Berger: “Mercedes En Yakın Araçtan 1 Sn Daha Hızlı”

yazar:

kategori:

Gerhard Berger, Mercedes’in galibiyet mücadelesinde yalnız olmayacakları iddialarının gerçek olmadığını ve Alman ekibin aracının en yakın araçtan yaklaşık 1 sn hızlı olacağını söyledi.

Niki Lauda yaptığı açıklamada özellikle Williams’ın kendilerine çok yakın olmasını beklediğini söylemişti.

Berger “Onlar çok açık bir şekilde favori. En yakın araçla tur başına en az 1 sn fark olacaktır. Bu günümüz Formula 1’i için çok aşırı fazla.” dedi.

Berger ayrıca Mercedes’in arkasındaki Williams, Ferrari, Red Bull grubunun performans olarak neredeyse eşit seviyede olduğunu söyledi.

Bernie Ecclestone ise Ferrari’nin Mercedes’e yaklaşmasını umduğunu söyledi.

Ecclestone “Formula 1’de her zaman bir takımın domine ettiği dönemler oldu.”

“Tabi ki Ferrari’nin ya da diğer iki takımın onlarla mücadele etmesi harika olur ancak yine de iki Mercedes birbiriyle mücadele ederse o da iyi olur.” dedi.


Yorumlar

“Berger: “Mercedes En Yakın Araçtan 1 Sn Daha Hızlı”” için 19 yanıt

  1. Bu motorlar gitmediği sürece, aerodinami limitlerde olduğu sürece illaki bir takım 1 saniye önde olacaktır. Teknolojinin bittiği yerde rekabet başlar.

  2. Tüm bu açıklamalar mercedesin bile bile yavaş gitmesine neden olacak gibi biraz komplo teorisi tadında ancak fark ilk yarıştan bu şekilde olursa büyük tepki görür ve hem televizyon seyircisinde hem de pistteki seyircilerde önümüzdeki yarışlarda azalma meydana gelebilir; yani ilk yarışta fark az olursa bence mercedesin tepki görmemek için yaptığı bi taktik belki de bernie ecclestone veya todt amcalar mercedese ayar verebilir( düştüğümüz hallere bakın )

  3. Testlerden beridir söylediğimiz farkı Berger’de ifade etmiş.İkinci takımla (Williams) arada
    1 saniye fark çok ciddi bir fark.Bu sezonun geçen seneden en büyük farkı ikinci hızlı takım
    olma savaşının çetin geçecek olması.McLaren Honda bu kadar kötü bir başlangıç yapmasaydı
    bu savaşa onlarda ortak olabilirdi.Mercedes problem yaşamadığı sürece diğerlerinin yarış kazanması
    tıpkı geçen sene olduğu gibi zor görünüyor.Mercedes bu yılıda domine ederse 2016 onlar için
    çok kolay olacaktır..Tabi bunları konuşmak için çok erken, üstelik ilk yarış karakteristiği gereği
    aldatıcı olabilir.Tam bir güç sıralaması yapmak 3-4 yarışı bulabilir…

  4. Mercedes takımına herkes çok 100 verdi arkadaşlar 96 sını geri alalım etraflarında 4 dösünler.

    Mercedes pilotları hamilton ve rosberg avustralyada mekanik problemden dolayı yarış dışı kalacaklar

    1 saniye yavaş araçla turbo vettel avustralyada mührü basacak o kadar

  5. Pazar günü gelsede mercedesin baskın olmadığını surda tekrar yazsam ben ferrariin 1. Hızlı takım olduğunu adım gibi biliyorum kim ne dersedesin

    1. _VeLeSpİt_ avatarı

      Bende ferrari taraftarıyım ama senin yorum biraz fantastik olmuş…

    2. Öncelikle hayal gücünüze hayran kaldım. Koyu bir Ferrari Fanı olarak böyle birşeye ben dahil Ferrari çalışanları bile şuanda inanmıyor. Bizimde En hızlı takım olacağımız günler elbet gelecek ama şu anda bunu söylemek çok saçma olur.

      1. Avanti ferrari avanti

    3. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Söylediğine ihtimal bile vermiyorum ama dediğin gibi bir durum -olmaz ama- olursa öncelikle Mercedes olmak üzere F1 dünyası şok geçirir. İkinci olarak da Toto “Pilotlarımızı yarıştırma konusundaki tutumumuzu gözden geçirebiliriz” şeklinde bir açıklama yapar.

    4. bende ferrari taraftarıyım arkadaşlar bileğimizi kessek kanımız kırmızı akar o derece ateşli

      Hasan arkadaşımızın yorumuna katılıyorum . Avustralyada en hızlı takım biz olacağız mercedes kim yahu onlardan mı korkacağız

  6. 1.belli 2.kim

  7. sen gel şunu 1,5 saniyeye bağlayalım biz…

  8. tepki çekmemek adına gazı kısacaklardır ama sonraki yarışlarda hiç acımazlar.fark daha fazla bence.sadece willimsla 1 saniyedir bence.

  9. Sıralama da mutlaka o kadar fark olacaktır.Ancak yarışta 0.5 0.7 gibi bir fark bekliyorum.Mercedes lastik ısıtma açısından diğer bütün ekiplerden Çok önde.Yıllardır bu böyle yarışta ise sıralamaya oranla biraz daha yavaşlar.

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Aslında lastikler sınırlamasa Mercedes yarış içerisinde uçuşa rahat geçer.

      1. Öyle değil işin gerçeği.Lastik performansı optimum düzeyde olmalı.Ancak bazı ekipler araç felsefesinde sıralama performansina eğilirken bazı ekipler yariş performansına yöneliyor.Merkezden uzaklaştıkça bir taraftaki dezavantajın artıyor.Yani bu bir seçim, değiştirmekde çok kolay birsey değil.

        1. Erdim Şevket avatarı
          Erdim Şevket

          Mercedes bu aradaki farkı güç üniteleri değiştikten sonra azalttı tahminimce (Belirtmek istediğim sıralama ve yarış arasındaki fark, motor haritası kullanım değişimi gibi yasaklamalarla beraber). Çünkü W01, W02’de görüyorduk çok hızlı sıralamalar geçirip yarışta gerilerde kalıyordu. Bunu göz önüne alırsak Mercedes kendini geliştirdi. Eğer aşınma oranı daha düşük lastikler olursa Mercedes daha az problem yaşar bence.

  10. Billy-Bones avatarı

    ah bir fark 0.5 in üstünde olmasada şu hiç haketmeyen takımı savunanların yüzünü bir görsem. hızlıysada ultra dayanıksız bir takım olur umarım 🙂

  11. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Demek ki herkes aşağı yukarı 1 sn fark olacağı konusunda hemfikir. Mercedes inş. 32 parçadaki güncelleme hakkını da kullanarak böyle bir farka ulaşmıştır. Diğerlerinde de inş. gelişebilecek parçalar vardır da bu sayede en azından sezon sonuna doğru galibiyet mücadelesi görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir