Red Bull'da Bir Motor Sorunu Daha!

yazar:

kategori:

Takım bu sabah Webber’in RB5 aracına sıfır bir Renault ünitesi koymuştu ancak antrenman seansının henüz başında motorda sorun yaşandı.

Webber de yeni kullanacağı motor ile bu sene 7. motorunu kullanmış olacak.

Bu olay, Sebastian Vettel’in yaşadığı art arda 2 motoru sorunundan yalnızca 1 hafta sonra gelmesi Red Bull – Renault birlikteliğini daha da zora düşürebilir.


Yorumlar

  1. bence red bull da ferrari motoru kullansaydı vettel ve webber daha hızlı olurlardı.

  2. Aynı motor olmaz. Marka ismi, silindir hacmi, devir vs. gibi birimlerin aynı olması markada kullanılan ile satılanların aynı olmasını gerektirmiyor. Üreticinin sattığı motorlar ile kendi motoru arasında her zaman fark vardır. Bu geçmişte de böyle olmuştur. Satışı yapılan motor ile, kendi içinde kullanılan motor ve sattığınız takımın uyumluluk konfigürasyonu her zaman farklı yapılır.
    Motor gelişiminin olmaması ECU konfigrasyonları ile verim ve performansın arttırılmasına, daha hafif motor üstü parçalarının kullanılmasına engel değil. Markalar bunlar gibi şeyleri, vites kutusu konfigürasyonlarını kendileri geliştirirler buda fark oluşturur. Ayrıca satın alan firmanın kendi ECU yazılım ve şamzıman konfigürasyonu vardır. Bunlara göre konfigürasyon desteğini Renault gibi satan verir. O yüzden %100 aynı olmadığından niye orda sorun çıkmıyor denemez, direk motoru üretenin problemi olarak düşünülür. Renault'un kullandıkları ile sattıkları arasında ne gibi farklar olduğunu ve Redbull'un nasıl bir konfigürasyon kullandığını bilemeyeceğimizden sıkıntıyı biz anlayamayız. Yorumlar ilede çözülmez. Belki hatalı ağırlık dağılımı veya ecu problemi ile redbull kabahatli olsa bile sorumlu Renault'dur. Geçen ki açıklamalarından da anlarsınız zaten.

  3. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Aynı motor Renault da var, neden sorun çıkmıyor. Şaside veya redbull yan elemanlarında bir sorun olabilirmi?

  4. ya arkadaşlar hemen renocular nevey e yüklendi motorunuzu doğru yapın siz yeni motor 1-2 turda bitiyorsa size bi şey demiyorum

  5. benim anlamadığım sınırları alonso zorlar alonso motor sorunu yaşmadı daha doğrusu renault sorun yaşamadı bu sezon ama redbull maşşallahı var mclaren nin neviyi neden gönderdiği belli oluyor

  6. aynı motoru renault kendıde kullanıyor sene basından beri hıc sorun yasamadk demekki suc %100 renoda değil gçn sene redbull sorunsuz yuruttu renault motoruyla newey bı check up yapsn bnce

  7. newey motor tasarlamaz:) araç tasarlar. newey mclaren için kayıptır o ayrı bir konu ama mercedes yaptığı motorla neredeyse tüm gridin garaj takımlarına motor sağlamaya başladı. bu bir başarıdır. araç da aerodinamik olarak iyiye gidiyor. redbull un mercedes motoru kullanmaması için bir sebep kalmıyor.

  8. şenol sen buralardamıydın ya 🙂 neyse konuyu dağıtmayalım 🙂

  9. kaan kaanhan avatarı

    seneye merco motoruna geçerlerse onuda patlatır bunlar 😀

  10. Ben MP4-13'ü de izledim. O araç da Newey tasarımıydı ancak motor yanmıyordu.

  11. redbull ile renault ortaklığı zora giriyor gerçekten.Mercedes motoru geçmişde en dayanıksızken en dayanıklı oldu neden acaba.Ferrari bile motorda cok sorun yaşadı ama Mclarende yok.Gerçekten newey nin gittiği iyi olmus bizden.Şimdi mercedes motoru kapış kapış olacak

  12. daha 2. turdan motor iflas ediyosa dayanıklılıktan öte bir üretim veya montaj hatası var demektir

  13. ben burda Renault'da aramıyorum suçu Adrian Newey'nin dizaynları niyeyse motorlar üzerinde çok stres yaratıyor ve dayanmıyor motor aynı şey McLAren zamanındada oldu Newey gitti en dayanıklı motor bizde oldu gerçekten etkisi olduğuna inanıyorum Newey'nin dizaynlarının motor üzerine etkisine.

  14. renault amma da sıktın ha 🙂 komplo var komplo 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir