Sauber, Van Der Garde’nin Sürüşünün Tehlikeli Olacağını Savundu

yazar:

kategori:

Avustralya mahkemesi, Sauber ile Giedo van der Garde arasındaki davanın kararını çarşamba gününe kadar ertelediğini açıkladı.

Giedo Van der Garde, bu sene kendisinin anlaşması olmasına rağmen Sauber’de yarıştırılmaması üzerine bu konuyu mahkemeye taşıdı. İsviçre mahkemelerinde haklı bulunan Hollandalı sürücü bu sefer Avustralya GP’de yarışmak için Avustralya’da dava açtı ve ilk duruşma bugün gerçekleşti.

Bugün gerçekleştirilen davada Sauber takımı, Garde’ye ilk yarışta koltuk vermenin çok tehlikeli olacağını ve Hollandalı sürücünün yeni araçta hiç bir deneyimi olmaması sebebiyle bunun hem kendisi hem de diğerleri için ölümcül bir sonuçla bitebileceğini savundu.

Van Der Garde’nin avukatı ise geçmişte benzer bir çok durumun olduğunu ancak böyle bir şeyin olmadığını söyleyerek karşı çıktı.

Avukat ayrıca duruşmaya gelen Marcus Ericsson ya da Felipe Nasr’ın koltuklarını vermesinin önünde hiç bir engelin olmadığını söyledi.

Sauber, finansal olarak takımı kurtarmak için böyle bir şey yaptığını duyurmuştu.

Kararın çarşamba günü çıkması bekleniyor.


Yorumlar

“Sauber, Van Der Garde’nin Sürüşünün Tehlikeli Olacağını Savundu” için 6 yanıt

  1. Sauber sıvamış, ne yapsın ki? Haksız olduğu ortada. Öte yandan, Van der Garde kalsaydı yarışacak araç bulabilir miydi? Adamlar zar zor sponsorlarla ayakta kaldılar, bu iki pilot olmasa çoktan batmışlardı. Ferrari de bir ucundan tutuyordur elbet.

  2. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Benim anlamadığım, takım yarıştırmak istemiyorken o padokta nasıl yürüyecek, garajda nasıl duracak. Ne bileyim… Maddi dava falan tamam da, “ben sürücem bana ne” biraz değişik..

  3. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Bugün gerçekleştirilen davada Sauber takımı, Garde’ye ilk yarışta koltuk vermenin çok tehlikeli olacağını ve Hollandalı sürücünün yeni araçta hiç bir deneyimi olmaması sebebiyle bunun hem kendisi hem de diğerleri için ölümcül bir sonuçla bitebileceğini savundu.

    Sauber mahkemede çok saçma ve havada bir savunma yapmış. İşleri zor gibi. Başlangıçta tazminat verip işi tatlıya bağlasalardı bu durumlara düşmeyeceklerdi.

  4. gridi isgal eden gereksiz pilotlardan biri

  5. para için alenen utanmadan sıkılmadan garde ve sutil’e bıçağı saplayan sauber’in, mahkemede kaçacak bir delik bulamamasını ve bu yaptığı alçaklığı donuna kadar soyunarak ödemek zorunda kaldığını görmek istiyorum.

    alçaklık yaparak pistte kalacaklarına beş parasız kalıp def olup gitsinler. karşıdaki de bir insan, onun da hayatı var ve o da f1’de kalmak için varını yoğunu ortaya döküyor. kimse bu takımların para için birilerini satmasını hoş karşılayamaz. şerefsizlik yapmanın alemi yok.

  6. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Ölümle sonuçlanması ?

    Bu adam hiç mi Formula 1 aracı kullanmadı? Wehrlein 2014 Force India’yı bırakıp 2015 Mercedes’e geçerken hiç mi tehlike yoktu ? Kapalı kapılar arkasında neler dönüyor ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir