Barrichello, Agresif Stratejisini Savundu

yazar:

kategori:

Yarışa 4. sıradan başlayacak olan Barrichello, planlanmış pit stoplar içerisinde pite giren ilk isim olacak.

Ancak Barrichello, daha ağır olsaydı gridde iyi yer bulmakta zorlanacağını düşündükleri için böyle bir stratejinin faydalı olacağını söylüyor.

Barrichello “Bu sonuçtan mutlu olmalıyım. Çok fazla rekabetçi bir sıralamaydı ve başardıklarımdan gurur duyuyorum. Özellikle de oldukça rekabetçi olan Q2’de başardıklarımdan.”

“İyi bir tur attım ve o beni Q3’e geçirdi. Q3’te agresif bir strateji seçtik ancak bu daha iyiydi çünkü genel olarak aracımız mücadele verdiğimiz araçlar kadar hızlı değildi.”

“Gridde dördüncülük bir artı. Araç uzun sürüşlerde oldukça iyi bu yüzden yarış için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Barrichello ayrıca geçtiğimiz hafta sonu kazanmasının ardından şampiyonluk umutlarının tekrar canlandığını söyledi.

Barrichello “Evet. Valencia’dan önce Jenson’dan mümkün olduğu kadar fazla puan almam gerektiğini söylemiştim ve yarın için yarış açık olsa da sanırım puanları kapatmak için en büyük şansa sahip olacağım.”

“Aracımdan çok eminim. İyi bir momentum yakaladık ve devam ediyoruz. Silverstone’dan beri bir dönüş oldu ancak Almanya’da sorunlar yaşadım ve Macaristan’da da sorunlar yaşadım.”

“Ancak o yarışlarda bile iyi iş çıkardım. Oldukça mutluyum ancak ayaklarım yere basıyor çünkü yarın kazanılacak çok şey var ve farklı bir yarış olacak. Öndekilerden ne bekleyediğimi bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. F1 de bu kadar uzun zamandır yarışan ve ikicilik kürsüsü rekorunu elinde bulunduran Barrichello nun şampiyonluk elde etmesi en büyük hakkı.

  2. umarım bundan sonraki yarışlardan
    iyi neticeler alarak şampiyon olursun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir