Massa: "Şampiyonluğa Yaklaşımımda Değişiklik Olmayacak"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, ilk sürücüler şampiyonluğunu elde etmekteki isteğindeki yaklaşımında herhangi bir değişiklik olmadığı konusunda ısrarcı.

Brezilyalı pilot geçen sezonu dördüncü sırada tamamlamıştı. Sezonun son yarışında şampiyonluk tacını takan takım arkadaşı Kimi Raikkonen ile karşılaştırıldığında güçlü bir performans sergilemişti.

Massa 2007 sezonunda üç yarış kazandı, fakat şampiyonluk için mücadele edebilecek yeterli şansa sahip olmadığınına inanıyor. Valencia’daki testler boyunca gazetecilerle konuşan Massa şu açıklamalarda bulundu:

" Eğer geçen sezonki şampiyonaya bakarsanız, Monza’da Kimi’den yedi puan fazlam vardı ve şampiyonluk için mücadele etmek adına herşeye sahiptim. Fakat Monza’da sorunlar yaşadım ve şansımı kaybettim. Şampiyonanın benim için kötü geçtiğini düşünmüyorum. Bence çok çok iyiydi ve bunu tekrar yapacağım."

Ferrari pilotu ayrıca İtalyan takımının yeni aracının son test programında nasıl olduğu konusunda oldukça memnun olduğunu kabul etti.

" Geçen senenin aracı ile karşılaştırdığımızda pek çok geliştirilecek nokta bulduğumuzu düşünüyorum ve kesinlikle daha fazlasını istiyoruz. Fakat herşey doğru yolda ilerliyor. İki yeni araçla mümkün olduğunca çok yol katedebilmek çok önemli, geçen seneye göre bu da bir gelişme sayılır."

" Bu yüzden oldukça mutluyum. Daha fazlasını istediğimizden eminiz. Şimdiye kadar yaptığımızdan daha hızlı ve daha istikrarlı bir araç yapmak istiyoruz ve her alanda gelişim adına daha çok çalışıyoruz."


Yorumlar

  1. my sacrifice avatarı

    dilerim yine istanbul parkta kazanırsın,daha sonra asıl hedefimiz olan şampiyonluğu alırsın sadece inanmak yeter

  2. vala massada bence yetenek var ama kullanamıyor ama futbolda vardırya bazı oyuncular büyük takımlarda tutunamazlar bence massada öle oldu baştan schumöacher sonrada kimi glince olmadı onun işi bence durum bu ama massa geçen sene renaultta olsaydı çok iş başarırdı bundan eminim

  3. forza 2!!!!!!!!!!!!! avatarı
    forza 2!!!!!!!!!!!!!

    massanın sansı büyük cünkü kimi 1 sene var 1 sene yok sampiyonluk yarısında

  4. flyingturtles avatarı
    flyingturtles

    Massa elinde yeteneğe dair herşey olmasına rağmen baskı altında sanırım biraz heyecan yaşıyor.. Kimi kadar soğukkanlı değil..

  5. görünen köy kılavuzistemez konyalim oke

  6. massa sampiyon tabiki olacak!hatta bu sene bile olabilir siz massayı küçümsemeyin arkadaşlar kimiyle bu sene kapışacaklar!

  7. kimitolga eğer Montoya ve Ralf Schumacher aynı durumda olsaydı inan Massa'nın yaptığını %99 yapmazlardı:)

  8. sinanFerrari avatarı

    Bana göre Massa nın en büyük sorunu istikrar.Bir yarış süper diğer yarış tam tersi olabiliyor.Bunu atlatır ise neden olmasın.

  9. son yarışta yaptıı tabiki çok önemli bişe ama herkes yapardı onu.

  10. massathebest avatarı

    kimi'nin hızına sözümüz yok ta, senin son yarışlarda nasıl bir strateji uygulandığından haberin yok galiba. japonya'da felipe pit cezası aldı, tam çekekcekken sc çıktı, çin'de felipe kuru lastiklere önceden geçerek kabus gibi bir 15 dakika yaşadı, kuru lastiğin nasıl sonuç vereceğini felipe'de test edip uygun zamanda kimi'ye taktılar. (söyleyen baldisseri, ben değilim). ki bunda yanlış bir durum yoktu, sonuçta şampiyonluk şansı olan kimi idi. ayrıca brezilya'da –geçseydin o zaman– dediğin felipe, takım ruhunu boşverip yerini bırakmasa sen şuan şampiyon bir pilotun taraftarı olamayacaktın. ok? 🙂

  11. massathebest avatarı

    allah aşkına? deme? eyvallah burak şimdiden söyledin, müneccimlerle nasıl bir ilişki içinde olduğunu, yiyip-içtiğiniz şeyleri bizlerle paylaşmış oldun. çok üzüldüysen sıkma canını, boşver vetteli, felipe'nin yerinde çok gözün kaldıysa sen geç birader, fazla zorlama bünyeyi. yazık olur sonra böyle müneccimlerle dost hayatı yaşayan bir insana..

  12. daha sonra keşseydi o zmn.çinde japonyada SPA da daha bi sürü yarışş vardı.kimi hepsinde çok daha hızlıydı massadn.

  13. ßurak Ne Çok ßiLiyorsun Sen..

  14. MASSANIN ŞAMPİONLUĞU HAYAL ÜRÜNÜ FERRARİ DE ENE FAZLA 1 SENE KALACAK VE YERİNE BÜYÜK İHTİMAL VETTEL GEÇİCEK

  15. massathebest avatarı

    hem geçen yılki performansı, hem de testler esnasındaki performansı (tc olmadan hiç sürmemişken bile) gerçekten çok iyi. tc'siz araca adaptasyonu süper. 40 yıllık tecrübesi var gibi sanki. testler boyunca diğer pilotlar gibi iyice kapacak olayı. inşallah bu yıl daha dayanıklı bir araçla ve sağlam bir vites kutusu, sağlam amortisör, durup dururken stop etmeyen bir motor ve yeteri kadar benzinle:)) şampiyonluk için çekişiyor olacağız. sana sonsuz başarılar felipe. bu yıl kupayı biz kaldıracağız.. ayrıca bir düzeltme yapmak lazım, felipe macaristan'da kimi'den 7 puan öndeydi, monza'da ise 1 puan öndeydi. malum ferrari'nin 2 turluk benzin parası çıkışmamıştı macaristan sıralamada:)). sağlık olsun geride kaldı artık, acısını fazla fazla çektik, unuttuk. önümüze bakmalı ve şampiyonluk için çalışmalıyız bundan sonra. ayrıca tüm rakiplere başarılar. rakip olmadan f1'in ne zevki olur ki?

  16. Neden Olmasın Ki ? Massa Şampiyon OlabiLecek Kabiliyet'te

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir