Takımlar 3. Araç Konusunu Görüşmeye Hazırlanıyorlar

yazar:

kategori:

Bir süreden beri 2010’da bazı takımların 3. aracı piste çıkarma istekleri var ve bu olasılık gündemde önemli yer tutuyor. Özellikle de Ferrari takımı Michael Schumacher’i 3. araç ile döndürmek istiyor.

FOTA üyeleri de gösteriyi arttırmak için bu konuya izin verilmesi ve nasıl olabileceğini görüşmek için bir araya gelecekler.

Gelecek sene bu planların hayata geçmesi için tüm takımların bu fikre onay vermesi gerekiyor.

Mclaren takımı, doğru şekilde olması halinde 3. araçlara izin verilmesini desteklediğini açıkladı.

Martin Whitmarsh “Biz 3. araç fikrine karşı değiliz ancak öncelik F1’de iyi şov olmasını ve gösteriyi arttırmak olmalı. Tüm takımların sağlıklı kalmasını istiyoruz.”

“Eğer her şey yapılırsa 3. araca gerek olmaz. Eğer 3 Brawn, Red Bull ya da Mclaren olursa küçük takımların işi kolay olmaz. Bu yüzden 3. araçlar için istekli ve hazır olunmalı ancak bu şuankinden daha az takım olursa olmalı.”

“Temeller üzerinde çalışmalıyız. Bu ilginç bir konsept ve aracın içerisinde genç bir sürücü koymak iyi olabilir, ilginç açılar var. Eğer bunu yapabilirsek iyi olur ancak eğer en iyi 3 araca en iyi 3 pilot binecekse o zaman gösterinin artacağını düşünmüyorum.” dedi.

Ancak tüm takımlar 3. araç fikrini desteklemiyor.

FRank Williams “3 araç mı? Şu anda gerek yok.” dedi.


Yorumlar

  1. Sadece bir kaç takım için mümkün olabilecek bir şey. Bunu ancak Ferrari, Mclaren, Redbull gibi takımlar kabul edebilir. Diğerlerinin bunu uygulayabilme şansı yok. Bence daha fazla aracın olması iyi olurdu ama dtm, gt serileri gibi olmasını da istemem. Ferrari ve Mclaren'a bu imkan herkezin onayıyla tanınabilir tabi istiyorlarsa. Takım puanlamasında 1 araç dikkate alınmaz ve dezavantajlar oluşturulur böylece diğer takımların kabulü mümkün olabilir. Aksi halde Luca isteği ile kalır 🙂

  2. takim sayisi az olsa olabilir ama 13 takim veya 12 takim varken gereksiz bir kalabalik.

  3. Yanlış ve bana göre saçma bir fikir 3. araç gelmesi. 2000li yılların başında da vardı benzer bir olay. Zaten 26 pilotumuz olacak bu sene, gerek de kalmadı.

    Ayrıca 3 tane iyi pilot ile gösterinin artacağını da sanmıyorum, çünkü önde bir Ferrari veya McLaren görmek istemeyen taraftarlar da var F1'de. Bunların da düşüncesi dikkate alınmalı.

  4. 3. arac olacagini sanmiyorum. en azindan yarisan 3. arac. sir frank williams'in lafina hic sasirmadim nedense bu arada 😀

    ama testler serbest birakilsa da genc yetenekleri 3. aracta test yaparken gorsek antremanlarda iyi olurdu.

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    3.araçlar olursa padok yenilenecek garajlar baştan aşağıya değişecek.

  6. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    25-20-16-13 pardon

  7. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    moto gp deki gibi de puan sistemi olması gerekir.25-20-26-23……. diye.fena fikir değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir