünkü bu ferraride asla olmıycak.

    işini yapıyor-du güle güle diyelim diyerek hemen kimiyi göndermişiniz. bu saatten sonra massadan iş çıkmaz ferrari büyük takım napacanı bilir.

  52. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    McLaren Mercedes te hiçbir insan ucuza Rosberg alınabilecekken (McLaren adıyla anılabilecek taze isim) Kimi ya da Alonso yu(ne diyorum ln) aklından geçirmez.

    Martin herşeye pozitif bakıyor olabilir ama kararlar tek başına alınmıyor.Ki o da zaten geri dönüşü çok desteklemeyecektir.
    Mercedes istediğini alıcak.Şimdi sesinin çok çıkmasını destekleyecek bir imajı var.

  53. kesinlikle dönmeli. benim için dön 🙂 Hami ve Raik'in aynı güçde mücadele etmesini çok isterim. Raikkonen'in gelmiş geçmiş en iyi pilotlardan birisi olduğunu düşünüyorum…

  54. gecenin 1.40 ında haber okuyorum ama rüya mı ercekmi bilemiyorum. kimi nin mcalren e gelme olasılıgı bile heyecan verici =)

    ama gelmezse daha kötü olabilir kendimizce kimi ninde oldugu hayaller kurmaya baslıyrouz =)

  55. Ertan Akkaş avatarı

    Ben Kimi'nin bu sene Ferrari'den ayrılacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü bir arkadaşında dediği gibi seneye en iyi kazanma fırsatı Ferrari, McLaren gibi takımlar olacaktır. McLaren'in de şu an için Rosberg gibi bir pilotu kaçırmak istemez çünkü uzun vadede bu onlar için yararlı olur. Ferrari'nin de Kimi'yi göndereceğini sanmam en azından bu sene için. Hem Kimi ile Massa iyi anlaşıyorlar hemde Alonso bir sene daha bekleyebilir. Ferrari'nin Alonso için tutarlı bir miktar ödeyip Kimi'yi gönderip sonra yine tutarlı bir parayla Alonso'yu getirmesi bu dönemde doğru olmayacaktır. Seneye değil ama 2011'de bence Alonso Ferrari'de yarışacaktır. Burada herşey Ferrari ile Alonso'ya bağlı…

  56. Ertan Akkaş avatarı

    Evet sanırım Ferrari'de Raikkonen'in devride kapanmak üzere… Bu birlikteliğin uzun yıllar ve şampiyonluklar boyunca devam edceğini düşünmüştüm. Galiba bu fırsatı 2008'de kaçırdı 🙁

  57. Abdullah arkadasım iyi soylemissin yoksa fanatizmden millet at gozlukleriyle bakıyor olaya 🙂 Bence Ferrari Rai'nin sozlesmesini iptal ederse cok buyuk hata yapar gozumde su an grid'de iki adam var Rai ve Alo en iyi iki pilot bana gore, ama gidersede McLaren'e gitmesini isterim kesinlikle Toyota,Williams vs. gibi takımlarda görmek istemem Kimi gibi bi markanında ortahalli(kucumsemek icin degil pozisyon olarak) takımlara gidecegini sanmam.

  58. Eğer Trulli Toyota'dan giderse Raikkonen'i Toyota da görebiliriz. Toyota elbette formula 1 de başaracaktır. Raikkonen ile birlikte yeni yönetimiyle, yeni ekibiyle yeni bir Panasonic Toyota F1 Team görebiliriz. Otomobilleri gibi bütçeleri de sağlam ve her türlü spora yatırım yapmayı seviyorlar. Ayrıca sağlam bir motorsporları geçmişleri var. Tabii bu dediklerim toyota olağanüstü bir karar alıp f1 den çekilmezse olabilir ki çekilmemeleri lazım dünyadaki en büyük bütçeye sahip otomobil üreticisi. Aslında bir revizyon yapıp Toyota adıyla değil Lüks markası Lexus ismiyle ve Raikkonen ile yeni bir döneme başlayabilirler.

  59. bana göre önünde gerçekçi iki seçenek var, mclarenin mercedesi ikna etmesi durumunda mclaren, diğeri de toyota.. reno onun için iyi bir seçenek olamaz, buzadamı kim sarı-turuncu-yeşil-kırmızı-beyaz tulum içinde hayal edebilirki:D ancak ben bir mclarenci olarak önce alonsoyu, sonra da rosbergi tercih ederim lewisin yanına, kimi listemde bile yok

  60. Ahmet Bridges avatarı

    INSSSSSSSSALLAH Mclaren e dönersin Kimi
    rüya gibi olur benim icin KImi hastasiyim ama MCM faniyim biraz da insallah geri gider MCM e

  61. Kimi nin yarış kazanamayan bir takıma gideceğini hiç sanmıyorum.Gelecek senede ferraride yarışacağına eminim son yarışlarda otomobilinde gelişmesiyle hırslı,hızlı ve formda gözüküyor…araç biraz daha iyi olsa eski kimi yi pistlerde görebiliriz.. hiç bir takımda( iyi yönetilmeyen ferrari' de dahil) formda ve motive olmuş kimi yi bırakmaz.

  62. lütfen bu haber altındaki yorumlar aşırı olmasın. saygı çerçevesinde tartışalım

  63. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Raikkonen Ferrari 'den ayrılıp Renoya force india ya mı gidecek! Bırakın bunları. McLaren le bir sorunu yok, dönebilir ama daha olası ihtimal para babası Toyota.

  64. kimi nin mclarene dönmesini hoş karşılayabilirim sorunlu mercedes yıllarında mükemmel işler başardı 4×4 lük bir mercedeste daha iyilerini yapabilir

  65. Şimdi durum karıştı. Kimi'nin McLaren'e döneceğini hiç sanmıyorum. Başka takım bulabilirim demiş ama sene sonunda ayrılırsa bence emekli olacaktır.

  66. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Kiminin f1 de kalmasını bende isterim nede olsa hırsı icin her seyi yapan bir pilot nelerini gorduk kocum benım kimi kalsin ama rekabetci araclarda olmasini isterrim en cok o zaman zevkı cıkıyor yarısların

  67. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    massa the best.kimi düşmalığı yapmayı bırak!benim il tercihim kimi-massa dır takımda.daha sonra kimi-alonso veya alonso -massa seçeneklerini kabul edebilirim.alonsoyuda severim.2006 da schumi nasıl gidip kimi geldiyse,2009 monzadada aynısı olacaktır.ama bu kiminin daha iyi pilot olduğu gerçeğinide değişitirmeyecektir.

  68. McLaren Lewis için Kimi'den vazgeçti gibi bir durum söz konusu değil. 2007 yılında Lewis bir röportajında "Ron'a bana bir şans ver, dedim.(2006'da kendisi GP2'de yarışıyorken) O zaman Kimi'nin gideceği ve Alonso'nun geleceği belliydi. Şampiyonluğumu ilan ettikten sonra(GP2'de) 'Tamam.' dedi. Ama ne için 'Tamam.' demişti? Yarış pilotu mu olacaktım, test pilotu mu? Ron'un söylediklerinden bir şeyler çıkarmak zordur." demişti.

  69. sakin ol hakan, sayende maden suyu fiyatları artacak! neden raikkonen diye sorarken, yukarıdaki sözlerin massa'ya ait olmadığını okuyabildiğini sanıyorum. bu hezeyanını da anlayabiliyorum. senin kafa yapında olan bazı taraftarlara göre kimi f1'in tanrısı gibi. ve olmadığını birilerinin göstermesini kabullenmek kolay değildir elbette.

    ama, raikkonen'in mclaren'de şampiyon olamamasını aracın dayanıksızlığına bağlarken (ki çoğunlukla doğrudur), massa'nın şampiyon olamamasını "başaramadı" diye geçiştirmek, en baba iki yüzlülüktür, hazımsızlığın en net ifadesidir. açıkça itiraf edebilmen için ferrari kopan hortumu, patlayan motoru adresine mi postalamalıydı? azıcık delikanlı olmaya davet ediyorum seni. yada şöyle diyelim, raikkonen 5 yıl boyunca mclaren'de şampiyon olamadı, çünkü "başaramadı". nasıl, oldu mu??

  70. elif çivici avatarı

    kimi nin seçenekleri çok..aksi takdirde toyota iyi bi teklif yaparsa hem bi markayı elinde barındırarak güçlü sponsor çeker hem de f1 de kalmak için dahda güçlü sebepleri olur..renault a giderse,alonso dan sonra renault nun yeni gözdesi olabilir..raikkonen ferrarriden başka yerde yarışmam burası son durağım derdi ama artık öyle demiyor demekki güçlü nedenleri var..:)
    hem ben kimi yi düşük performans bi yerde görmek istemem…ferrari den giderse de,rekabetçi bi yere gitmeli..

  71. Yavuz Balcı avatarı

    bu arada lewis kardeş sen heikkiden memnunsunda kusura bakma ama seni çok sevsemde heikkiden memnun olan kaç McLaren taraftarı var acaba.

  72. sevgin mutlu avatarı

    Mclaren'ın Lewis'ı düşünerek Kimi'den vazgeciceğini düşünmüyorum tabi Ferrari'den giderse ama Ferrari'den gideceğine herkes kesin gözüyle bakıo ama bana bu sanki olmıyacakmış gibi gelio seneye olucak gibi geliyor. Ferrari'de de Massa ve Alonso sanki uyumlu olmucak gibi gelio aralarından biri geriye düşdüğünde anlaşmazlıklar başlıyacak gibime geliyor.

  73. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    kimi düşmanları(maalesef çok var) bu haberler karşısında kına yakmaktan kına fiyatları arttı. arkadaşlar Allah aşkına hangi akılla böyle bir şey düşünüyorsunuz. bu takımdan bir pilot yollanacaksa bu massa olur neden raikkonen olsun. geldiği ilk sene şampiyon olmuş. 2.sene aptalca bir düşünceyle massayı ön plana çıkardılar başaramadı. bu sene araç zaten berbat.anlamıyorum. gridin eşit araç ile en iyi pilotu. adamın teki göğe baktı sanki farklı bir şey varmış gibi herkes oraya bakıyor. massa gidecek denseydi zaten ratingi yüksek bir haber olmazdı. o yüzden sürekli atıyorlar. göreceksiniz ne olacak…

  74. ayrica lewis'in heikki'den memnun olmasina sasirmadim 😀 kimi olsa onun icin iyi mi olacakti sanki 🙂

  75. Şöyle bir olasılık var, madem saat 23.55 ütopyalar üretme zamanıdır…

    Prodrive 13. takım olarak giriş yapar. Tecrübeli ve kaliteli pilot arayışına girişirler, alt yapıyı sağlamak için. Kimi ve Kubica boştadır bu esnada. 2sine de teklif götürürler ve 1. pilot Kimi, 2. pilot Kubica olur. Orta sıraların en babası olurlar. Bak nasıl senaryo ama? 😀

  76. Yavuz Balcı avatarı

    baştan beri söyledim.alonso ferrariye gelir ve kimi giderse kimi asla ralliye gitmez.ve döneceği takım teklif gelmesi halinde yine McLaren olacaktır.iş bizimkilerde biter.hadi martin bize bu sevinci yaşattır.kimi-lewis ikilisi senna-prosttan sonraki en heyecan verici ikili olur.

  77. ayrıca şuna eminim ki lewis ve kimi asla aynı takımda (özellikle mclaren'de) bir arada olmaz. bence renault ve daha kuvvetli ihtimal toyota, rosberg'in gitmesi halinde williams seçenekler olabilir..

  78. "Ferrari ile Raikkonen arasında barışçıl bir ayrılığın muhtemel olduğu ancak bunun İtalyan takıma milyon dolarlara mâl olacağı söyleniyor."

    bu da anlasmanin feshedilip alonso'nun alinacagi soylentilerini guclendiriyor. umarim olmaz. eger boyle bir sey olsa bile wrc'ye gecmesi yerine mclaren'de olmasi daha iyi olur. tamam ralli yapma demiyorum hobi olarak yine yap 😀 ama f1'den de gitme. zaten kendi de soylemis cok gencim emekli olmak icin diye. bazi mclaren'ci arkadaslar "biz seni istemiyoruz." diyebilir ama ben de ister miyim istemez miyim ondan bile emin degilim. zira coook dusuk ihtimal. iki sampiyon pilot. ayrica kimi tekrar mclaren'e gidiyor. nasil bir duygu bilemeyiz. mclaren heikki'yi gonderip fin pilot kadrosunu doldurmak da istiyor olabilir bilemeyiz 😀

    su anda yeri belli olan cok az sayida pilot kaldi. bunlarin basinda lewis var tabi. vettel, webber belli. str pilotlari malum. onun disindakilar corba gibi. pilot piyasasi iyice karisti 😀

  79. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    gidecek gibi.

  80. "Sorun değil. Diğer takımlar beni ister."

    Bu konuda haklı, koltuk tabi ki bulacaktır. İşin ilginci ve değinilmesi gereken konu ise bu sene "transfer piyasasının" en garip olduğu sene olması.

  81. Kimi+Mclaren tehlikeli bir beraberlik 🙂 güçlü olacaklarına şüphem yok… öte yandan Ferrari durup dururken kimiyi niye bıraksın kimi yarışmak istiyosa

  82. Fatih Gülmez avatarı

    Schumiyi gönderdiler Kimiyide gönderirler bakarsın iki sene sonra Alonsoyuda :d

    Kiminin kalmayı düşünmesi sevindirici şimdiye kadar herkes WRC ye gideceğini düşünüyordu. Performansı biraz sorgulansada marka olmuş biri her takımda koltuk bulabilir. İlk akla gelen Mclaren ama Mercedes Alman istiyor Rosbergle neredeyse anlaşmışlar geri dönülürmü bilinmez.

    Pilot piyasası fena karışacak 😀

  83. kimi raikkonen de bir takımdan kendi isteği dışında gönderilebilirmiş. kimi raikkonen de bir pilotmuş. kimi raikkonen de bir takımdan daha büyük değilmiş. kimi raikkonen'den de vazgeçilebilirmiş…….

    gitmesini ister miyim, açıkçası istemem. massa gayet güzel başa çıkabiliyor ve açık açık daha baskın diğer koltuktaki pilota karşı. ayrıca soğuk moğuk ama en azından dedikodusu, ara bozuculuğu, ortalığı karıştırıcı bir yapısı asla yok raikkonen'in. kendi halinde işini yapıyor-du. neyse güle güle diyelim eğer gerçekleşirse..

  84. Doğukan yıldız avatarı
    Doğukan yıldız

    adam super konusmus 😀

  85. Kimi'nin böyle düşünmesine çok sevindim. Keşke McLaren'e dönse. Lewis&Kimi! Birçok McLaren taraftarının gönlünde yatan ikili. Ferrari'de de Massa&Alonso olursa harika bir kapışma izleriz. Ancak McLaren Kimi'ye Ferrari'de aldığı kadar bir maaş verir mi, bilemiyorum.

  86. vay be raikkonen bugünleri de mi görecek mişiz? gerçekten raikkonen ayrılığı gerçekleşirse bu çok garip olacak. daha düne kadar yıldız olan rai takımdan gönderilecek… ilginç olaxak ben bile bir tuhaf oldum şimdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir