Williams Yakıt Gelişimine de Önem Veriyor

yazar:

kategori:

Williams F1 takımı Mercedes ile mücadelesinde yakıt gelişimi yönünde de avantaj kazanmak istiyor.

Mercedes, motorlarında Petronas ürünlerini kullanırken, Williams’ın Petrobras ile anlaşması var.

Williams’ın teknik şefi Pat Symonds turbo motorlarda yakıt gelişiminin oldukça önemli olduğunun altını çiziyor ve Mercedes motorunun Petronas’a daha uyumlu olduğunu söylüyor.

“Yakıtı geliştirmek için çalışıyoruz. Doğal olarak daha iyi bir yakıt isteriz. Petrobras’ın Petronas kadar iyi yakıt geliştirememesi için hiçbir sebep yok. Bu bir avantaj olabilir. Henüz orada değiliz, ancak bunun için çalışıyoruz.”

“Eski yılların V8’lerinde bir sınıra dayanmışlardı ve avantaj sağlamak çok zordu. Ancak hala yakıtta birşeyler bulabilmek mümkün.”

Symonds Mercedes’i yeni motorunun 2014’tekinden daha büyük olduğunu da ekledi.

“Motor bu yıl biraz daha şişman ve egzozlar daha fazla yer kaplıyor. Mercedes geçen sezon egzozlarda çok sıkı olmayı seçmişti, ancak bu yönde aerodinamik bir kazanç olmadığını düşündük ve farklı olması bizim için sorun olmadı.”

“Herkes değişken boğazlara uyum sağlamaya çalışıyor.”


Yorumlar

“Williams Yakıt Gelişimine de Önem Veriyor” için bir yanıt

  1. Yağmur Deniz Solmaz avatarı
    Yağmur Deniz Solmaz

    Ahmet İnsel’in 10 Mart tarihindeki yazısında Petrobras ile ilgili ilginç detaylar var. Ben o yazıdan birkaç alıntı yapayım.
    “Soruşturma Brezilya’da bir tür kartel oluşturan inşaat şirketlerinin, kamu ihalelerini almak için Petrobas’a komisyon ödemeleri, bu devasa şirketin de bu parayı iktidar ve muhalefet partilerine dağıtmasına dayanıyor.”

    “İlk elde 20 civarında kişinin tutuklandığı operasyon birkaç gün sonra Petrobras’ın eski genel müdürüne uzandı. Ardından, gözaltına alınan birçok kişinin konuşmaya başlamasıyla, Petrobras’ın inşaatlerinin yapımını üstlenen devasa inşaat şirketlerinin yöneticileri gözaltına alındı. Böylece bütün ihalelerde ihale bedelinin %1 ile %3’ü arasında değişen bir miktarın Petrobras’a ödendiği, bunun da ihale bedeline yansıtılığı ortaya çıktı.”

    “Petrobras’ın bu fırtınadan nasıl çıkacağı pek bilinmiyor. Petrobras’ın aracılık yaptığı rüşvetin miktarının kesinleşmesine biraz da bağlı sonuç. Şirketin ödemek zorunda kalacağı cezanın 300 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülüyor ki bu şirketin iflası demek.”

    Yazının linkini de paylaşayım: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ahmet_insel/brezilyanin_1725i-1309672

    Görünen o ki ilerleyen günlerde Petrobras’ın işi çok zor. Bu yüzden yakıt için Williams başka bir petrol şirketiyle anlaşması uygun olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir