Rosberg, Tekerlek Tekerleğe Mücadelesini Geliştirecek

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, şu ana kadar özellikle tekerlek tekerleğe mücadelelerde takım arkadaşı Lewis Hamilton’un gerisinde kaldığını ve bunu iyileştirmeye çalışacağını söyledi.

Geçen sene bir çok kez iki sürücü bir araya gelirken bu mücadelelerden gülerek ayrılan isim genelde Lewis Hamilton oldu.

Rosberg “O daha iyi bir savaşçı değil, sadece daha iyi iş çıkardı.”

“Bu yüzden gelişmem lazım. Aramızdaki direkt mücadelelerde daha kararlı oldu ve bu ne yazık ki sonucu etkiledi.

“Bu alanda iyileşmem lazım.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Tekerlek Tekerleğe Mücadelesini Geliştirecek” için 17 yanıt

  1. royal hunt helal dostum on numara özetlemişsin olayı eşittir saf yeteneğin bi parçası da bu bence

  2. Zamanında Hakkinen ve Schumacher’in harika bir atışması vardı.

    Sene 2000 olmalı. Hakkinen şampiyonada biraz geride ve şöyle diyor: “Her virajda 3 metre daha geç fren yapmaya çalışacağım.” Schumacher hemen cevap veriyor: “O zaman ben de beş metre daha geç fren yapacağım.” Hakkinen durur mu hemen yapıştırdı cevabı: “O zaman seni çakıl havuzunda göreceğiz.”

    Rosberg son geç fren denemesinde patlamıştı.

    1. Devamı da var:

      Schumacher: “Senin yanına gelmiş olurum, fena mı?” 🙂

      1. OtonomAktor avatarı

        😀

  3. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Belcika’dan sonra cok pisirik surdu. Italya ve Amerika’da galibiyeti kendi eliyle verdi, uzerine Singapur’da arac ariza yapip yolda kalinca sampiyonlugu kaptirmak kacinilmaz oldu. Gecen sezonun ilk yarisinda ki performansini bu sezonun tamamina yayarsa sampiyon olabilir.

    1. geçen sezonun ilk 5 yarışına baktım, hamilton bitirdiği her yarışı kazanmış.

      sezon ortalarında hamilton şanssızlık yaşadı diye geriye düştü, rosberg iyi sürdüğünden değil. ikisini karıştırmayın.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Hamilton bitirebildigi her yarisi kazandi ama Rosberg Bahreyn ve Ispanya’da Hamilton’la kafa kafaya mucadele edebildi. Rosberg Malezya’da Hamilton’in acikca gerisindeydi ve Çin’de tum yaris boyunca telemetresiz yaristi.

        Hamilton, Rosberg’in siralamalarda ki hareketinden(Monako) sonra odagini ve dikkatini kaybetti. Bunun yaninda fren problemi, motor yanmasi gibi sanssizliklarda yasadi ama sezon ortasinda bana kalirsa genel performans olarak Rosberg’in gerisindeydi. Yine de elinde %100 hak edilmis bir sampiyonluk var ve umarim onumuzde ki sezon gecen sezon oldugu gibi guzel bir mucadele izleriz.

        1. bahreyn’de hamilton’ın 13 saniyelik avantajı güvenlik aracı yüzünden eridi. bir zahmet başabaş yarışabilsin, güvenlik aracı girmeseydi rosberg o farkı kapatamazdı. telemetriden sürücüye yol tarif etme yasağı ne zaman gelmişti hatırlamıyorum, ancak çinden önce geldiyse zaten o sıkıntı büyük bir sorun yaratmaz.

          ispanyada doğru, rosberg çok yakındı, ancak yarış sonrası diferansiyel ayarlarının rosberg kadar iyi olmadığını rosberg bile söylemişti; “ne yapılması gerektiği çok açıktı, ama ben çıkıp da ona aracını şöyle ayarla diyecek değilim, kendisi bulması gerekiyordu” gibi bir demeç vermişti.

          sezonun ilk yarısı derken ilk 5 yarışı değil de monaco ve sonrasını kastediyorsan, zaten rosberg çok iyiydi dediğin tüm zaman aralığında hamilton problem yaşıyor, monaco’dan başlıyor, italya’ya kadar sorunsuz bir yarışı yok adamın. italyada da startta sorun yaşayıp toparlıyor. bu aralıkta kendi hatası da var ama şanssızlıkları çok daha büyük rol oynadı.

          kısacası rosberg sezon sonu pısmadı, hamilton şanssızlık yaşamadığında ne yapacağını sezonun ilk 5 yarışı göstermişti zaten, sezon sonu şanssızlıklar bitince yine aynı sonuçlar gelmeye başladı.

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Bahreyn’de ilk pitler oncesinde Hamilton ve Rosberg hep 1 saniye icerisindeydi ve Rosberg atak girisimlerinde de bulundu. Hamilton ilk pitlerde option, Rosberg’de prime lastiklerden devam edince fark 6 veya 8 saniye’ye kadar cikti diye hatirliyorum. Sonrasini hatirlamiyorum ama Rosberg’in Hamilton karsisinda ciddi bir mucadele verdigine eminim.

            Ispanya’da dif. veya baska bir ayar midir bilmiyorum ama Hamilton cumartesi antremanlarinda bir ayar degisikligi yapmis ve ufak bir hiz kaybi yasamisti. Sonradan bunu Hamilton’da soylemisti.

            Sezonun ilk yarisi derken Avustralya’dan Macaristan’a kadar olan kismi kast ediyorum. Bir cok kisi Rosberg’in Hamilton karsisinda varlik gostermesini beklemiyordu ama adam Singapur’a kadar bir sekilde Hamilton’in onunde yer almayi basardi. Talihsizliklerden bahsediyorsun ama Rosberg’in lider giderken yolda kaldigi veya lider giderken zamansiz giren sc yuzunden kazanacagi yarisi podyum disinda bitirdigi zamanlar oldu.

            Sen Rosberg’in pismadigini dusunebilirsin ama ben Hamilton Amerika’da ki o basit atagina Rosberg’in yol verirmis gibi gecilmesine baska bir anlam veremiyorum. Tabi sen baska sekilde dusunursun, ben bu sekilde dusunurum. Senin dusuncenede saygim sonsuz tabi ki.

  4. yetenekle gelen, çalışmayla elde edilemeyecek şeyler vardır. geçiş anında değişken durumlarda saniyenin onda birinde verilen kararlar düşünerek yapılmaz, içgüdüsel olur. bunun da çalışmayla kazanılacağını sanmıyorum.

  5. Ne tekerlek tekerleğe mücadelen bahsediyor bu Hamilton yarış hızında 0.5 sn senden hızlı gerideyse gelip yetişip geçiyor.Sen arkadaysan yaklaşamadan yarış bitiyor olay bundan ibaret

  6. Bazı insanlar sadece yarışmak için yaratılmıştır. Bkz Hamilton…

    Ne kadar yama yapsanda karaoğlanı geçemezsin nico reis

  7. Esit sartlarda zor gecersin ama mercedes bu seneyi sana verebilir cunku seneye bu kadar domine olamayabilir takim 🙂

  8. Daha gerçekçi çarpmak adına da çalışmalar yapması lazım.

  9. Bu konuda Hamilton Rosberg’den çok daha üstün bence. Hamilton’ın Bahreyn’deki savunması da buna bir örnek.

  10. Rosberg tek turdaki hızını maalesef yarış temposuna taşıyamıyor.Bu konuda bu yıl
    kendini geliştirirse, Hamilton için sadece sıralamalarda değil yarışlarda da büyük bir
    tehdit oluşturabilir…

  11. karaoglani tekerlek tekerlege zor gecersin biraz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir