Kovalainen "Benim İçin İyi Bir Yarıştı"

yazar:

kategori:

Kovalainen tek pit stop stratejisini iyi değerlendirerek yarışı puanlarla kapatmayı başardı.

Kovalainen “Benim için iyi bir yarıştı. Buradaki genel performansımız son 2 yarıştaki kadar iyi olmasa da stratejimiz harika bir şekilde çalıştı ve önümdeki bir çok sürücüyü geçmeyi başardım.”

“Woking, Bixworth ve Stutgart’taki tüm çalışanlarımıza emeklerinden dolayı büyük teşekkür ediyorum. Bugünkü sonuç güçlü, dayanıklı bir aracın, harika bir stratejinin, mükemmel bir motorun ve gridden9 sıra yükselmemi sağlayan birinci sınıf KERS’in sonucu.”

“Orta downforce seviyesine sahip pistlerde rekabetçi olmamız için hâlâ çalışmamız gerekiyor ancak Monza düşük downforce seviyesine sahip olduğu ve bizim geleneksel olarak güçlü olduğumuz bir pist olduğumuz için farklı olacak.”

“Son olarak ise Kimi için cidden mutluyum: Harika yarış çıkardı ve onu burada yenmenin zor olacağını biliyordum.” dedi.


Yorumlar

  1. Kovalainen in performansını genel olarak beğenmiyorum ama belçikada 15. sıradan kalktığını düşünürsek yine iyi.Aslında ona suç bulmuyorum çünkü Mclarenin downforce açısından ne kadar kötü olduğunu eau rouge kanıtladı.pit çıkısında webberin arkasındayken eau rouge da webber koptu gitti.Aynı şekilde hamiltonda startta önündeki toro rossoyu bu viraj sonrası geçemedi.Bu sonuçların hepsi KERS ile geldi.

  2. fatih küskü avatarı

    açıkcası ben yine beğenmedim,dümdüz gidiyor başka bir yetenegi yok,yarısa veya ortama herhangi bir heyecan katamıyor,kimseyi kovalayamıyor isminin aksine;ve hep baskı altında olan pilot oluyor..
    başka birşey de dikkatimi cekti,yarışın basından itibaren arkasında ona baskı yapan buemi,heikiden 2-3 tur once pite girdi ama boş depoyla 2-3 tur daha giden heiki pitten cıktıktan sonra yine bueminin hemen önüne geldi,bu nasıl oldu onu anlayamadım,tam heiki nin basarabilecegi türden birşeydi,gecen haftada soledim,sezon sonuna kadar bütün yarışları kazansa dahi istemiyoruzzzz..

  3. Evet… Araçlar formasyon turundayken dikkat ettim Heikki'de yumuşak hamur var. Yakıt yüküde ortada. Kendi kendime; "Yakıt bitmeden o lastikler aşınacak ve pite planlanandan erken girmek zorunda kalacak" dedim ama Heikki beni yanılttı.

  4. İstatistiksel olarak başarılı görülebilir ama taraftarının gönlünü alabilmesi bu şekilde zor.

  5. Gerçekten başarılıydı. Normalde kendisinin arka lastikleri çabuk bitirmek gibi bir huyu vardır halbuki.

  6. benim anlamadığım kova nasıl ilk bölümde yumuşak lastiklerle okadar gidebildi.pitten çıktıgında sert lastik vardı ve bir ara yumuşakları kullanmadı yine pite girecek diye düşündüm. ama sonradan hatırladım kalkışta yumuşaklarla başladığını. zor bir şeydi tebrik etmek lazım

  7. Heikki bugün maksimumu çıkardı. Bu performansa ihtiyacımız var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir