Fernando Alonso İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Cuma günü yeni lastikler ile sürüş yapmadın. Bunun nedeni neydi?

Fernando Alonso: Yağmur nedeniyle ilk seansı kaçırmamızdı. 2. seansta ilk seans çalışamadığımız için çok şey yapmamız ve değiştirmemiz gerekiyordu. Bu yüzden 2. seansın tümünde planladığımız programı tamamlamaya ve kaybettiğimiz zamanı telafi etmeye çalıştık. Bu yüzden değişikliklere odaklanıp temiz lastiklerle sürüşü kaçırmak iyiydi çünkü yapılacak değişikliklerin daha iyi olacağını düşündük ve bazı fikirlerimizi işleme soktuk. Cuma zamanlarının çok önemli olmadığını biliyoruz.

Bir çok sürücü yumuşak lastiklerin hızlı virajlarda dengeli olmamasından şikayet ettiler. Sen nasıl buldun?

FA: Evet ben de öyle düşünüyorum. Yumuşak lastikten biraz daha fazlasını bekliyorduk. Sıralamalarda yumuşak lastiklerde olacağız ancak dediğiniz gibi sert lastiklerde aracın sürüşü bakımından hislerimiz biraz daha iyi. Yumuşak lastiklerde yüksek hızlı virajlarda aracın arkasında biraz daha fazla oynama oluyor ve bu bizi biraz rahatsız ediyor.

Aracın ne kadar güçlü olduğunu düşünüyorsun?

FA: Güçlü olduğumuzu düşünüyorum ve şu an için kimseden endişemiz yok. Belki Red Bull’lar herkesi geçebilir ancak onunda dışında Ferrari’lerin çok güçlü olduğunu düşünüyorum, Mclaren güçlü ve son yarışlarda Williams da çok güçlüydü. Toyota da bu pistte hızlı görünüyor ancak biz de orada, grubun içerisindeyiz. Aracımdan eminim ve memnunum. Sıralamalarda harika bir tur atmamız lazım.

Bu sene bazen olduğu gibi cumartesi günleri harika bir sıralama geçiremiyoruz ve yarışta her zaman birisinin arkasında kalıyoruz. Bu yüzden pazar günü gridde ilk bölümlerde olmak önemli.

Spa Francorchamps özel bir pist. Bu seneki araç daha az aerodinamik yere tutuş ve oluksuz lastikler ile geçen seneye göre nasıl?

FA: Geçen seneye oldukça benzer. Belki yavaş virajlarda biraz daha fazla yol tutuşu var. Geçen seneye göre biraz daha iyi. Ancak 10 ve 11. virajlar gibi hızlı bölümlerde daha kötü. Geçen sene bu bölümler daha iyiydi. Genel olarak tur zamanları geçen seneye benzer.

Ancak çoktan geçen seneki pole pozisyonuna göre hızlısınız.Bunu neye bağlıyorsun?

FA: Geçen sene sıralamalarda oldukça hızlıydık ve sanırım Kovalainen Q2’de 46.0 yapmıştı ce bugün 47.2 yaptık.

Takımlar büyük gelişim gösteriyorlar ve aerodinamideki performans düşüşü artık görünmüyor. Geçen seneye yakın bir seviyedeyiz ve oluksuz lastikler var bu yüzden biraz gelişmesi normal.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir