Raikkonen Brawn'a?

yazar:

kategori:

Çıkan haberler hep Fernando Alonso’nun 2010’da Ferrari’de Felipe Massa ile yarışacağı, Raikkonen’in ise başka bir takıma geçeceği yönünde.

Daha önceden Raikkonen’in F1’i bırakıp WRC’ye geçeceği söyleniyordu ancak Raikkonen’in geçtiğimiz günlerde F1’den ayrılmak için daha genç olduğunu ve Formula 1’de kalacağını söylemesi durumu biraz değiştirdi.

Britanya’nın Mirror gazetesinde çıka habere göre Kimi Raikkonen’in gelecek sene Brawn GP’den Jenson Button’un takım arkadaşı olmak için 10 Milyon pound ücret kesintisini teklif etti.

Ross Brawn geçtiğimiz günlerde her iki pilotu ile devam edebileceklerini söylese de anlaşmaları bulunmuyor.


Yorumlar

  1. bidahaki sene kimsenin sözleşmesinin feshedilmiyeceine eminim. mclarenci arkadaşım öncelikle konuşmalarına dikkat et istersen biraz. massanın durumu kötü olsa bile senin yaptığın yorumlar saçma ve gereksiz duruyor. birileri eğer yarışacak diyorsa senin engin ve uzman!! görüşlerin onun yarışmamasını sağlayacak değil dimi??

    ferraride güzel bi ikili olucak deniliyorsa eğer şu anda görünen en güzel ikili massa-kimi bence ama kimi şuanki performasnında olursa iyi. düşünsenize şu anki araçla bile yarış kazanabildi demekki olmicak bişey değilmiş hemde gelişimi durdurulmuş bir araçla… bence aynen devam =))

  2. mclarenci mp4 avatarı

    arkadaşlar hiç merak etmeyin. eğer alonso gelirse. kimi-alonso yarışır ferraride. massacılar provake ediyor durumu. ama massa artık sakat kafatası catlak fia doktorlarıda izin vermez seneyede yarışamaz ikinci darbeyi kaldırmaz orası.

    Eğer ferrari bir sözleşme feshedecekse oda maliyeti neredeyse raikkonenin maliyetinin yanında ferrari için çerez parası sayılacak olan massanın sözleşmesini fesheder. ferrari gibi takım finansal hata yapmaz. neredeyse mali hesaplara bile girmeye değmeyecek olan massanın sözleşmesi feshedilir. raikkonen ferrariye gittigi ilk sene sampyion oldu sonra şansızlıklar yasadı. hamilton arkadan carptı falan sonra bıraktı zaten. Eger raikkonen birtakıma gidecekse mclrene gelsin gümüş ve beyazlar içinde tekrar destekleriz onu seve seve mclarende rakiplerine yaptıgı müthiş baskı ve atakları tekrar seve seve yaşarız. japonyada son sıradan başlayıp kazandıgı yarınıda özledim. mclarene gelirse seve seve desteklerim hatta cok istiyorum gelmesini. ama ferrari dedigim gibi raikkoneni bırakmıyacak. yol gözüken birisi varsa oda massadır.

  3. burak arkadaşım bende senden özür dilerim sağlıcakla kal

  4. Hayırlısı neyse o olsun artık bu haberler bizi birbirimize düşürmekten başka işe yaramıyor.Herkesin 30 Ağustos zafer bayramını kutlarım dün kırdığım arkadaşlardan söylediğim sözlerden özür dilerim Fer-rai senden Mıchael'den.Son olarak her zaman dediğim gibi griddeki en iyi pilot ikilisi bizde.Ancak bu birşeyin garantisi değil.

  5. kimi çok zeki bir adam. bunu ferrariye bukadar geç transfer olmasından çok rahat anlıyoruz. o neyapacağını bilir. bu yüzden bekleyip göreceğiz.

  6. ya brakın ya rai qibi adam bi daha zor gelir f1 e …

  7. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    kendini bilmez malum kişilik yine yapmış provakasyonun…buna bir son ver arkadaşım..

  8. arkadaşlar özür dilerim alttaki yorumda bi yerden sonra tekrarlanmış neden öyle oldu bilmiyorum

  9. hakan yuh diyorum bu kadar alaka ve mantıktan yoksun bir yorum olamaz. ya sen çok zekisin de biz senin kurduğun bağlantıları göremiyoruz ya da tam tersi.

    eşit pilot muamelesi olsaydı başarıların %30unu takım arkadaşları diyosun. Görkem arkadaşım öyle olmadığını çok güzel açıklamış ama varsayalımki öyle olsun. 7 şampiyonluktan kaba bi hesapla %30u çıkartırsak 5 şampiyonluk eder ki bu bile tek başına Schumacher'in efsane olamsına yeter. kaldıki Schumacher şampiyonlukları ve başarılarıyla efsane olmadı adamlığı ve eşsiz sürüş yeteneğiyle efsane oldu.

    Kimi'ye bakarsak yeteneğine oranla başarısı çok çok az ama onu bize sevdiren kazandığı bir şampyonlukmu yoksa yeteneği ve duruşumu. bu yüzden başka bir pilota laf ederken iyice düşünerek konuş heleki bu Schumi ise iki kere düşünerek konuş.

    sen ve massathebest gibilerin sevmediği pilotları karalayarak hakan yuh diyorum bu kadar alaka ve mantıktan yoksun bir yorum olamaz. ya sen çok zekisin de biz senin kurduğun bağlantıları göremiyoruz ya da tam tersi.

    eşit pilot muamelesi olsaydı başarıların %30unu takım arkadaşları diyosun. Görkem arkadaşım öyle olmadığını çok güzel açıklamış ama varsayalımki öyle olsun. 7 şampiyonluktan kaba bi hesapla %30u çıkartırsak 5 şampiyonluk eder ki bu bile tek başına Schumacher'in efsane olamsına yeter. kaldıki Schumacher şampiyonlukları ve başarılarıyla efsane olmadı adamlığı ve eşsiz sürüş yeteneğiyle efsane oldu.

    Kimi'ye bakarsak yeteneğine oranla başarısı çok çok az ama onu bize sevdiren kazandığı bir şampyonlukmu yoksa yeteneği ve duruşumu. bu yüzden başka bir pilota laf ederken iyice düşünerek konuş heleki bu Schumi ise iki kere düşünerek konuş.

    sen ve massathebest gibilerin sevmediği pilotu karalayarak tuttuğu pilotu öne çıkarma tutumları yüzünden buralarda ortam devamlı geriliyor. bundan vazgeçin

  10. bazılarına kına göndermek lazım. sıvasınlar çok sevdikleri yerlere. bu haberler çıktıkça egoları tavana vuruyor çünkü..

  11. massayı gönderirlerde içinde patlar emi yine çıktı sahneye kimi düşmanı ismini yazmama gerek yok o kendini biliyor

  12. gıt brawn gp basarılı olursun %100 ross brawn la cok ıyı anlasıyolar kesınlıkle qıtmelı

  13. geleceği belli olmayan takımda ne işi varya anlamadım gitti kiminin yeri büyük üreticilerin yeri bence renault toyota mclaren kimi bunun üçünü değerlendirecek dir

  14. umit isbilen avatarı

    hayır hayır hayır, olmaz öyle b,şey unmarım

  15. force india da olabilir. sutil'in yanında. fisico'nun anlaşmasını yenilemeyecek büyük ihtimalle takım.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Hakan kuyuya taş attı çıkartayım bende 😀 Schumacher'in hiçbir takım arkadaşı onu geçebilecek yetenekte değildi, bunu tartışmak bile gereksiz. Barichello asla Schumacher'e karşı şampiyonluk yarışına giremezdi. Hatta ileri gidip rahatlıkla Barichello ve Irvine'ın kazandığı zaferlerin bazılarının Schumacher sayesinde olduğunu bile söyleyebilirim. Sıralama turlarında ilk turunu atıp 2.sırayı alırdı, Barichello'nun pole almasına izin verirdi. Ben Schumacher'in çıkıp turunu geliştirmeyi başaramadığı bir seans hatırlamıyorum. Monza'da spin atıp son sıraya düşmesi, sonra teker teker rakipleri geçip Barichello'ya neredeyse her tur 1 saniye yaklaşması, Barrichello'nun arkasına gelince birdenbire onunla aynı tur zamanlarını atmaya başlaması bende kazanmasına izin verdi izlenimi yaratmıştı. Bu birçok yarışta böyle oldu. Şampiyonluğu garantileyip 2. sırayı Rubens'in alması için birçok 1.likten vazgeçti. 91 galibiyetle emekli olmuş Schumacher rahatlıkla bunu 100 yapabilirdi ama sizin deyiminizle onu kayıran takımının başarısı önce geliyordu. Yol verme olaylarıda 2-3 kez oldu bu kadar abartmayın şampiyonayı etkilemezdi.

  17. Brawn her ne kadar maddi desteği bulduğunu söylese de bir pilota bu kadar maaş verir mi, bilinmez. Bana göre mevcut şartlarda maddi yönden Kimi'yle anlaşma sağlayabilecek üç takım var: McLaren, Renault, Toyota. Renault ve Toyota'nın her yıl rekabetçi bir araç sunabilmek gibi bir teminatları yok, kısacası pek güvenilir değiller. Oysa McLaren'in bu yıl nerelerden gelip yarış kazandığını gördük. Kimi de takıma yabancı değil. Eşit şartlarda yarışmak isteyen iki pilotla harika bir takım kurar McLaren.

    Aynı zamanda takım kültürü olayı da var. Briatore ile Kimi'nin anlaşabileceğini hiç sanmıyorum. Tamamıyla zıt insanlar.

    Kimi yapısı itibarıyla en iyi uyumu yine McLaren'le yakalayacaktır.

  18. Raikkonen tekrar Mclarene dön.Boşver onları onlar uyduruk takımlar.Gelecek sene cok güçlü olacağız 2003 de ve 2005 de şampiyonluga yaklaştıgın takıma geri dön.

  19. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Hayır anlamıyorum bu haberdede nasıl konuyu hala schumiye ve basarılarına getiriyorsunuz aklım almıyor yahu konu kimi ve Ferrari veya transfer olacagı takım Schumi nerden cıktı bu adam neden bukadar içinizde yara acmıs anlamıyorum. Kiminin yeteneginden zerre kadar süphesi olmayan ve gercektende takdir edip seven biriyim ama bu tür yorumları görüncede hakikaten deli oluyorum yahu desteklediğiniz adamın yetenegini basarısını savuncaksınız diye baskalarınınkini lekeleme yoluna gitmeyin hele heleki konuyla uzaktan yakından alakası olmayan birininkini hiçç hele helekii kendini her alanda ispatlamıs birininkinii hiçç.

  20. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    burda kılıt nokta ferrari.ne kımı nede kımıyı ısteyen dıger takımlar.

    ferrari bahsı gecen 25 milyon euro yu odıyecekmı odemıyecekmı bence soru bu.

    cvp:ferrarıde olsa bu parayı tazmınat olarak vermek ole kolay bısey degıl.senın elınde dunya sampıyonu bır pılot var.sozlesmesı devam edıyor.ona 25 m euro odıyeceksın hemen hemen aynı rakamlara alonsoyu getıreceksın.
    hanı kımı yı verıp futbol dakı gıbı bır bonservıs ucretı alsa yada kımı tamam arkadas ben gıdıyorum dese eyvallah.ancak kımı ''benum sozlesmem var ve yarısmak ıstıyorum derken bunu nasıl yapacaklar bende merak edıyorum.

    bazı arkadaslar schumı yı bıle gonderen ferrarı kımı yıde gonderır dıyebılır ama ıkısı farklı.schumı gıderken sozlesmesı bıtmıstı ve ferrarı onu gondermek ıcın bu kadar parayı gozden cıkarmamıstı.ferrarı nın f1 den bır yıllık gelırı kac para kı 25 mılyon euro yu odesın.bana cok zor gıbı gelıyor.

    ferrarı yonetımı kımı ıle anlasma yoluna gıdıp onu bır sekılde ıkna ederse o baska tabi

  21. şu monza gp gelsede kurtulsak söylentilerden.

  22. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Sabah sabah bu haberde nerden cıktı ya :)) Aslında hiç aklımdan gecmedi de değildi daha gecen gün bahsetmiştik bu ihtimalden ama Rubens bırakmamaya karar vermişken ve dendiği gibide Braw ın acıklaması üzerine olmaz gibi gelmişti ama varsada hani kaba olucak ama tadından yenmez yani 😛
    Gelsede su beklenen acıklamalar bizde bir rahat etsek artık iyice kasmaya sıkıntı vermeye basladı :))

  23. bnce kimi için en iyi seçenek macca ve renault olacaktır ama maccada lewisle nekadar geçneckler ayrı konu kimi soguk biri ve heikkiye yaptıgınız ıkncı pılot muamelesını kesnlkle kımıye yapamazsnz kımı hekkı gıbı lewise asla yol vermez bnce maccaya gıderse ıkncı alo-lewis vakası olur renault onun ıcın ıyı bır secenek bnce artk buyuk takımlar yenı aero yapısını cozdu ve seneye macca ferra ve reno tekrar onde mucadele edcktr

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Olaya gelin işte 😀 Rubens şampiyon olursa ne olacak o zaman seneyede devam etmek isteyecek. Şampiyon olmasa bile yarış kazandı başarılı bu sezon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir