Renault, Radikal Kural Değişikliklerine Karşı

yazar:

kategori:

Renault, Formula 1’in 2017’de radikal değişiklikler yapmaktansa mevcut kurallara uygun değişiklikler yapmasını umduğunu açıkladı.

Formula 1’in patronları şovu daha da iyileştirmek için 2017 sezonu için bazı önemli değişiklikler istiyorlar. Planlanan değişikliklerden birisi 1000 beygir motorlara geçmek.

Remi Taffin “Renault öncelik olarak kuralların aynı ruhta devam etmesini tercih eder çünkü bu motorlar üzerinde çalışmak için yıllarca çalıştık.”

“Tamamen farklı teknolojiye geçmek bizim için utanç verici olur ve verimli olmaz.”

“Şu anda durum böyle. Açıkçası değişiklikleri dikkate alacağız ancak seçmemiz gerekirse stabil olmayı tercih ederiz.”

“Şu anda önümüzdeki 3-4 sene gelişime devam edebileceğimiz bir yoldayız. Bu yüzden o gelişim alanları var.”

“Bu proje üstünde çok fazla enerji harcadık.”

“Potansiyel kural değişiklikleri üzerinde konuştuklarını biliyorum ancak bildiklerime göre şu anda bir duraklama var.”

“Bildiklerime göre aynı kurallarla devam etmeyi değerlendiriyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault, Radikal Kural Değişikliklerine Karşı” için 6 yanıt

  1. Renault her zaman olduğu gibi doğru tespitlerde bulunmuş köklü bir kural değişikliği motor üzerinde şimdiye kadar yapılan işlerin teknolojinin çöpe gitmesine neden olur ki bunuda hiç bir üretici istemez.

    F1 özel bir spordur bu özel sporda seyirciyi etkileyen en büyük nedenlerden bir tanesi sestir eğer sporun iyiliği için basit bir değişiklik yapılacaksa bu çift egzoz çıkışı,çift turbo ve en önemliside yakıt akış sınırının ortadan kaldırılması düzenlemeleri yapılmalıdır.

    Yarışa sayılı günler kaldı bakalım neler yapacağız yapılan açıklamalar ve yapılan güncellemeler umut verici.

    Diyelim ki köklü bir kural değişikliği yapıldı bu herkes için geçerli olacak Mercedes’in yine baskın olmayacağının garantisi varmı ? Ama şuan bu kurallar ile yakalanmaları mümkün.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mevcut kurallar dahilinde Mercedesi yenemez diğer üreticiler.Bir kaç hafta yada ay evvel ortak kararla köklü değişiklik talep eden yine bunlar değil miydi?Ne oldu birden görüş değiştirdiler.Turbo döneminde iyi bir motor ürettiğini söyleyemeyiz ne Ferrari nin ne de Renault un.Ancak dediklerine katılıyorum;bu motorlara harcanan para ve zaman sonrasında istikrar olması gerekiyor.

  3. Motorları LMP1 ve benzeri prototiplerde kullanmayı da planlıyorlardı. Bunu henüz başarabilmiş değiller.

  4. Bora Vardar avatarı

    kuralların 2020 den önce değişeceğini pek sanmıyorum,ama şu yeşilcilik çok canımı sıkıyor.Sesler için aylardır söylediğimiz gibi maksimum çalışma devrini yükseltirlerse iyileşme olacaktır tabiki eskisi gibi mümkün değil , ama şu yeşilcilik çok canımı sıkıyor.şu hybrid,mazot,lpg bunlar iğrenç şeyler.Ya kardeşim sen televizyonmusun elektrikle çalışıcaksın, kalorifer kazanımısın veya gemimisin mazotla çalışacaksın,mutfak ocağına tüpmü olacaksın lpg yle çalışıyorsun.Konudan baya sapmışım aslında amacım hybridi eleştirmekti arada diğerleride kaynadı.Ne kadar az elektronik o kadar zevktir.

  5. maksimum rpm de artış mesela 18 19 bin rpm ye çıksa içten yanmalı motoru araçların muhtemel artacaktır sesi diye tahmin ediyorum tabi dayanıklılık konusunda sorun teşkil edermi işin bide o boyutu var.

  6. “Renault öncelik olarak kuralların aynı ruhta devam etmesini tercih eder çünkü bu motorlar üzerinde çalışmak için yıllarca çalıştık.”

    “Tamamen farklı teknolojiye geçmek bizim için utanç verici olur ve verimli olmaz.”

    Katılmamak elde değil bu kadar kaynak,zaman ve eleman ayır sonra çöpe at olmaz.
    Herkes sesten şikayetçi ancak bu motorlar hem F1 hemde otomotiv dünyası için çok
    önemli.Ses için bir çalışma veya kurallarda bir kaç ufak değişiklik yeterli olabilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir