GP2: Belçika'da 2. Yarış Van Der Garde'nin

yazar:

kategori:

Yarışa oldukça iyi başlangıç yapan Hollandalı sürücü, daha ilk virajda ele geçirdiği liderliği yarışa güvenlik aracı girmesine rağmen kontrol altında tuttu ve yarışı oldukça rahat şekilde birinci sırada tamamladı.

iSport pilotu bu sezon 2. kez damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Piquet GP’den Roldan Rodriguez istikralı bir performans gösterdiği Belçika GP 2. yarışında 2. olarak podyumun 2. basamağında yer aldı.

iSport’un diğer pilotu Nunes, 4. sıradaki Sergio Perez’den gelen baskılara iyi cevap vererek yerini korudu ve podyumun 3. basamağında yer alarak takımına oldukça iyi puanlar kazandırdı.

Perez ise son sıradan başladığı olaylı yarışta oldukça iyi yükseliş göstererek 4. oldu. Davide Rigon ise Trident için kötü geçen hafta sonunun sonunda 5. olarak 2 puan kazandı.

Belçika’da 2. yarış oldukça olaylı başladı. Daha startta Dani Clos’un arkadan teması ile şampiyona lideri Hulkenberg dahil 3 araç kaza yaparak karmaşaya neden oldular ve yarış dışı kaldılar. 2 tur içerisinde ise 6 pilot yarıştan ayrıldı.

Pastor Maldonado Les Combes’da Kobayashi’yi geçmeye çalışırken oldukça içeriye girmesi sonucu araçların lastikleri temas etti ve Maldonado orada yarış dışı kaldı. Maldonado’nun aracının pist üzerinde kalması sonucu güvenlik aracı piste girdi.

Güvenlik aracının ardından Lucas di Grassi Bus Stop şikanında çok iyimser bir atak yapmaya çalışırken geçmeye çalıştığı Mortara’nın aracının sağ ön tekerleğine vurması ile havalandı ve yarış dışı kaldı.

Oldukça garip geçiş denemelerinin ve başarısızlıklarının ardından yarışa gerilerden başlayan Vitaly Petrov, takım arkadaşı Valsecchi’yi oldukça fazla denemenin ardından Les Combes’a gelirken yaptığı harika atakla geçmeyi başardı ve son puanın sahibi oldu.

Dünkü yarışın galibi Parente ise motor sorunu nedeniyle yarış dışı kaldı.

Pos  Driver            Team                     Time
1. G.van der Garde iSport International 37:54.281
2. Roldan Rodriguez Piquet GP + 3.102
3. Diego Nunes iSport International + 4.998
4. Sergio Perez Arden International + 6.292
5. Davide Rigon Trident Racing + 13.809
6. Vitaly Petrov Barwa Addax Team + 17.459
7. Karun Chandhok Ocean Racing Technology + 18.800
8. Davide Valsecchi Barwa Addax Team + 20.039
9. Michael Herck DPR + 21.403
10. Javier Villa Super Nova Racing + 22.860
11. Kamui Kobayashi DAMS + 25.291
12. Alberto Valerio Piquet GP + 36.045
13. N.Panciatici Durango + 48.746
14. Ricardo Teixeira Trident Racing + 54.779

Not classified:

Driver Team Laps

Edoardo Mortara Arden International 4
Lucas Di Grassi Racing Engineering 4
Alvaro Parente Ocean Racing Technology 2
Pastor Maldonado ART Grand Prix 1
Nico Hulkenberg ART Grand Prix 0
Daniel Clos Racing Engineering 0
J.D'Ambrosio DAMS 0
Luca Filippi Super Nova Racing 0

Fastest lap: Perez, 1:56.731 on lap 7


Yorumlar

  1. bu arada zamanında jason tahinci'ye bir çok laf sayıyorduk ancak gp2de dani clos denilen adamı görünce tahincinin de fena olmadığını düşünmeye başladım

  2. yarışın tek eğlenceli yanı petrovun akıllıca ama geç kalmış atağıydı. eskiden bu spor da daha eğlenceliydi bu sene vasat izlediklerim kadarıyla. hele hele maldonado ve di grassi gibi buradaki dha deneyimli pilotlar nasıl bu kadar basit hatalar yapar anlamış değilim. yanlarında araç yok gibi giriyorlar ve lastiklerin iç içe gireceği açık olmasına rağmen devam ediyorlar. kazalardan değil geçişlerden zevk almak istiyoruz

  3. kuru bir yarıştıı benim favorim di grasi idi ama yarış dışı kaldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir