Mahkeme Van der Garde’nin Sauber’de Yarışması Gerektiği Kararını Verdi!

yazar:

kategori:

Giedo van dar Garde’nin Avustralya’da açtığı davada karar bugün açıklandı ve Sauber takımının Hollandalı sürücüyü yarıştırması gerektiği belirtildi.

Bu sene Sauber’le anlaşması olan ancak takımın kendisi yerine Felipe Nasr ve Marcus Ericsson ile yarışacağını duyurması ile bu konuyu mahkemeye taşıyan Garde, İsviçre’nin ardından Avustralya’da da olumlu sonuç aldı.

Mahkemede Van Der Garde’nin elindeki anlaşmaya göre sadece Avustralya’da değil tüm sezon takımda olması gerektiği belirtildi.

Sauber böyle bir karar beklemediklerini ve talihsizce bir sonuç olduğunu açıkladı.

Mahkemenin bu kararının ardından Sauber sonucu hemen temyize taşıdı. Bu konuda sonucun yerel saat ile 15:15’te açıklanması bekleniyor.

Geçen sene Sauber’in test pilotu olan Van der Garde’nin bu sene yarışması yönünde bir opsiyon varmış. Ancak Sauber takımı buna karşı bir karar vermişti.

Garde “Çok fitim ve güçlüyüm. Takıma dönmek için sabırsızlanıyorum. En iyi sonuç için sıkı çalışacağız.”

“Takımla hala çok iyi ilişkilerim var. Bu hafta sonu yarışmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Takım Patronu Monisha Kaltenborn “Bu karar nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyoruz ve bunun ne anlama geldiğini, sezonun başını nasıl etkileyeceğini anlamamız biraz zaman alacak.”

“Takımın güvenliğini ya da pistteki diğer sürücülerin güvenliğini, hazır olan iki sürücü varken hazır olmayan bir sürücüye vererek tehlikeye atamayız.” dedi.


Yorumlar

“Mahkeme Van der Garde’nin Sauber’de Yarışması Gerektiği Kararını Verdi!” için 16 yanıt

  1. Van der Garde haklı, Sauber haklı. Kim suçlu: motorlar.

  2. beter olsunlar.
    ayrıca örnek olsunlar.
    paraya adam satmayı alışkanlık haline getiren çakma f1 takımlarına ders olsun.
    paranız yoksa indirin kepenkleri def olun gidin.
    milleti de salak yerine koymayın.

    1. Adamlar artık mecbur kaldı ve ayakta kalmak için bunu yapıyorlar.

      O beter olsun dediğin Sauber olmasaydı rumuzundaki Massa şimdi pazarda limon satıyor olurdu. Paralı pilotlara ve onları tercih eden takımları ben de tasvip etmiyorum ancak yeni motorlar gibi sorundan başka bir şey çıkarmadığı halde tonla para götüren bir ortam varken Sauber, Force India ve Lotus ayakta kalabilmek için böyle şeyler yapmak zorunda kaldılar. Toto Wolff’ün hisseleri ve Massa’nın sponsoru(!) olmasaydı Williams da zora girebilirdi.

      1. ben paran yoksa neden yarışıyorsun demiyorum kardeşim, para için biriyle anlaşıp (garde), adamla sözleşme yapıp, daha paralısını bulunca adamın eline verdiği sözleşmeyi yok sayarak adamı kapı dışına koymasına kızıyorum.

        senin bahsettiğin ve massa örneği ile kısaca geçip, temelinde schumacher’den alonsoya, kimi’den heidfeld’e varana dek bu pilotları f1 arenasına taşıyan zayıf takımların paraya diğerlerinden daha fazla ihtiyaç duymasını anlıyorum elbette. ancak buradaki olay farklı. ortada parasını alıp karşılığını vermeyen bir takım var. adamla yollarını ayırmak isteyebilirsin ama bu iş, bu şekilde olmaz. sözleşmesinin bitmesini beklersin, tatlı dille ve belli bir tazminatla anlaşırsın, ne bileyim gönlünü alıp sözleşmesini hukuka taşımayacak bir şeyler yapar bitirirsin olayı. ama üttüm kaçtım hesabı, parasını aldığın için karşılığında vaad ettiğin koltuğu vermezsen adamı böyle kepaze ederler mahkeme köşelerinde.

        suçlunun motor olması da bir ayrı hikaye.
        hakikaten suçlu motorlar ve onların maliyetiyse bile, bu garde’nin değil, adam gibi planlama yapamayan ve aracın olduğu gibi motorun da maliyetini ödemekle yükümlü olan sauber’in problemidir bu. “motora verecek para çıkışmadı, senden daha fazla veren var” diyerek garde’yi taça çıkaran sauber, hiç bir şey olmasa bile kendilerince imzalanmış sözleşme kağıtlarının basit birer paçavradan ibaret olduğunu göstererek bile kendini rezil etmeyi başarmıştır.

  3. Eee, hangisinin yerine yarışacak bu adam o zaman?

    1. En az para verenin. Ericssondur muhtemelen.

  4. Takımın istemediği bir pilotun yarışmak istemesi ve se kaza yarışırsa iliki ve ortam nasıl olur tahmin etmek çok kolay ki bu durum temyiz den de aynı şekilde dönerse ve kati sonuç giedo lehine olursa konunun tazmin edilerek kapanması çok daha mantıklı.

  5. Çok iyi oldu !

    Paralı pilotlar için F1 markasının değerini düşürürken iyi, acemi pilotları “sırf sponsor destekleri var diye” saha sürerken iyi, adam “sözleşmeden doğan” hakkını arayınca kötü !

    Felipe Nasr ne kadar tecrübeli ki, onun varlığı diğer sürücüleri riske atmayacak mı sanki !

    1. Van der Garde da paralı pilot.

  6. Istemiyorlar seni niye zorluyorsun.

  7. Bir takım maddi açıdan bu kadar ayağa düştüyse niye hala zorlar anlamıyorum. Kar edemiyosan kapat dükkanı git arkadaş. Böyle rezil rüsva olacağına dükkanın kapısına kilit vurmak daha onurlu bir davranış

  8. sauber’in düştüğü noktaya bak avutkatları bile stajer herhalde

  9. “Takımın güvenliğini ya da pistteki diğer sürücülerin güvenliğini, hazır olan iki sürücü varken hazır olmayan bir sürücüye vererek tehlikeye atamayız.”

    Bu mantıkla yedek pilotların güvenlik nedeniyle yarıştırılmaması gerekiyor. 16 yaşındaki çocuğun çok mu tecrübesi var da piste çıkarıyorlar. Magnussen ne kadar hazırlanabildi de Alonso’nun yerine çıkıyor. Başka bahane bulsalar iyi olacak.

  10. yani anlayamadıgım nokta , istenmedigin bir yerde gidip nasıl piste cıkıcan yarısıcan, bu nasıl bir yüzsüzlüktür arkadas anlamak güc, hakknı savunuyor doğruda yapıyor ama iğrenç bir durum

  11. çok saçma bir durum. Sauber böyle bir salaklığı nasıl yapar? Van der Garde ile böyle bir durum varsa daha öncesinde niye çözümlenmedi?

    Şimdi oldu ki Garde yarıştı. Bu kadar heyecanlanan Ericsson ya da Nasr ne olacak? Onlarla olan ticari anlaşmalar ne olacak?

    Kaltenborn iyidir hoştur ama bu hata kellesine neden olabilir.

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Anlayamıyorum ya Formula 1 ‘de daha önce yarışmış bir isim nasıl oluyor gridi tehlikeye atıyor 😀 O zaman çaylak pilotlar hiç yarışmasın böyle bir mantık mı var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir