Howett "Toyota 2010,2011 ve 2012'de de F1'de Olacak"

yazar:

kategori:

John Howett: ” Bir çok takım hakkında bir sürü spekülasyonlar var. Fakat Toyota’nın önümüzdeki üç sene daha sporda kalmaması için bir sebep göremiyorum.

“Bütçe konusunda bazı hikayeler vardı [Geçen hafta Valensiya’da] ve bizim bütçemiz her zaman Kasım ayında onaylanır.

“Bu yıl onay almak biraz daha zordu ve bunu kabul etmeliyizki ekonomik kriz etkiledi.”

Bu arada raporlara göre Williams F1 Toyota ile olan anlaşmasını bitirip Renault ile önümüzdeki sene anlaşabilir. Howett bunlara karşılık takımın müşterilere motor sağlamasının çok da önemli olmadığını söyledi. Ayrıca Williams başka bir yere gitmek istiyorsa, Toyota buna engel olmayacaktır diye ekledi.

“Motor sağlayıcılığı yaptık çünkü F1’e yardımcı olmak istedik. O zamanlar sadece Ferrari sağlayıcılık yapıyordu. Biz bu konuda çok istekliyiz ve açığız. Basit şekilde Williams’la 2010 için anlaşmamız var fakat Toyota genel olarak hassas bir şirkettir ve birisi seninle birlikteliğe devam etmek istemiyorsa bu kararı destekleyici şekilde düşünürüz.

“Fakat şu anda Williams ile 2010 için motor sağlayacılığı anlaşmamış var. Fakat bu işten çok büyük bilgi alımı kazanmıyoruz. Yeni motor üretmiyoruz. Bu yüzden, bu zamanlarda müşteri kaybedersek bir kazancımız olcağından emin değilim.”

Williams takımından Adam Parr ise konu hakkında “Motor konusu hala aşama kaydediyor. Bence hangi yöne gitmek istediğimiz konusunda açığız fakat kesinleşmiş bişe yok henüz.”


Yorumlar

  1. Niye 2012'de kıyamet mi kopucak? Tepemize taş mı düşecek, everesti sular mi götürecek?
    Bu ekonomik yapıda 2011'i bile görmek zor olacak, bunu görebilen insanlar var, etkileri tespit edilemiyor. Sadece F1 değil tüm motor sporları düşüşe geçecek diye düşünüyorum.
    Ayrıca sayın Howett'ın bunu açıklaması hiç bir şey ifade etmiyor. O sadece bir F1 takımı CEO'su. Toyota'nın yönetim kurulunda değil. Kurul bir c.tesi toplanır karar alır. Howett'ada SMS ile bildirirler 😛 o zaman anlar. O da biliyor tabi bunları da basına böyle konuşmamak lazım 🙂
    Geçmişte de patronlar çok defa bu tarz cümleler kullandı sonra olanlar yine de oldu.

  2. zaten 2012den sonra kimse f1 diye bişiy kalmıcak

  3. Toyotanın F1'de kalmasına sevindim doğrusu. Motor üreticisi olarak da kalmaları gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir