Raikkonen En Hızlı Olmadıklarını Kabul Etti

yazar:

kategori:

KERS sisteminin avantajı ve rakiplerinin sorun yaşaması ile 2008 İspanya GP’sinin ardından galibiyete ulaşan Raikkonen bu zafer için çok çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

“Bizim için kolay bir sezon olmadı. İlk yarışlarda öncekilere göre çok gerideydik, Barcelona’da yaptığmız güncellemeler de yeterli olmadı ve enerjimizi gelecek seneye yoğunlaştırdığımız için birkaç yarıştır yeni parçalar da denemedik.”

“Şimdi galibiyeti almak… En son galibiyete ulaştığımdan bu yana uzun zaman geçti. Hedefim en azından bir yarış kazanmaktı ama bugün zafer kazanmak için çok çaba harcamam gerekti. Tur zamanlarına göre en hızlı biz değildik ama hızlıydık ve herkesi arkada bıraktık.”

“Bu takım için harika ve umarım bu yarışın ardından birkaç güzel sonuç daha alabiliriz. Burada daima iyi oluyorum, şimdi sezonun son bölümünde neler yapabileceğimi göreceğiz.”

Ferrari pilotu yarışın önemli anlarından birinin güvenlik aracının ardından KERS’in yardımıyla Fisichella’yı geçtiği an olduğunu ve eğer o kadar erken geçiş yapmasaydı İtalyan pilotu yenmenin zor olacağını kabul etti.

“Onu geçmem gerektiğini biliyordum çünkü aşağı yukarı aynı turda içeri girecektik. Eğer güvenlik aracı periyodunun ardından bunu yapmasaydım daha hızlı olabilirlerdi.”

“İlk virajda ona yeteri kadar yaklaştığımdan emin oldum ve arkasına yapıştım. Biraz önden kayma yaşayıp tırmanmanın sonunda geniş aldım virajı ancak KERS’i kullandıktan sonra onu geçmeyi başardım. Saçma hatalar yapmadıkça yarışta iyi durumda olacağımızı biliyordum.”

Raikkonen bu sonuçla Spa’da dördüncü yarışını kazanmış oldu.


Yorumlar

  1. Yarış kazanmak için en hızlı olmaya her zaman gerek yoktur. Yarış kazanmak Formula tanımını oluşturan diğer tanımların toplamıdır. Bu tanımları en uygulayan yarışı kazanır. En hızlılar yarış kazanır, kazananlar her zaman en hızlı değildirler.

  2. gokhan cinar avatarı

    kers haksız rekabet saglamıyor sene basında kaybettirdiklerini kazandırıyor. ferrari ve mclaren sene basında diger takımların çift katmanlı difüzör kullanmalarına karsı çıkmıstı ki arabanın takbini zorlaaatıran ve yol tutusunu inanılmaz artıran birsey sene basında kers in nasıl bir dezavantaj oldugunu gördük.bu sistemin yapılma amacı işe yaraması ve artık işe yarıyor. su an redbull ve brawnlar kers sistemine gecseler arabada ciddi denge sorunları olacak.aynı ferrari ve mclaren in spa da2. sektördeki zaman kayıplarını yasayacaklar.yani ferrari aerodinami den kaybettigini kersle kazanmaya calısıyorlar ki bence hala cok yetersiz hep berabaer görüyoruz.kimi kazandı ve hakkıyla kazandı

  3. kers hakkında zamanında bir yazı yazmıştım. kersi neden ekstradan bir güç ya da yasadışı bir şey gibi görüyorsunuz anlamış değilim:)

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/8686-nedir-vettelin-bu-kersli-araclardan-cektigi-haberi.html

  4. Sn çağlar öktem, size katılmamakla beraber şunu söylemek istiyorum, madem ki KERS sistemi haksız rekabet sağlıyor, o halde Brawn'ların sene başında kural açığından faydalanarak (sonrasında da o açık doldurularak) KERS kullanan Ferrari, McLaren ve diğer takımları nasıl geçtiğini şuraya yazıverin bi zahmet. Haksız rekabetin boyutlarını daha ayrıntılı bir şekilde görelim.

    Ayrıca Redbull'da KERS olsaydı yarışı domine edeceği kesin değildi. KERS sistemi araç dengesinde değişiklikler yaratıyor ki Redbull bu sistemi kullanmış olsaydı muhtemelen aracın dengesi daha farklı olacak ve belki de bu kadar hızlı olamayacaktı.

  5. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    ya tabiki hile değilde ama sağladığı haksız rekabette ortada,arkadaki araç ne kadar hızlı olursa olsun eğer öndeki araçta kers varsa onu geçmek imkansız oluyor,yani hızlı olmanın bi anlamı kalmıyo örneğin redbull da kers olsa yarışları domine edecekleri ortada…

  6. Hakan Tercüman; 35 yaşındayım ve kendimi bildim bileli F1 izlerim. Benetton takımında yarıştığı zamandan Ferrari de danışmalık yaptığı bu zamana kadar da SCHUMACHER hayranı ve fanatiğiyim ancak bu Ferrarinin başarısı için yarışan RAIKKONEN i sevmediğim anlamına gelmez. Önemli olan takımın başarısı. Adam donuk ve gamsız birisi olabilir ama şu var ki iyi bir RAIKKONEN pistlerin altını üstüne getirir. McLarende yarıştığı dönemde aracı virajlarda savurarak kullandığını biliyoruz. Adam iyi… Ve şu da bir gerçek ki SCHUMACHER Massa bir yerlere gelebilsin diye bıraktırıldı. Bunu herkes biliyor. Massa nın ne yapabildikleri de ortada. Raikkonen den kesinlikle daha iyi değil, olamaz da… 😉

  7. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    arkadaşlar yok kers sayesinde kazandı kers olmasa birinci olamazdı gibi lafları artık bir kenera atalım..o zaman sizde rai nin aracına downforce verinde görelim..yok lastikjleri ısıtamadık yok onda kers vardı..yok yere basma kuvvetimiz iyi değildi..bunlar bahaneden başka hiç bir şey değil..sizin dediğiniz gibi olsaydı GP2 izliyor olurduk..her araç eşit ne anlamı var ki?

  8. kers olmasaydi cok zorlanirdi kesin. ama kers'in amaci da yardimci olmasi degil mi, bosuna mi kullaniyorlar 🙂 kers'i bir tur hile olarak gormekten vazgecelim lutfen. avantaj saglayacak tabii ki. sistem bunun ici gelistirildi sonucta. ama ben ya kimsede olmamasi ya da herkeste olmasini isterdim ki, boylece sartlar esit oldugunda neler yapiliyor gormek daha guzel olurdu.

  9. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    tamam bu zaferde raikkonen in pilotajının büyük payı vardır ama düşünmüyor değilim kers olmasa o birinciliği görebilirmiydi bence zor kendininde belirttiği gibi aslında araç yarış kazanacak hıza sahip değildi

  10. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    bu arada hiçbir şumici kimiyi sevmez. kimi olmasaydı şumi ferraride birkaç yıl daha yarışırdı. her türlü hıncı var. ne diyeyim. kem gözle bakanlar kör olsun. yahu kimi arka arkaya bu dandik araçla bu kadar adamı nasıl geçtin bravo sana….büyüksün.

  11. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    spiderman out iceman in.

  12. işte bu yüzden yarışı kimi kazandı ferrari değil. dominicali podyumda epey bir el salladı sevindi falan ama bu sevinci haketmiyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir